20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăLifestyleRevelion 2021: ce bauturi asortam cu preparatele festive

Revelion 2021: ce bauturi asortam cu preparatele festive

 
Revelionul de anul acesta va fi diferit fata de cele cu care eram obsinuiti, din cauza restrictiilor cauzate de pandemia de COVID-19. Cu toate acestea, Noaptea dintre Ani este asteptata mai mult ca niciodata cu bucurie si cu speranta unui an mai bun. In orice familie, in cinstea Noului An, pe 31 decembrie, la ora 00:00, se va ciocni cate un pahar cu sampanie sau cu vin spumant. Sampania nu este insa singura bautura alcoolica pe care o vom avea pe masa de Revelion. Fiecare preparat festiv va fi insotit de cate o licoare rafinata, al carei rol este de a potenta gustul mancarurilor. Iata asocierile corecte!
 

Aperitivele traditionale si palinca, nelipsite de Revelion
 

Cu siguranta, in orice meniu de Revelion din casele romanilor se vor regasi aperitivele traditionale, precum sorici, toba si lebar. Acestea isi pierd din savoare daca nu sunt servite cu o palinca sau o tuica fiarta. sau, de ce nu, cu o vodca, un vinars sau chiar cu whisky, in cazul domnilor. Doamnele prefera, in schimb, visinata, vermutul sau un lichior fin.
 

Vin rosu, alb sau rose?

 
Aceasta este intr-adevar o intrebare pe care ne-o punem adesea cand vine vorba despre asocierea vinului cu meniul. In cazul unui meniu traditional, bazat pe carne de porc, recomandate sunt vinurile rosii, seci. In schimb, vinurile albe, seci se potrivesc de minune preparatelor din carne de pasare.
Pe de alta parte, vinurile albe sau rose, demi-dulci sunt perfecte pentru a ne rasfata papilele gustative atunci cand ne delectam cu un desert rafinat si o conversatie spumoasa.
 

Diferenta dintre sampanie si vin spumant

 
Putine persoane stiu sa faca diferenta intre cele doua bauturi. Pretul este adesea principalul criteriu de diferentiere. Acesta este influentat de faptul ca sampania este produsa doar in regiunea Champagne, din Franta, dupa metoda Champenoise, mai costisitoare si cu o durata mai mare de timp pentru obtinerea bauturii atat de apreciate la nivel mondial, spre deosebire de vinul spumant.
Pe FineStore.ro, gasiti peste 140 de sortimente de sampanie, cu preturi ce pornesc de la cateva zeci de lei, pana la celebra Moet si alte brand-uri de lux. In aceasta perioada,  oferta FineStore.ro include peste 4.500 de produse, iar preturile la mai mult de jumatate sunt mai mici decat in magazine. In plus, pentru comenzile ce depasesc 199 de lei, livrarea este gratuita.  Tinand cont de numarul mare de comenzi din preajma sarbatorilor, pentru o comanda rapida este indicata vizitarea magazinului din Bulevardul Aerogarii, nr. 2-8, Sector 1, Bucuresti, sau a depozitului, situat pe Soseaua de Centura Nr.30A, loc. Tunari, jud. Ilfov. La multi ani!  

Cele mai citite

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...

Echipa feminină de gimnastică a României a terminat pe locul patru la Campionatele Europene de la Rimini

Echipa feminină de gimnastică a României s-a clasat pe locul al patrulea la Campionatele Europene pentru senioare de la Rimini. România (Sabrina Maneca Voinea, Ana...

Lando Norris a spart gheața în Marele Circ! Britanicul, campion în cursa de la Miami

Britanicul Lando Norris (McLaren-Mercedes) s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 găzduit duminică de Miami, în a şasea etapă a Campionatului mondial. Plecat din...
Ultima oră
Pe aceeași temă