Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O actriţă britanică poate să-l dea în judecată pe Weinstein

Producătorul de film Harvey Weinstein trebuie să înfrunte un proces în Statele Unite intentat de o actriţă britanică care îl acuză de trafic de favoruri sexuale, după ce a invitat-o într-o cameră de hotel din Franţa şi a agresat-o, a decis marţi un judecător federal.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.08.2018 - 13:08

Judecătorul Robert Sweet din Manhattan a respins apelul lui Weinstein prin care cerea anularea procesului intentat anul trecut de actriţa Kadian Noble. Judecătorul a afirmat că atât timp cât cazul "nu a fost o acţiune tipică de trafic sexual, afirmaţiile plauzibile" stabilesc că Weinstein ar fi încălcat legea federală privind protejarea victimelor traficului. 

Phyllis Kupferstein, un avocat al lui Weinstein, a transmis printr-un comunicat că producătorul va contesta decizia.

"Credem că aceste învinuiri nu sunt legal sau factual susţinute şi în cele din urmă nu vor fi probate",a  spus ea. 

Avocatul lui Noble nu a oferit un comentariu. 

Potrivit documentelor de la proces, Weinstein "a fost în măsură să o forţeze sau să o atragă pe Kadian în activităţi sexuale în camera sa de hotel datorită promisiunilor sale pentru un rol în film şi şi-a folosit influenţa în beneficiul ei" la Cannes, în 2014.

Noble este una dintre cele 70 de femei, majoritatea tinere actriţe şi angajate în industria de film, care l-au acuzat pe Weinstein de comportament indecent, inclusiv viol, într-o serie de incidente datând din ultimele decenii. 

Weinstein, care era una dintre cele mai puternice figuri de la Hollywood înainte ca acuzaţiile să iasă la iveală în octombrie 2017, se confruntă separat cu un proces la instanţa de judecată din Manhattan, în care este învinuit de viol şi agresiune sexuală. 

El a negat orice relaţie sexuală neconsimţită. 

Comentarii