1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeLifestyleMiriuță, "ca acasă" la ETO Gyor, clubul unde a evoluat și ca...

Miriuță, “ca acasă” la ETO Gyor, clubul unde a evoluat și ca fotbalist

Antrenorul Vasile Miriuţă a declarat, la evenimentul său de prezentare ca tehnician al ETO Gyor, că se simte ca acasă la acest club. Antrenorul român a evoluat în cariera sa de fotbalist și la clubul maghiar.

"Voi munci 24 de ore pe zi, vom munci din greu. Nu sunt Mesia, dar cu siguranţă vom merge înainte. Am jucat fotbal aici, ştiu la ce să mă aştept din partea fanilor şi vom munci ca să-i mulţumim. Îmi pare rău că a trebuit să opresc colaborarea cu CFR, pentru că era o echipă bună, care se afla pe locul doi în clasament. Dar acum mă voi concentra pe ce am aici. Sunt foarte fericit să fiu la Gyor şi pot spune că sunt acasă, pentru că aici s-a născut băiatul meu", a declarat Miriuţă, potrivit site-ului oficial al grupării ungare, citat de Mediafax.

Preşedintele clubului, Csaba Tarsoly, speră ca Vasile Miriuţă să aducă la club experienţa pe care a dobândit-o ca jucător în campionatul Germaniei, dar şi tenacitatea şi duritatea românească. "După ce Horvath Ferenc şi-a dat demisia, eu nu am acceptat-o, pentru că eram de părere că avem o echipă bună, iar rezultatele vor veni. Din păcate nu s-a întâmplat asta. Nu a fost uşor să căutăm un nou antrenor, dar l-am găsit pe Vasile. El are o legătură cu clubul, iar mai demult a spus că vrea să fie antrenorul echipei. Aştept să se folosească de experienţa pe care a dobândit-o ca jucător în Germania şi ca antrenor în România. Are tenacitatea şi duritatea românească, dar este familiarizat cu ungurii, pentru că aici şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei", a completat Csaba Tarsoly.

Antrenorul Vasile Miriuţă a declarat, duminică seară, că meciul cu echipa CSMS Iaşi a fost ultimul pentru el la CFR Cluj, menţionând că a semnat un contract pe două sezoane şi jumătate cu echipa ungară Gyor ETO.

Vasile Miriuţă a preluat echipa CFR Cluj în decembrie 2013, după ce pregătise timp de şase luni formaţia Ceahlăul Piatra Neamţ. Anterior, tehnicianul de 46 de ani mai pregătise echipa sub 19 ani a clubului Energie Cottbus, dar şi formaţia secundă a aceleiaşi grupări.

Miriuţă deţine cetăţenia ungară, el evoluând în nouă partide pentru actuala adversară României din preliminariile Campionatului European din 2016.

Ca jucător, el a evoluat în trei rânduri pentru Gyor (1992/1993, 1994/1995 şi 2003/2004).

Cele mai citite

Crește tensiunea dintre Venezuela și Guyana legat de regiunea Essequibo

Comunitatea internaţională este îngrijorată de tensiunea tot mai mare dintre Venezuela şi Guyana în legătură cu Essequibo, regiune bogată în petrol aflată în dispută...

ONU spune că există o amenințare globală din cauza războiului din Gaza

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut miercuri o mișcare rară, avertizând în mod oficial Consiliul de Securitate cu privire...
00:00:41

Departamentul de Stat: SUA s-ar opune oricărei „zone tampon” din Gaza

SUA s-ar opune oricărei zone tampon propuse în interiorul Fâșiei Gaza, deoarece ar încălca poziția Washingtonului conform căreia dimensiunea enclavei palestiniene nu trebuie redusă...
Ultima oră
Pe aceeași temă