3.9 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeLifestyleOra de vară 2023. Când se dă ceasul înainte

Ora de vară 2023. Când se dă ceasul înainte

Nu mai este mult și vom trece la ora de vară 2023. Ceasurile se vor da înainte cu o oră în ultimul weekend din martie, ora 3:00 devenind ora 4:00.

Țara noastră va trece, curând, la ora de vară. Mai exact, pe 26 martie. Trecerea la ora de vară se face la o săptămână după echinocțiul de primăvară, iar ziua va fi mai lungă, soarele fiind mai mult timp prezent pe cer.

Pe data de 29 octombrie 2023, trecem la ora de iarnă. Atunci ora 4:00 devine ora 3:00, iar ziua va fi mai scurtă, cum este și acum.

Ora de vară 2023: Efecte pozitive ale trecerii la ora de vară

Odată cu această trecere, se înregistrează și efecte pozitive, dar și negative. De exemplu, specialiștii spun că beneficiile cantității mai mari de lumină solară contribuie la bunăstarea generală, dar și la menținerea sănătății. Totodată, dispunem și de vitamina D de la soare.

Ora de vară 2023: Efecte negative ale trecerii la ora de vară

Chiar dacă la prima vedere nu ne dăm seama care ar fi efectele negative atunci când se face trecerea la ora de vară, ele sunt prezente și ne afectează destul de mult.

Spre exemplu, în primele zile după ce ceasul se dă înainte, majoritatea oamenilor vor avea stări de iritabilitate, insomnie, oboseală în timpul zilei, iar imunitatea va scădea și ea.

Conform studiilor, persoanele pierd până la 50 de minute de somn în primele zile de la schimbarea orei de toamnă, din cauza adaptării mai grele la noul program.

Dar, ce este și mai îngrijorător, este faptul că în primele zile după trecerea la ora de vară, foarte mulți suferă de atac de cord, accidente vasculare. Mai mult, s-a constat că și accidentele rutiere cresc în această perioadă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...
00:01:21

Pentagonul a fost „încurajat” de decizia de a ridica controlul asupra majorității promoțiilor militare

Pentagonul, prin purtătorul de cuvânt, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat reporterilor marți (5 decembrie) că a fost încurajat de decizia senatorului american...
Ultima oră
Pe aceeași temă