10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăLifestyleSteaua - Astra: 2-4 Giurgiuvenii câștigă CUPA după loviturile de la 11...

Steaua – Astra: 2-4 Giurgiuvenii câștigă CUPA după loviturile de la 11 metri!

Astra Giurgiu a câștigat Cupa României Timișoreana 2014, după ce a învins Steaua, scor 4-2, la loviturile de departajare. Giurgiuvenii au câștigat primul trofeu din istoria de 100 de ani a clubului.

Astra Giurgiu s-a impus la loviturile de pedeapsă, după ce ambii portari, atât Tătărușanu, cât și Lung, au apărat câte un șut. Totuși pentru steliști o ratare în plus a fost cea a lui Pintilii, care trimis cu mult peste poartă.

Laurențiu Reghecampf ar putea părăsi Steaua fără să-și îndeplinit visul, realizarea eventului, câștigarea cupei și a campionatului. Reghecampf va pleca cel mai probabil la Al Hilal, club din partea căruia a primit o ofertă de peste 3 milioane euro pentru două sezoane.

Având în vedere că Steaua a câștigat campionatul, Supercupa României va fi jucată din nou între Steaua și Astra.

LIVETEXT Steaua – Astra: 2-4 (Goluri penalty: Keșeru, Szukala – Laban, Junior Morais, Budescu, Yazalde. Eliminări: Sânmărtean '54 – Alibec '97)

ora 21.00 – difuzare tv: ProTV, livetext pe romanialiber.ro

Astra (Yazalde): GOL 4-2

Steaua (Szukala): GOL 2-3

Astra (Budescu): GOL 3-1

Steaua (Pintilii): RATARE 

Astra (Cristescu): RATARE

Steaua (Varela): RATARE

Astra (Junior Morais): GOL 2-1

Steaua (Keșeru): GOL 1-1

Astra (Laban): GOL 1-0

Încep loviturile de departajare. Astra bate prima, prin francezul Laban.

Urmează loviturile de departajare. Finala Cupei României din acest an este cel de-al doilea meci decis la loviturile de 11 metri, disputat pe Arena Națională. Prima partidă decisă astfel a fost cea din returul șaisprezecimilor Ligii Europa, de anul trecut, când Steaua elimina Ajax, după 0-2,în Olanda, și 2-0 la București.

Min 120+1 FINAL DE MECI. Urmează loviturile de departajare

Min 120+1 Se reia jocul, însă giurgiuvenii dau mingea steliștilor, din fair-play. 

Min 119 CORNER STEAUA: Keșeru scapă dintr-un duel. Budescu se resimte, pare să aibă o întindere, meciul este întrerupt.

Min 117 Lovitură liberă Steaua: Varela trece pe sub o ocazie de gol. Primește o minge înaltă, dar reia prost cu capul, mult peste poartă.

Min 115 Steliștii păstrează mingea. Jocul se îndreaptă spre lovituri de departajare. În tribune este și Gică Hagi, cel despre care Becali spunea că va conduce echipa dacă Reghecampf va pleca. Reghecampf este tot mai aproape să semneze, pentru bani mulți, cu bogații de la Al Hilal, Arabia Saudită.

Min 113 Ofsaid pentru Astra. Steaua are balonul, dar interceptează giurgiuvenii. Astra atacă, echipa se mută în jumătatea adversă. Budescu trimite spre Cristescu, iar jucătorul Astrei ratează la limită. 

Min 111 Elevii lui Reghecampf dețin controlul. Se simte presingul făcut de italianul Stelei în atac. Piovaccari le-a dat de multe ori emoții giurgiuvenilor.

Min 108 Steliștii au balonul. Astra este prinsă pe picior greșit, însă elevii lui Isăilă se revin în apărare.

Min 106 A început repriza a doua a prelungirilor.

Min 105 Finalul primei reprize de prelungiri.

Min 104 Steaua provoacă panică în apărarea Astrei. Piovaccari și Szukala combină, italianul reia spre poartă. OCAZIE mare de gol pentru Steaua.

Min 102 Piovaccari nu reușește să ajungă la un balon. Yoda, Budescu, giurgiuvenii combină.

Min 100 Meciul este foarte tenisonat, după ce giurgiuvenii au avut și ei o eliminare. Se joacă în 10 oameni de ambele părți.

Min 97 ROȘU Astra: Alibec vede cartonașul roșu după un duel dur cu Varela.

Min 94 Torpilă a lui Budescu spre poarta lui Tătărușanu, dar TĂTĂ apără!

Min 93 Keșeru are o primă fază spectaculoasă. La finalul unui sprint, după un dribling, trimite un șut puternic pe poartă. Lung respinge.

Min 92 GALBEN Astra: Vede cartonașul jucătorul nou-intrat, Cristescu.

Min 91 Începe repriza 1 de prelungiri. 

Min 91 SCHIMBARE Astra: Cristescu intră în locul lui Yahaya

FINALUL celor 90 de minute regulamentare de joc. Urmează prelungiri de 15+15 minute.

Min 90+2 Keșeru încearcă și el un șut pe poartă dar nu obține nimic.

Min 90+1 fază spectaculoasă în jumătatea Astrei. Piovaccari încearcă să reia dintr-o foarfecă o centrare a lui Szukala, însă nu atinge mingea.

Min 90 Deja se intră în prelungiri. Steliștii profită de o ușoară relaxare în apărarea giurgiuvenilor.

Min 87 Lovitură liberă Astra. Szukala a faultat elegant într-un moment extrem de important. Giurgiuvenii bat lovitura liberă. Alibec dinamizează atacul Astrei, intrarea lui pe teren fiind resimțită din plin.

Min 86 Budescu are balonul, Junior Morais, Budescu, din nou Morais reia spre poartă. Steliștii scapă de această dată. Alibec protestează că nu a primit mingea.

Min 84 LOVITURĂ LIBERĂ Steaua. Youssef, deja cu un galben în dreptul său, a greșit din nou. Keșeru trage, RATARE URIAȘĂ! Mingea s-a dus puțin pe lângă poartă. Torpil alui Keșeru putea fi cel mai frumos gol al Cupei României. 

Min 82 Meciul este nebun. Giurgiuvenii se apără, steliștii au început să fie mai incisivi. Elevii lui Reghecampf îi țin ocupați pe fundașii Astrei.

Min 80 SCHIMBARE STEAUA: Piovaccari intră în locul lui Adi Popa. Steaua va avea doi atacanți și un vârf fals, Chipciu. Reghecampf pariază totul pe ofensivă. Meciul va fi exploziv în ultimele 10 minute.

Min 79 Presiunea la poarta Stelei nu mai este la fel de mare ca în ultimele minute, însă giurgiuvenii controlează în continuare mijlocul terenului.

Min 75 Astra interceptează. Alibec este din nou în centrul atacului, atacantul Astrei driblează, pasează superb pentru Budescu, Budescu trimite o torpilă la poartă! Tătărușanu intervine din nou salvator. A fost a treia mare ocazie de gol pentru Astra, iar Tătărușanu a arătat de ce Fiorentina este interesată de el.

Min 74 Alibec pierde un balon important, în jumătatea stelistă, chiar într-o zonă de creacție a roș-albaștrilor. Drept urmare Pintilii construiește un atac. 

Min 73 Steliștii continuă să se apere foarte bine. Galeriile steliste sunt neobosite, spectacol în tribune.

Min 71 SCHIMBARE Astra: iese Bukari, intră Denis Alibec

Min 70 Astra este în continuare în atac, însă ratările uriașe ar putea să o coste.

Min 68 Budescu este periculos în fața porții. Astra are din nou ocazie de gol. TĂTĂRUȘANU, din nou salvator. Este îngerul Stelei în această seară

Min 67 Budescu a căzut după un duel, se ridică greu. Între timp coechipierii săi fac spectacol în careul Stelei. Yoda driblează, Yoda OCAZIE de GOL. Yoda a încercat să-l surprindă pe Tătărușanu cu un șut la colțul scurt dar portarul stelist are reflexe uluitoare. Tătărușanu respinge mingea cu vârful piciorului.

Min 65 Steaua pleacă în atac. Jucătorii lui Reghecampf au mult curaj, în inferioritate numerică, în fața unei adversare redutabile. La urma urmei Astra a fost principala rivala a Stelei în acest sezon.

Min 64 GALBEN ASTRA Youssef vede și el cartonașul.

Min 62 LOVITURĂ LIBERĂ Steaua. Keșeru trage, steliștii aglomerează careul mare, însă Lung iese bine la balon. Portarul giurgiuvenilor calmează jocul.

Min 59 Astra are balonul. Giurgiuvenii au preluat inițiativa, iar acum steliștii se apără.

Min 57 CORNER ASTRA Gurgiuvenii bat bine, dar fundașii stelei resping. Steaua se apără bine chiar și cu un om în minus pe teren.

Min 56 GALBEN ASTRA. Găman vede și el cartonașul.

Min 56 Meciul este extrem de tensionat.

Min 54 ROȘU STEAUA: Sânmărtean este eliminat după o intrare extrem de dură, prin alunecare, la Budescu. Steaua va evolua cu un om în minus.

Min 51 CORNER Astra Trage Junuior Morais, dar giurgiuvenii nu obțin nimic. Dacă este vreun capitol la care Astra a fost superioară acela este contraatacul, când Budescu a avut momente de sclipire.

Min 50 Mățel, Yoda, Yoda obține cornerul după ce a rămas pe picoare în urma unui duel cu mai mulți steliști.

Min 48 Steaua are balonul, îl păstrează la nijlocul terenului. Giurgiuvenii interceptează. Yazalde are balonul, combină cu Budesc, mingea este pierdută.

Min 47 Giurgiuvenii au balonul, țin jocul în propria jumătate.

Min 46 S-a reluat repriza secundă. Astra are lovitura începere.

Min 45 PAUZĂ

Min 44 Steliștii pleacă în atac. Pintilii este în centrul atacului, Georgievski prinde un balon, ȘUT pe poartă de la peste 25 de metri. RATARE, mingea trece puțin pe lângă poarta Astrei, însă Lung era oricum pe fază.

Min 43 SCHIMBARE Steaua: Keșeru intră în locul lui Georgievski

Min 43 Ocazie mare pentru Steaua, ratată însă.

Min 43 Yahaya reia un șut pe poartă, dar Tătărușanu prinde. Steliștii au balonul.

Min 42 Astra joacă bine. Toți elevii lui Isăilă pune presiune pe Steaua. Mingea este jucată în jumătatea Stelei.

Min 40 Astra pune presiune pe steliști. Giurgiuvenii joacă nu dar cu titlul pe masă, ci și cu o primă mai mare decât a steliștilor. Niculae le-a promis jucătorilor săi câte 15.000 de euro în caz de victorie, în timp ce steliștii vor primi doar 10.000.

Min 39 CORNER Astra: Din mingea este bătută bine, dar steliștii resping fără probleme de această dată. Găman a ratat o șansă de gol, trecând pe lângă minge.

Min 38 CORNER Astra: Budescu trage foarte bine. OCAZIE DE GOL, ratează giurgiuvenii.

Min 35 GALBEN Steaua. Georgievski vede cartonașul după o intrare mai dură la Junior Morais.

Min 33 Corner Astra. Suporterii steliști aruncă tot felul de obiecte spre colțul terenului. Intervine Hațegan. Trage Budescu, mingea se duce bine, dar giurgiuvenii nu obțin nimic.

Min 32 Este ofsaid pentru Steaua.

Min 31 Chipciu poate porni un contraatac, steliștii sunt în superioritate numerică. Ritmul se pierde, iar elevii lui Isăilă revin în propria jumătate. 

Min 29 Sânmărtean este din prezent în preajma balonului. Stelistul muncește mult în această seară, este prezent peste tot.

Min 27 Corner Steua. Sânmărtean trage lung, spre colțul careului unde se află Varela, însă fundașul stelist este depășit de giurgiuveni.

Min 24 Steliștii au balonul. Sânmărtean schimb câteva pase la mijlocul terenului. Roș-albaștrii se retrag, după ce giurgiuvenii fac presing.

Min 22 Budescu spre Yazalde, giurgiuvenii încearcă un schimb de pase lungi, dar steliștii interceptează fără probleme. Galeria stelei este incendiară. Suporterii Astrei aproape că au dispărut complet de pe Arena Națională. 

Min 20 Steaua are balonul. Echipa lui Reghecampf își face treaba în teren, este incisivă, așa cum ne-a obișnuit, însă adversarul din această seară este unul mult mai determinat, în timp ce elevii lui Reghecampf deja se gândesc la schimbările majore care vor avea loc în această vară în Ghencea.

Min 17 Giugiuvenii  au balonul. Budescu, schimbă câteva pase, dar balonul este pierdut. Astra este bine așezată în teren. Nu le va fi ușor steliștilor să înscrie.

Min 14 Steliștii combină la centrul terenului, însă încă nu reușesc să găsească un culoar de gol.

Min 12 Lovitură liberă Steaua. Tănase a fost flancat destul de puternic. Latovlevii bate, este out de poartă.

Min 10 Sânmărtean are balonul. Sânmărtean este DJ-ul Stelei la mijlocul terenului. Este principalul jucător din piciorul căruia ar putea porni o fază de gol.

Min 8 Un prim moment de tensiune al partidei. Steliștii se iau de unul dintre asistenții lui Hațegan, după ce Budescu a atins o minge cu mâna, la un corner al Astrei. Nu a fost nimic neregulamentar.

Min 6 Foarte mulți steliști pe Arena Națională. Fiecare decizie mai neclară a arbitrilor este fluierată de furia roș-albastră dezlănțuită în tribune.

Min 4 Steaua are controlul balonului. Astra nu prea a ieșit din propria jumătate.

Min 3 Steaua bate un prim corner. Giurgiuvenii resping un prim atac al Stelei.

Min 2 Ambele echipe au început jocul lansat, cu presing de ambele părți. Totuși, după cum era de așteptat, Steaua deține controlul. Seara este însă lungă, iar surprizele pot fi mari. Nu trebuie uitat faptul că Astra are șansă să câștige primul său titlu din sitorie.

Min 1 A început finala Cupei României. Steaua a avut balonul de start.

Min 0 Atmosferă incendiară pe Arena Națională, unde sunt peste 45.000 de suporteri la această oră. Au fost eliberate 16.000 de baloane, în culorile alb și albastru. Coregrafia pregătită de fani este una superbă, ca la merile derby-uri ale Europei. Partida stă să înceapă.

Meciul, extrem de important pentru cele două formații, după ce în ultimele dueluri s-a înregistrat o remiză și o victorie pentru Steaua, va fi transmis atât la tv, cât și în format livetext, pe romanilibera.ro, începând cu ora 21.00.

Echipe de start:

STEAUA: Tătăruşanu – Georgievski, Varela, Szukala, Latovlevici – Pintilii, Prepeliţă – Popa, Sânmărtean, Tănase – Chipciu. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

ASTRA: Lung – Măţel, Ben Youssef, Găman, J. Morais – Laban, Yahaya – Yoda, Budescu, Bukari – Yazalde. Antrenor: Daniel Isăilă

Steaua versus Astra

Steaua și Astra au dezvoltat în acest an cea mai importantă rivalitate între două cluburi ale Ligii I, astfel că meciul din această seară poate fi considerat un derby adevărat.

Rezultate directe sezon 2013/2014: Steaua – Astra 3-1 (18 decembrie Liga I), Astra – Steaua 1-1 (restanta 21 decembrie Liga I)

Valoare lot: Steaua (37,83 milioane euro), Astra (25,6 milioane euro)

Sezonul 2013/2014: Steaua (campioană Liga I, grupe Liga Campionilor), Astra (locul 2 Liga I, play-off Liga Europa)

Steaua intră în meciul din această seară cu dorința de a câștiga și cel de-al doilea trofeu pus în joc pentru a realiza eventul. Elevii lui Reghecampf au avut din nou un sezon foarte bun, reușind să devină campioni cu 3 etape înainte de finalul sezonului. Reghecampf a devenit astfel unul dintre puținii antrenori din istoria Stelei care au adus acestui club două titluri consecutive de campioană.

Pe de altă parte Astra s-a aflat la cel mai înalt nivel din istoria sa în acest sezon. După ce anul trecut termina doar pe locul al patrulea, de această dată giurgiuvenii au urcat până pe locul doi, câteva etape reușind să fie lideri ai campionatului. Cupa României 2014 ar fi primul trofeu din istoria acestui club, care de-a lungul timpului a trecut prin numeroase schimbări, cum ar fi fuziuni, modificarea numelui sau chiar schimbarea orașului.

După ce, la un moment dat Astra dispăruse în urma fuziunii cu Petrolul, actualul finanțator, Ioan Niculae, a reînființat echipa în 2005, promovând în primul eșalon în 2009. Din Astra Ploiești clubul a devenit Astra Giurgiu, după ce, după 91 de ani de funcționare în orașul prahovean, echipa a fost mutată la Giurgiu.

Lupta între cele două echipe este una la cote maxime, oficialii Astrei încercând, în ultimii doi ani, să transforme clubul într-o rivală tradițională pentru Steaua. De altfel președintele giurgiuvenilor, Dinu Gheorghe a declarat că în cazul în care Steaua este interesată de vreunul dintre jucătorii echipei prețul pentru clubul din Ghencea se dublează. 

În lipsa unor adversari de tradiție, ca Dinamo și Rapid, Astra a devenit cel mai puternic concurent al steliștilor, în Liga I, astfel că finala Cupei României se anunță o luptă deschisă, fără menajamente, în care jucătorii celor două echipe dau totul pe teren.

Cote pariuri Steaua – Astra

Casele de pariuri o văd ca favorită clară pe Steaua, de altfel victoria roș-albaștrilor fiind văzut și ca rezultatul cel mai probabil, la finalul celor 90 de minute regulamentare. Cea mai mare cotă pentru o victorie a Stelei (în 90 de minute) este de 1.66, potrivit site-ului de specialitate pariori.ro. Cea mai mare cotă pe care o obține Astra la o victorie este de 5.50. În schimb, un egal primește între 3.30 – 3.75.  

 

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă