Ingrediente:
150 g vinete
300 g roșii
80 g mozzarella
câteva frunze de busuioc
sare
piper
Mod de preparare:
Vinetele le curățăm de coajă, le tăiem rondele groase de 2 cm, roșiile la fel, le gătim la tigaie până se înmoaie și le dăm gust cu sare și piper. Luăm un recipient care rezistă termic, așezăm în straturi vinete, roșii, mozzarella și busuioc. Preparatul se coace în cuptor la temperatura de 200 grade Celsius până se rumenește mozzarella.
O rețetă Joben Bistro
Contact: Str. Șelari, nr. 16. Tel. 0733.088.308. www.jobenbistro.ro, www.facebook.com/jobenbucharest.
Recomandare de vin
Chardonnay Crama Trantu 2017, Murfatlar
Vin alb sec cu o eleganță cuceritoare, dată de raportul echilibrat între aromele de banană și fructe exotice bine coapte, aciditatea care îi oferă prospețime și influența vanilată, subtilă, a lemnului de stejar în care s-a maturat. Un plus pentru gustul cremos exact atât cât îi trebuie ca să îl mențină ușor asortabil cu o mare varietate de mâncăruri ușoare, dar inclusiv atunci când avem de-a face cu preparate cu sosuri de brânză ori smântână. Un frumos reprezentant al Denumirii de Origine Controlată Murfatlar prin caracterul său bine copt și mătăsos.
Cezar Ioan