14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăLifestyleLiga Campionilor: Bayern Munchen - Barcelona: 3-2. Echipa lui Messi, calificată în...

Liga Campionilor: Bayern Munchen – Barcelona: 3-2. Echipa lui Messi, calificată în finală, după scorul din tur

FC Barcelona este prima finalistă a ediției 2014/2015 a Ligii Campionilor, după ce s-a impus cu scorul general de 5-3, în semifinala cu Bayern Munchen. Catalanii au pierdut returul, la Munchen, cu scorul de 2-3.

Meciul de pe Allianz Arena s-a încheiat cu o victorie de moral pentru nemți, care au fost încurajați de propriul public din primul și până în ultimul minut al partidei. Eroul meciului a fost Neymar, care prin dubla sa a rezolvat calificarea Barcelonei în finala Ligii Campionilor, care se va disputat tot în Germania, la Berlin.

Golurile partidei au fost marcate de: Benatia 7′, Lewandowski 59′, Müller 74′ – Neymar 15′, 29′.

FC Barcelona s-a calificat în finală, după ce pe Camp Nou, în prima manșă, s-a impus cu scorul de 3-0.

Cea de a doua finalistă va fi stabilită în urma meciului de miercuri, de pe Santiago Bernabeu, unde se vor întâlni Real Madrid și Juventus, după ce în tur scorul a fost de 2-1 pentru italieni.

—-

Live Text Bayern – FC Barcelona: 3-2 (3-5 general)

FINAL DE MECI. 

Min 90+3: Vine și replica Barcelonei, prin Neymar, care îi pasează excelent lui Messi în fața porții, dar decarul nu reușește să ajungă balonul la timp.

Min 90+2: Fază superbă făcută de Lewandowski, care îi pasează lui Goetze cu călcâiul, în careu. Goetze nu a reușit să reia pe poartă.

Min 90: De la margine sunt arătate 3 minute de prelungire.

Min 89: Suporterii lui Bayern sunt de neîntrecut. Spiritul de pe Allianz Arena este unul unic, chiar dacă echipa favorită va fi eliminată din competiție.

Min 87: SCHIMBĂRI, Bayern: Schweinsteiger este înlocuit de Javi Martinez. Muller este înlocuit și el de către Goetze. 

Min 86: Bayern atacă, prin Muller, care combină cu Schweinsteiger, dar cei doi obțin doar un out.

Min 84: GALBEN, Bayern: Rode primește și el cartonașul pentru un fault asupra lui Messi. Lovitura liberă se bate repede, iar catalanii rămân în posesie.

Min 83: Bayern face presing pe final de meci. Încearcă să rămâne cel puțin cu victoria, dacă nu a reușit să obțină și calificarea.

Min 81: GALBEN, Bayern: Alonso vede și el galbenul după o ciocnire dură cu Pedro.

Min 79: Ocazie GOL, Bayern. Muller trage la colțul scurt, dar respinge în corner Pique.

Min 76: Fotbal de foarte bună calitate în această seară. Chiar dacă nemții au șanse mici să meargă mai departe, chiar și la scorul de 3-2, Bayern continuă să arate ca o mare forță a fotbalului european.

Min 74: GOOOL, Bayern: Muller își trece numele pe lista marcatorilor.

Min 70: SCHIMBARE, Barcelona: Rakitic este înlocuit de Mathieu, schimbare defensivă a lui Enrique.

Min 67: SCHIMBARE, Bayern: Lahm (C) este înlocuit de Sebastian Rode.

Min 64: GALBEN, Barcelona: Rakitic este primul jucător al catalanilor care primește cartonașul.

Min 61: Meciul a intrat în ultimele 30 de minute ale timpului regulamentar. Cu toate că a marcat, calificarea rămâne o misiune imposibilă pentru nemți, care mai trebuie să înscrie încă 4 goluri.

Min 59: GOOOL Bayern: Lewandowski egalează cu un șut la colțul lung, de la marginea careului mic.

Min 55: Bayern încearcă să urce din nou în atac, dar nu reușește să pună probleme la poarta adversă.

Min 53: Boateng îl scutură zdravăn pe Neymar. Brazilianul intră în coliziune cu Boateng și este lovit destul de puternic, dar se ridică și continuă jocul.

Min 52: Messi încearcă un șut la poartă, după o centrare a lui Alves, dar este blocat.

Min 50: Meciul este destul de calm, în condițiile în care publicul o susține într-un mod incredibil pe Bayern.

SCHIMBARE, Barcelona: Pedro intră în locul lui Suarez. Este o schimbare ciudată, în condițiile în care uruguayan-ul a fost cel mai productiv jucător de pe teren în prima parte. Este posibil ca Enrique să-l menajeze deja pentru meciul din week-end, din campionatul spaniol, unde catalanii au șanse mari la titlu.

Min 46: A început repriza a doua.

FINAL DE REPRIZĂ

Min 45: GALBEN, Bayern: Alcantara vede cartonașul.

Min 43: Barcelona are nevoie doar de tripla Messi – Suarez – Neymar pentru a face orice pe teren. Ceilalți jucători ai catalanilor aproape că nu mai contează pe faza ofensivă. În schimb catalanii au probleme în apărare.

Min 40: GALBEN, Bayern: Rafinha primește primul cartonaș al meciului.

Min 40: ter Stegen, incredibil! Scoate de pe linia porții golul de 2-2. A fost nevoie să intervină de două ori pentru a reține un balon care a ajuns pe linia porții.

Min 38: Ocazie GOL, ratată de Bayern: Schweinsteiger reia la vinclu, dar scoate Stegen. Alonso execută cornerul, însă Bayern nu obține nimic din carambolul creat în careul Barcelonei.

Min 35: Atmosfera pe Allianz Arena este una superbă.

Min 33: Bayern atacă din nou. Lahm încearcă o centrare în careu, dar minge se duce în celălalt colț al terenului.

Min 31: Bayern pleacă în atac, dar nu reușește nimic de această dată.

Min 30: GOOOL Barcelona: Neymar spulberă orice vis al nemților de a merge mai departe. Faza a fost făcută de Suarez, care a plecat pe contraatac și i-a pasat lui Neymar. Brazilianul a șutat perfect, deși pasa nu i-a venit foarte bine pe picior.

Min 28: Barcelona pornește un nou atac în forță, Messi reușește să tragă la poartă, dar reține Stegen.

Min 27: Muller și Lewandowski combină foarte bine în careul advers. Ratează Lewandowski, care trage în brațele lui Neuer!

Min 24: Jocul s-a mai calmat. Bayern are posesie de 51%, însă catalanii nu forțează, ci o lasă pe Bayern să se descopere. Barcelona încearcă să iasă mai mult pe contraatac.

Min 22: Bayern se apără foarte sus. Se joacă de câteva minute în terenul catalanilor.

Min 19: Ocazie mare, RATATĂ de Bayern. Muller a reluat cu capul la colțul lung o centrare, dar ter Stegen a agățat balonul și la scos de pe linia porții.

Min 15: GOOOL, Barcelona: Neymar egalează, iar visele nemților sunt aproape spulberate! Debut dramatic pe Allianz Arena! Faza golului a fost ca în curtea școlii, apărarea lui Bayern fiind făcută mat de tridentul Messi – Suarez – Neymar.

Min 13: Atacuri repetate ale lui Bayern. Barcelona a avut 2 minute de cădere, iar Muller și apoi Schweinsteiger au tras la poartă.

Min 11: Rakitici și Messi crează din nou o fază periculoasă la poarta lui Neuer, dar nemții aglomerează bine careul.

Min 10: Barcelona încearcă un atac, dar este oprită de Bayern.

Dubla manșă a fost relansată, după ce Bayern a reușit să reducă din handicap. Nemții încă mai trebuie să marcheze 2 goluri și să nu primească gol, pentru ajunge la egalitate cu Barcelona.

Min 7: GOOOL, Bayern: Benatia înscrie cu capul, după ce nu a fost marcat la o fază periculoasă în careul lui ter Stegen.

Min 5: Ocazie de GOL, Barcelona: Rakitic ratează o primă ocazie clară de gol, după ce a pornit pe flanc și a pătruns în careul advers, a șutat la colțul lung, dar a respins în corner Neuer.

Min 3: Bayern se repliază și reușește să iasă din propria jumătate. Meciul se joacă pe tot terenul.

Min 2: Catalanii au un prim atac în jumătatea adversă. Messi este oprit prin fault.

Min 1: Barcelona a început ofensiv, combină la centrul terenului.

Ora 21.45: START! A început a doua manșă, care va decide prima finalistă a Ligii Campionilor 2015.

Ora 21.43: Meciul începe în câteva momente.

Echipa de start Bayern Munchen: Neuer – Rafinha, Benatia, J. Boateng, Juan Bernat – Xabi Alonso – Lahm, Schweinsteiger, Muller, Thiago – Lewandowski.

Echipa de start FC Barcelona: ter Stegen – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Messi, Suarez, Neymar

—–

Bayern Munchen o întâlnește, marți, de la ora 21.45, pe FC Barcelona, în returul semifinalelor Ligii Campionilor. După ce catalanii s-au impus cu 3-0, pe Camp Nou, echipa lui Guardiola speră la un miracol.

Prima finalistă a Ligii Campionilor 2015 va fi aflată în urma meciului de pe Allianz Arena, acolo unde echipa lui Pepp Guardiola va avea o misiune imposibilă. FC Barcelona s-a impus, pe propriul teren, cu scorul de 3-0, după dubla lui Messi și golul lui Neymar, toate trei reușite în ultimele 15 minute ale partidei.

Citește și Avancronică: Meciurile care decid finala Ligii Campionilor. Vezi pronosticurile

Campioana Germaniei va evolua, la fel ca și la Barcelona, fără cei mai importanți jucători ai săi la nivel de construcție, Franck Ribery și Arjen Robben, ambii accidentați. Thomas Muller, golgheterul nemților, va fi principalul pericol pentru catalani. 

Barcelona trece printr-o formă foarte bună, iar Messi și compania nu percep un alt rezultat decât calificarea echipei în finala Ligii Campionilor. Având în vedere că Bayern va folosi în linii mari cam aceeași echipă de pe Camp Nou, este greu de crezut că va reuși să-i pună probleme reale echipei lui Luis Enrique. 

Bayern a reușit o întoarcere de scor incredibilă, în sferturi, învingând FC Porto, scor 6-1, după ce, în tur, pierduse cu 3-1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a secretizat jaful financiar de la CS Dinamo București

Clubul Sportiv Dinamo București a ajuns stat în stat de când este condus de Ionuț Popa, dar și un sac fără fund, unde...

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă