Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Părinții din Iași pun nume copiilor după vedetele din sport

Numele vedetelor din tenis şi fotbal i-au inspirat pe părinţii din Iaşi, care au ales să pună nume copiilor ţinând cont de personalităţile momentului. Neymar şi Serena sunt printre preferinţele proaspeţilor părinţi, dar nu lipsesc nici numele tradiţionale, potrivit Mediafax.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 31.07.2018 - 11:56

Reprezentanţii Direcţiei Locale de Evidenţă a Persoanelor (DLEP) Iaşi au realizat un raport al celor mai populare prenume date copiilor născuţi în maternităţile ieşene în anul 2017, iar printre acestea se regăsesc prenume ca Serena (de la tenismena Serena Williams - n.r.) sau Neymar (fotbalistul echipei PSG, brazilianul Neymar -n.r.).

„În urma acestei analize am remarcat faptul că, în 75% dintre cazuri , părinţii au decis să atribuie câte două prenume la naştere, în topul preferinţelor fiind prenumele tradiţionale (în strânsă legătură cu sărbătoarea religioasă apropiată zilei de naştere). Astfel, dacă în luna mai au fost preferate prenumele Elena şi Constantin, în luna august a fost rândul prenumelor Maria şi Marian. De precizat ar mai fi că, în unele cazuri, au fost şi părinţi care au ales prenume inspirate din telenovele, din lumea fotbalului sau din cea mondenă: Neymar, Ezra, Serena, Adonis sau Cataleya”, a declarat directorul executiv al DLEP Iaşi, Marius Bodoga.

Conform acestuia, din topul celor mai frecvente prenume sunt Ana-Maria, David-Andrei, Rareş-Andrei, Sofia-Maria, David-Constantin, Sofia-Elena, Eva-Maria, Anastasia-Maria.

În ceea ce priveşte topul prenumelor tradiţionale, Maria conduce, în 1.058 de cazuri. Urmează Andrei (642 de cazuri), Elena (431 de cazuri), Ioana (394 de cazuri), Ştefan (379 de cazuri), Matei (293 de cazuri), Alexandru (292 de cazuri), Gabriel (267 de cazuri), Andreea (237 de cazuri) şi Constantin (215 de cazuri).

În topul prenumelor de inspiraţie străină se regăsesc Neymar, Serena, Nicolas, Sara, Eric (Erik), Rebeca, Ianis, Alessia, Dominic, Maya, Mario, Erica (Erika), Patrick, Raisa, Lucas, Anais, Mateo, Ariana, Efrem, Nicole, Fabian şi Miriam.

În maternităţile ieşene s-au născut anul trecut 8.110 copii, dintre care 4.070 au fost fetiţe, în 42 de cazuri unul dintre părinţi fiind cetăţean străin.

Luna cu cele mai multe naşteri în Iaşi a fost iulie (785 de cazuri), la polul opus situându-se luna aprilie (551 de cazuri).

Comentarii

loading...