15 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăLifestyleMaradona şi-a “injectat” fotbaliştii cu patriotism

Maradona şi-a “injectat” fotbaliştii cu patriotism

Talentul nu este singurul ingredient de care are nevoie o echipă de talie mondială. De fapt, pentru a construi un team de campioni este întotdeauna nevoie să găseşti cel mai potrivit amestec dintre calităţile individuale, experienţa şi mentalitatea de învingător. Aşa se explică de ce multe dintre listele cu cei 23 de componenţi ai reprezentativelor participante în acest an la Cupa Mondială FIFA conţin o mixtură de nume faimoase cu unele mai puţin celebre.
Mai mult decât să facă o simplă selecţie de jucători, misiunea antrenorilor este să cultive şi să dezvolte un puternic spirit de echipă chiar din timpul stagiului de pregătire. Pentru a reuşi să atingă perfomanţe în acest domeniu, diferite staff-uri tehnice au recurs la tot felul de măsuri originale pentru a-şi suda formaţiile.
În acest an, pe primul loc pentru cel mai original mod de a-şi motiva jucătorii din reprezentativă s-a aflat Japonia. Niponii şi-au şlefuit pregătirea în Elveţia cu o vizită din partea trupei Exile, o formaţie pop & dance celebră în Ţara Soarelui Răsare, care numără nu mai puţin de 14 membri, numai băieţi. În timpul evenimentului, fotbaliştii antrenaţi de Takeshi Okada au fost prezenţi cu un banner şi câteva origami cranes, celebrele figurine de hârtie japoneze, în culorile echipei naţionale.
Selecţionerul Argentinei, celebrul Diego Maradona, a apelat la simboluri în tentativa sa de a inocula un soi de fervoare patriotică printre elevii săi. În afară de programul normal de pregătire psihică, fostul câştigător al Cupei Mondiale a afişat o serie de slogane în dormitoarele jucătorilor săi din cantonamentul de pregătire, iar pe tradiţionale tricouri “albiceleste” ale Argentinei a scris “Nu există nimic mai important”.
La polul opus, naţionala Statelor Unite ale Americii a căutat un sprijin original de la conducătorii statului. Cu puţin timp înainte de a pleca spre Africa de Sud, fotbaliştii din reprezentativa SUA au vizitat Casa Albă şi au primit încurajări prezidenţiale transmise chiar de Obama. Însoţit de Bill Clinton, predecesorul său şi preşedintele de onoare al comitetului care susţine candidatura SUA pentru organizarea ediţiei din 2018 sau 2022 a competiţiei, Obama a asigurat echipa că întreaga ţară va fi alături de fotbaliştii americani. “Mergeţi să ne reprezentaţi pe toţi cei de acasă. Suntem extrem de mândri pentru tot ce aţi făcut deja”.
Urmând aceeaşi idée, naţionala Germaniei a avut întâlnire cu pilotul de Formula 1 Nico Rosberg şi l-a celebrat pe montaniardul Reinhold Messner, adeseori considerat cel mai mare alpinist din lume. Pentru a inocula echipei o doză şi mai mare de încredere în propria forţă de a învinge, în cadrul acestor schimburi de experienţă fotbaliştii pregătiţi de Joachim Low au primit în cantonament şi o vizită din partea legendarului rugbyst neo-zeelandez Jonah Lomu.

Cele mai citite

Andrei Caramitru despre Nicușor Dan: “Așa dezastru colosal nu am văzut în viața mea”

Analistul economic Andrei Caramitru, fost consilier al președintelui USR, face un comentariu dur despre prestația lui Nicușor Dan ca primar al Bucuretiului, afirmând că...

Andrei Caramitru despre Nicușor Dan: “Așa dezastru colosal nu am văzut în viața mea”

Analistul economic Andrei Caramitru, fost consilier al președintelui USR, face un comentariu dur despre prestația lui Nicușor Dan ca primar al Bucuretiului, afirmând că...

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...
Ultima oră
Pe aceeași temă