10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăLifestyleRomânia a învins Finlanda cu 2-0, dublă Bogdan Stancu

România a învins Finlanda cu 2-0, dublă Bogdan Stancu

Naționala României a învins Finlanda, în deplasare, cu scorul de 2-0, în cadrul celei de a treia etape din preliminariile Euro 2016. Victoria tricolorilor, care au acumulat 7 puncte în grupa F, a venit după o dublă reușită de Bogdan Stancu.

România a adunat 7 puncte în grupa F, după primele 3 etape, ocupând locul al doilea după Irlanda de Nord, selecționată care a învins Grecia, de asemeni cu scorul de 2-0. După această victorie tricolorii și-au sporit șansele la calificare la Euro 2016.

Vezi aici clasamentul Grupei F, după primele 3 etape

Partida de la Helsinki a început mai bine pentru finlandezi, care au ajuns cu mare ușurință în careul lui Tătărușanu, în prima repriză. Jocul tricolorilor s-a schimbat după ce a fost introdus pe teren, în minutul 49, Lucian Sânmărtean. Acesta a centrat perfect în careu, la un corner, fază la care Bogdan Stancu a reușit să reia cu capul în poarta finlandezilor, deschizând astfel scorul în minutul 54. Tot Sânmărtean i-a dat pasa decisivă lui Stancu și la golul de 2-0.

Finlanda a evoluat în 10 oameni, după ce Ring a fost eliminat după ce a luat 2 cartonașe galbene în mai puțin de 5 minute: 52' și 56'. România a încasat trei galbene, la faulturile jucătorilor: Tănase 8', Stancu 44' și Grigore 80'.

Răzvan Raț a ajuns la 100 de selecții în meciul Finlanda – România. Sunt doar 5 fotbaliști în istoria naționalei României care au adunat peste 100 de selecții.

Click aici pentru desfășurarea partidei în widget-ul special de Live Text Fotbal

Echipa de start a României: Tătăruşanu – Luchin, Chiricheş, D. Grigore, Raţ – Hoban, Pintilii – Torje, Chipciu, Tănase – Stancu.

Echipa de start a Finlandei: Maenpaa – Hurme, Toivio, Moisander, Arkivuo – Ring, Sparv, Hetemaj – Hamalainen, Pukki, Eremenko. Selecţioner: Mixu Paatelainen.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă