9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăLifestyleLeonard Horvath vrea reconstrucția „U“ Cluj cu ajutorul universităților

Leonard Horvath vrea reconstrucția „U“ Cluj cu ajutorul universităților

Situația disperată în care a ajuns echipa de fotbal Universitatea Cluj, precum și intenția suporterilor de a organiza un miting data de 10 martie ­i-au deter­minat pe politicieni să încerce să găsească soluții pentru salvarea clubului. Cel mai probabil, astfel de demersuri ar putea avea loc după alegerile locale din 5 iunie, în contextul în care, până atunci, nimeni nu poate să își asume o decizie clară pe termen lung, pentru că nici unul dintre viitorii candidați nu poate fi sigur că va fi ales la alegerile locale.

În acest context, copreședintele ALDE Cluj-Napoca, Leonard Horvath, este de părere că în salvarea echipei nu trebuie implicate doar autoritățile locale și politicienii. El îi cere Primăriei să implice universitățile clujene în reconstrucția echipei de fotbal ”U” Cluj. Actualul club de fotbal se află pe marginea prăpastiei, iar în data pe 10 martie ar urma să înceapă procesul în urma căruia ar putea fi declarat falimentul.

FC Universitatea Cluj a intrat în criză în contextul problemelor penale ale finanțatorului acestui club, fostul pușcăriaș Florian Walter-Bușcă. Acesta este urmărit penal în România, după ce a trecut prin închisorile austriece, însă s-a stabilit în Dubai, cu care România nu are acord de extrădare, potrivit SportinCluj.ro.

FC Universitatea Cluj are datorii mari, iar jucătorii neplătiți au organizat mai multe proteste. Totuși, marca Universitatea Cluj și palmaresul au rămas în proprietatea Consiliului Local Cluj-Napoca.

Reconstrucția ar putea începe din Liga a IV-a

În situația pronunțării falimentului echipei de fotbal, ar urma să înceapă reconstrucția formației, din Liga a IV-a. Leonard Horvath crede că, în această eventualitate, Consiliului Local ar trebui să i se alăture și universitățile clujene, dar și clubul sportiv Universitatea.

”În anul 1919, Universitatea Cluj a luat ființă ca un club studențesc. Trebuie să ne întoarcem la adevărata esență a acestui club. Pe lângă juniorii Universității, cei care studiază la specializarea fotbal a Facultății de Educație Fizică și Sport pot fi implicați în reconstrucția echipei. De asemenea, cei 100.000 de studenți, masteranzi și doctoranzi ai universităților clujene pot fi atrași la meciurile echipelor clujene, nu doar la cele de fotbal, ci și la meciurile celorlalte sporturi. Chiar dacă fiecare student ar plăti un abonament de 1 leu pe lună pentru a avea intrare gratuită, tot s-ar aduna o sumă consistentă”, a spus Leonard Horvath. El mai afirmă că le va propune și companiilor din Cluj să se alăture acestui efort. ”Va trebui să rugăm marile companii din Cluj, inclusiv cele din domeniul IT, să cumpere câte 1 la sută din acțiunile viitorului club. Astfel, nu va exista un efort financiar mare pentru companii, însă suma totală va fi una considerabilă. Mai mult, dacă Universitatea va pierde un finanțator, nu va mai fi ceva cataclismic. Însă, pentru ca acest lucru să se întâmple, va trebui să avem transparență mare în cheltuirea banilor, un bun management, un plan sportiv și unul financiar performante. Astfel, în cinci-șase ani, Universitatea se poate întoarce în Liga I. Companiile vor beneficia de vizibilitate, de posibilitatea de a-și face publicitate, de bilete pentru angajați și de recunoștința fanilor”, mai afirmă Leonard Horvath. El crede că acest plan va trebui pus la punct după pronunțarea Justiției.  

Cele mai citite

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...

Românii pot avea succes la Eurovision! Trebuie doar să demonstreze că au avut părinți de același sex: Decebal și Traian

România ar putea accede din nou cu succes în viitoarele finale din cadrul concursului Eurovision, poate chiar cu șanse la trofeu. Concurenții din țara...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...
Ultima oră
Pe aceeași temă