31 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăLifestyleMobila în serie sau personalizată: ce alegi în funcție de stilul tău?

Mobila în serie sau personalizată: ce alegi în funcție de stilul tău?

Fie că este vorba de o casă nouă sau o renovare punctuală, mobilarea camerelor înseamnă alegerea confortului, stilului și funcționalității locurilor pe care le vom folosi în timpul liber sau în timpul muncii noastre. Mai mult decât atât, mobilarea înseamnă și oferirea unui suflet casei sau biroului nostru, care reflectă nevoile personale, ambițiile și gusturile noastre cele mai intime.     

Atunci când sunteţi în fața unei decizii importante așa cum este alegerea mobilei, trebuie să înțelegeţi câteva concepte:

Ce este mobilierul standard?

Este format din piese de mobilă care vin de-a gata din fabrică, adică sunt fabricate cantități mari, în serie, din același produs, cu variații de culoare și finisaje predefinite.

Ce este mobilierul modular?

Este un tip de mobilier similar cu cel standard, cu diferența că fiecare client va achiziționa mai multe module gata făcute, pe care le asamblează în forme și dinamici versatile.

Ce este mobilierul la comandă?

Este mobilă personalizată pentru casa ta, astfel încât planurile sunt create individual pentru fiecare client în parte, exact în dimensiunea spațiilor disponibile. Fiecare proiect este unic și permite alegerea formei, dimensiunii, dar și a accesoriilor (mânere, culori, finisaje).

Când vine vorba despre proiectarea și amenajarea spațiului propriu, nu există corect sau greșit, referitor la alegerea de mobilă în serie sau personalizată. Important este ca alegerea să conțină ce ți se potrivește cel mai bine, în funcție de anumite condiții.

Mobilierul cumpărat din showroom are anumite avantaje. Fie că este vorba despre o canapea, un dulap sau un birou, reprezintă un risc destul de scăzut deoarece veţi lua acasă exact ceea ce vedeți. Există foarte multe opțiuni de unde puteți alege, inclusiv magazine de antichități.

Pe de altă parte, mobilierul personalizat oferă pe lângă avantajul evident, al stabilirii exacte a designului, și controlul complet asupra anumitor elemente, cum ar fi dimensiunile, finisajele, bugetul și chiar data livrării. Mobilierul are măsurile ideale pentru o potrivire perfectă, inclusiv dulapurile destinate bucătăriei.

Ce avantaje aduce mobilierul la comandă?

Formă și funcție

Pentru un aspect specific, este posibil să ai doar posibilitatea mobilei la comandă. Din acest motiv, exclusivitatea devine noul lux, atât prin selectarea culorilor și materialelor, dar și a formei, dimensiunii sau proporției optime.

Calitate

Materialele alese și modul în care sunt lucrate, reprezintă garanții ale mobilierului personalizat. Singurul dezavantaj este faptul că va dura mai mult până veţi primi comanda. Chiar dacă mobilierul de-a gata, din magazin, este gata făcut, astfel încât știi cu exactitate ce cumperi, poate exista riscul unui material ieftin care să se strice repede. Mobilierul de-a gata este de obicei realizat cu materiale de producție în serie, care nu au aceeași calitate și durabilitate precum o piesă de mobilier personalizată.

Accesibilitate

În cea mai mare parte, mobilierul în serie, cumpărat din magazin, este mai ușor de înlocuit și costă de obicei mai puțin decât mobilierul la comandă. Cu astea, lucrurile nu sunt atât de simple. În prețul mobilierului de-a gata, este inclus costul materialelor, al fabricii, al magazinului, transportul și profitul. Atunci când iei în considerare aceste detalii, se poate ca prețul unei piese personalizate, cu o durabilitate și calitate mai ridicată, să nu fie foarte mare.

Planificare a spațiului

Camerele neregulate, cu zone incomode și spații mici, sunt cele care beneficiază cel mai mult de mobila la comandă. O amenajare la comandă se conformează exact cu spațiul disponibil și maximizează posibilitățile de stocare. Totuși, alternativa mobilei cu design modular poate fi de multe ori o opțiune satisfăcătoare.

Cele mai citite
00:00:38

VIDEO: Boris Johnson: „Anularea dreptului constituțional la avort, un mare pas înapoi”

Premierul britanic Boris Johnson, care a susținut declarații în timpul unei călătorii în Rwanda, a declarat că anularea de către Curtea Supremă a SUA...
00:01:04

VIDEO: Inundațiile scufundă case în India

Victimele inundațiilor din statul indian Assam au declarat că se luptă pentru a avea acces la alimente adecvate și apă potabilă, în timp ce...
00:01:04

Qatarul trimite ajutor în Afganistan după cutremur

Qatarul a trimis sâmbătă (25 iunie) ajutor umanitar în Afganistan, după ce acesta a fost lovit de un cutremur care a ucis peste 1000...
Ultima oră
Pe aceeași temă