16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăLifestyleSteaua - ASA Târgu Mureș: 0-1. Echipa lui Ciobotariu, lider cu 5...

Steaua – ASA Târgu Mureș: 0-1. Echipa lui Ciobotariu, lider cu 5 etape înainte de final

ASA Târgu Mureș a detronat-o pe Steaua din poziția de lider al Ligii I, după ce a învins echipa lui Gâlcă, pe Arena Națională, cu scorul de 1-0.

Echipa lui Liviu Ciobotariu s-a impus prin golul marcat de Ianis Zicu în minutul 37. Steliștii au avut mai multe ocazii de gol, Țucudean fiind omul cu ratările pe Arena Națională.

După această partidă, ASA și-a luat prima opțiune la câștigarea campionatului.

Vezi aici Clasamentul campionatului, actualizat după meciul Steaua – ASA

Ce meciuri urmează pentru cele două echipe

Steaua: Dinamo (deplasare, 3 mai), Concordia (acasă, 10 mai), FC Brașov (deplasare), Botoșani (acasă), CSMS Iași (deplasare).

ASA: Viitorul (acasă, 2 mai), Gaz Metan (deplasare, 10 mai), Petrolul (acasă), Astra (deplasare), Oțelul (acasă).

—–

Live Text Steaua – ASA Târgu Mureș: 0-1

Min 90+3: FINAL. ASA s-a impus și este noul lider al Ligii I.

Min 90+2: GALBEN, ASA: Portarul Stăncioiu primește al doilea galben al meciului pentru tragere de timp.

Min 90+1: TORPILĂ a lui Chipciu, dar mingea se duce puțin peste poartă.

Min 90: Steaua încearcă un nou atac. Țucudean este în ofsaid.

Min 88: Steaua este din nou în jumătatea adversă. ASA se apără pe două linii.

Min 87: Lansare superbă a lui Goga. Mureșeanul preia balonul prea larg, iar Arlauskis are timp să intervină.

Min 85: SCHIMBARE ASA: Bumba este înlocuit de Goga.

Min 84: S-a intrat în ultimele 10 minute ale partidei, cu tot cu prelungiri. Steliștii încă sunt în căutarea golului egalizator. La acest scor ASA este liderul clasamentului.

Min 82: SCHIMBARE STEAUA: Râpă este înlocuit de Vâlceanu.

Min 81: Fază controversată. Un jucător al ASA atinge mingea cu mână, în alunecare. Se cere henț, dar reluările nu sunt foarte concludente în acest sens.

Min 78: SCHIMBARE ASA: Zicu este înlocuit de Manolov.

Min 77: N Doye este lovit de o minge în coapsă și cade. Intervine echipa medicală, iar mureșeanul este în afara oricărui pericol.

Min 76: Iancu bate un corner pe colțul lung, dar intervine bine Marius Constantin. Publicul este din ce în ce mai prezent, Steaua are parte de susținere în aceste momente.

Min 73: RATARE URIAȘĂ, STEAUA. Iancu ratează de la 20 de metri cu poarta goală. Stăncioiu și Feussi nu se înțeleg și pierd balonul  în timp ce poarta a rămas liberă. Iancu a trimis puțin peste poartă.

Min 71: Iancu execută o lovitură liberă de la 20 m. Guilherme reia mingea respinsă de zid, șutează puternic, dar trimite peste poartă.

Min 68: SCHIMBARE ASA: Axente este înlocuit de Hora. Zicu este mutat vârf împins.

Min 67: Faze spectaculoase la ambele porți. Iancu întârzie mult la o fază ofensivă, în careu. Nu trage la poartă și pierde un balon. ASA iese pe contraatac, dar Zicu își pierde suflul și nu poate ajunge mingea.

Min 65: Publicul stelist este sub așteptări. Este clar că FCSB are probleme serioase, după pierderea mărcii Steaua București.

Min 64: Varela ratează o nouă ocazii, tot cu o lovitură cu capul, după ce trimite peste poartă. Ocazia a venit după o centrare a lui Tănase.

Min 63: Iancu simulează un fault în careu, într-un duel cu Sepsi, dar nu obține nimic. Este atenționat de centralul Găman.

Min 62: Chipciu pierde din nou un duel, cu Feussi de această dată. Șeptarul Stelei pare să nu-și mai regăsească forma de altă dată.

Min 60: SACHIMBARE, STEAUA: Iancu intră în locul lui Bourceanu.

Min 59: GALBEN, ASA. Voiculeț este sancționat. Nu este prima dată când are o intrare mai dură.

Min 57: Steliștii pornesc din nou pe atac, dar pare să le lipsească omul de gol. ASA este ținută în propria jumătate în această a doua repriză.

Min 55: Bumba oferă o fază mai puțin sportivă. Cade după un duel mai strâns cu un stelist și rămâne la pământ, cu toate că nu are nimic. A încercat să oprească meciul, să fragmenteze acțiunile adversarilor, ceea ce a și reușit.

Min 54: RATARE, Steaua. Țucudean este omul cu ratările în această seară. El trage puțin pe lângă poartă.

Min 53: Arbitrajul continuă la fel ca și în prima repriză, jocul fiind lăsat cât mai liber, cât mai spectaculos. Aport mare al arbitrilor la această partidă care este peste tot ce se joacă în Liga I.

Min 51: N Doye pornește o fază superbă de atac, după un dribling. Îl lansează pe Axente, dar acesta este surprins în ofsaid. Atacuri susținute la ambele porți în acest început de repriza a doua.

Min 50: Steaua are o primă lovitură de colț în repriza a doua. Bourceanu a executat bine, Varela trimite puțin pe lângă poartă cu capul.

Min 48: Steaua a avut un început mai incisiv în a doua repriză. Țucudean a încercat o fază periculoasă din careul advers, dar este semnalizat în ofsaid.

Min 46: A început REPRIZA 2

Min 45+1: FINAL REPRIZA 1

Min 45: Țucudean RATEAZĂ! Cea mai mare ocazie de gol a Stelei. Țucudean primește o minge în careu, are timp să-și facă șutul, dar reluarea din vole este destul de slabă, iar Stăncioiu reține fără probleme.

Min 43: Partida curge în favoarea ASA. Steaua este destul de ștearsă în ofensivă, iar în acest moment nu pare să se mai schimbe ceva pe tabelă până la pauză.

Min 40: Steaua pleacă pe contraatac, după un corner eșuat al ASA. Tănase reușește câteva driblinguri, trimite spre Adi Popa în adâncime, dar steliștii nu mai pot finaliza.

Min 37: GOOOL, ASA! Ianis Zicu marchează cu o execuție foarte tehnică. Steaua a fost prinsă pe picior greșit la cel de al doilea corner executat de Voiculeț, iar Zicu a fructificat centrarea foarte bună a colegului său.

Min 37: ASA a bătut primul corner din acest meci. Voiculeț trage slab, este din nou corner. Voiculeț centrează bine și ASA marchează.

Min 35: Steliștii încearcă din nou un atac pe flancul stâng. Adi Popa trage mult peste poartă, dintr-o poziție destul de dificilă.

Min 33: ASA este periculoasă în atac. Guilherme îl împinge pe Axente în careu, dar nu se poate da nimic la această fază, cu toate că mureșenii au cerut penalti. Arbitraj foarte curat, modern, jocul este lăsat cât mai liber.

Min 32: Fază periculoasă. Bourceanu execută foarte bine o lovitură liberă, Stăncioiu trece pe sub minge, iar Feussi respinge în corner din fața lui Prepeliță. Steliștii nu scot nimic din corner nici de această dată.

Min 31: Zicu și N Doye combină la o fază în atac, pornes pe flancul drept, dar steliștii se apără bine de această dată.

Min 30: Voiculeț are o intrare destul de puternică asupra lui Râpă. Steliștii cer din nu galben, dar centralul nu umblă la buzunar. Un cartonaș ar putea fi exagerat la această fază.

Min 28: Steaua a bătat alte două cornere, dar nu a fost periculoasă la niciunul dintre ele. Steaua s-a instalat însă în jumătatea adversă. După cornere, urmează o lovitură liberă pentru elevii lui Gâlcă, iar aceștia par să dețină controlul partidei.

Min 26: Mureșenii ies din apărare, combină le centrul terenului. Voiculeț, Zicu, pase între mureșeni, dar steliștii recuperează iar. Steaua calmează jocul.

Min 24: ȘUT fantastic al lui Chipciu de la peste 20 de metri de poartă. Paradă, Stăncioiu!

Min 23: Steliștii ratează o ocazie de gol. Țucudean reia cu capul spre poartă, dar o face slab, dintr-o poziție dificilă, iar Stăncioiu reține fără probleme. Steliștii cer din nou penalti, dar nici de această dată nu poate fi vorba de un fault în careu. S-ar impune un cartonaș pentru simulare.

Min 21: ASA stă mai bine în apărare decât Steaua. Elevii lui Ciobotariu aglomerează mai bine careul propriu, în timp ce la poarta lui Arlauskis sunt mai multe spații libere. 

Min 19: Steaua bate un corner, prin Bourceanu, dar nu obțin nimic elevii lui Gâlcă. N Doye, ȘUT, la poarta Stelei! Arlauskis reține fără probleme.

Min 17: Din nou faulturi ale mureșenilor. Meciul este foarte dur, seamănă mult cu ce se joacă în țările nordice. Deși nu s-a înscris partida continuă spectaculos.

Min 16: Bejan îl faultează pe Țucudean și se dă lovitură liberă. Un nou fault al lui Mureșan. Bourceanu încearcă o pasă în adâncime, dar este prea lung, iar Stăncioiu prinde fără probleme.

Min 14: Chipciu dă o pasă greșită, care îi permite ASA să plece în atac pe flancul stâng, dar mureșenii sunt deposedați. Meciul continuă cu ASA ceva mai avansată în teren.

Min 12: ASA face presing, însă nu reușește să scoată mingea din propria jumătate decât foarte rar. Steaua a stat mai mult timp în jumătatea adversă.

Min 10: Fault al lui Varela asupra lui N Doye. Stelistul a fost aproape să-l lovească pe adversar când acesta era deja la pământ. Spiritele se pot încinge foarte repede în această confruntare, după cum s-a văzut și la această fază.

Min 9: Steaua încearcă să lege un atac, la 20 de metri de poarta adversă, dar apărarea, destul de sus, a ASA stă foarte bine. Tănase trage un șut slab peste spațiul porții.

Min 7: RATARE mare, Bumba! Mureșeanul primește o centrare perfectă în spatele apărării steliste, reia din vole, cu lob peste Arlauskis, dar mingea cade pe plasa porții. Mare ratare!

Min 6: A fost pericol la poarta ASA, iar elevii lui Ciobotariu au simțit asta. Au trat bine faza și au pornit pe contraatac.

Min 5: Steaua încearcă să atace pe flancul drept, pe partea lui Prepeliți și Adi Popa. Pasă spre Țucudean, trage Chipciu. Guilherme centrează! Nu se obține nimic în careul ASA.

Min 3: Mingea este ținută la centrul terenului. ASA pare mai incisivă. Zicu are o lovitură de cap, pe spate, dar prinde fără probleme Arlauskis.

Min 2: Meci foarte strâns. ASA pornește două atacuri, dar nu se concretizează nimic.

Min 1: Meciul începe lansat, cu Steaua pornind atacul încă din primele 10 secunde. Contact între un jucător al ASA și Adi Popa. Se cere PENALTI! Nu este cazul, iar jocul continuă.

Ora 21.30: Cele două echipe au intrat pe teren. Începe meciul care poate decide campioana sezonului 2014/2015.

UPDATE Echipele de start

Steaua: Arlauskis – Râpă, Varela, Toşca, Guilherme – Bourceanu, Prepeliţă – A. Popa, Chipciu, Tănase – Ţucudean.

ASA: Stăncioiu – Feussi, M. Constantin, Bejan, Sepsi – N’Doye, G. Mureşan – Zicu, Voiculeţ, Bumba – Axente

—–

FC Steaua – ASA Târgu Mureș este meciul care poate decide campioana sezonului 2014-2015 a Ligii I. Duelul dintre primele două clasate are loc miercuri, de la ora 21.30, pe Arena Națională, din București.

Cu doar 6 etape rămase până la finalul campionatului, Steaua și ASA luptă pentru supremație în Liga I. Doar un punct au steliștii în avans, față de urmăritoarea lor, însă acest avantaj ar putea fi anulat miercuri seară.

Citește și Avancronică. Steaua – ASA Târgu Mureș: Meciul care poate da campioana. Miză financiară uriașă!

Steaua are 60 de puncte în clasamentul Ligii I, în timp ce ASA a acumulat 59 de puncte. Steliștii au avut un tur mai bun, în timp ce în retur, ASA a fost liderul incontestabil al campionatului. 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă