15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleModuri prin care ți-ai putea cumpăra casa visurilor tale

Moduri prin care ți-ai putea cumpăra casa visurilor tale

Deși căutatul unei locuințe ideale pentru tine și familia ta poate părea o activitate relativ simplă, nu e, totuși, floare la ureche. De la primul gând pe care îl ai în a-ți găsi o casă numai a ta și până la momentul când învârți pentru prima dată cheia în ușă mai sunt câțiva pași de parcurs.

Știm cât de greu este să iei o decizie, mai ales atunci când bugetul tău nu are tot atâtea zerouri cât are prețul casei visurilor tale și mai ales într-o piață imobiliară în continuă dezvoltare, cum este cea din zilele noastre. Aproape te pierzi în atâtea anunțuri cu vile de vânzare sau apartamente gata să te primească, nu-i așa? De aceea, ne-am gândit că ți-ar fi mai ușor să îți duci la împlinire acest vis dacă ai urma câteva sfaturi pe care le găsești mai jos.

Prima casă nu trebuie să fie și ultima

Nu degeaba se numește prima casă, pentru că nu ar trebui să te raportezi la ea ca fiind ultima pe care o cumperi. Poți echilibra balanța dintre bugetul tău și o locuință care se apropie cât mai mult de idealul tău. Cu alte cuvinte, ai voie să faci un mic compromis, ca să ai startul mai ușor. Ulterior, poți începe un plan de economii sau te poți orienta pentru un job mult mai bine plătit, care să îți permită să faci un upgrade al casei și să te muți într-una mai spațioasă sau poziționată mai bine pe hartă. Deocamdată, profită de faptul că nu vei mai depinde de nimeni și găsește o ofertă convenabilă pentru situația financiară în care te afli acum.

Casă sau apartament?

Aceasta este întrebarea pe care fiecare persoană care își dorește să fie independentă și-o adresează. Există, în ambele cazuri, avantaje și dezavantaje. Casa îți oferă o libertate mai mare și vine la pachet, de cele mai multe ori, cu o curte, așa că te vei simți mai aproape de natură. Dezavantajul de a locui la casă se traduce prin facturi mai mari la utilități și, cel mai probabil, distanța de centrul orașului. Apartamentul este, pe de altă parte, mult mai ieftin de întreținut și îți oferă un acces mai bun la toate punctele de interes pe care le-ai putea căuta, însă vei depinde în permanență și de ceilalți colocatari ai blocului, din punct de vedere al zgomotului, al avariilor sau a cheltuielilor comune.

Dar ce ai spune de o locuință mare cât o casă, dar ieftin cât un apartament? Poți avea această oportunitate dacă găsești o ofertă la parterul unui bloc sau la ultimul etaj al acestuia. De cele mai multe ori, apartamentele de la parter îți permit accesul în grădină, iar cele de la ultimul etaj îți oferă o priveliște inedită, dar și o terasă generoasă, pe care o poți folosi după bunul plac.

Poți face o economie considerabilă și îți poți alege o locuință cât mai aproape de visurile tale, dacă vei ține cont de sfaturile de mai sus.

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă