Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Facebook / Viktor Orban

Românii care intră în Ungaria sunt ținuți în carantină

Ungaria a decis noi restricții pentru contracararea epidemiei de coronavirus, iar aceste restricții afectează și persoanele care vin din România.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.07.2020 - 18:23

Cabinetul premierului Orban al Ungariei a inclus România pe "lista galbenă" a țărilor cu risc mediu în ceea ce privește epidemia de coronavirus, informează, duminică, TVR.

Astfel, duminică, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban a anunțat o listă de patru țări din UE care sunt considerate în zona "galbenă". Acestea sunt Bulgaria, Portugalia, Suedia şi România. 

Persoanele care vin din aceste ţări trebuie să intre în carantină pe teritoriul Ungariei și pot ieși din carantină doar după două teste Covid cu rezultat negativ, efectuate la un interval de 48 de ore.

Ministerul Afacerilor Externe de la București precizează că intrarea pe teritoriul Ungariei a cetăţenilor care vin din România este însă permisă, fără carantină sau autoizolare la domiciliu, în cazul persoanelor care prezintă la punctul de frontieră două teste negative pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferenţă de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau în limba engleză.

Obligația carantinei nu se aplică persoanelor în tranzit, transporturilor de marfă și călătoriilor oficiale. Și în aceste cazuri, statul ungar își rezervă însă dreptul de a efectua controale de sănătate.

Guvernul de la Budapesta a întocmit și o listă "roșie", a țărilor de unde călătorii nu au deloc voie să intre în Ungaria. Acestea sunt Albania, Bosnia-Herţegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Ucraina.

Comentarii

loading...