19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăLifestyleKanye West: Declaraţia care a stârnit furie în mediul online

Kanye West: Declaraţia care a stârnit furie în mediul online

Rapperul a făcut această declaraţie într-un interviu acordat pentru a-şi promova cele două noi albume anunţate recent.

“Auzi despre sclavie timp de 400 de ani. 400 de ani? Asta sună ca şi cum ar fi o alegere”, a declarat West pentru platforma de ştiri TMZ Live.

West a dezvoltat apoi comentariul său, dar a părut că face o paralelă cu viziunile artistice pe care se presupune că ar trebui să le aibă ca artist afro-american.

“Mental, suntem în închisoare. Îmi place cuvântul «închisoare», pentru că «sclavie» face o trimitere prea directă la ideea de persoană de culoare. Aşa cum Holocaustul este asociat cu evreii, sclavia este asociată cu persoanele de culoare”, a mai spus West.

Comentariile au stârnit imediat critici vehemente pe Twitter, mediul online preferat de West.

În 2016, West, care este căsătorit cu vedeta TV Kim Kardashian, şi-a întrerupt brusc turneul, după ce, în timpul unui concert, şi-a surprins fanii cu o lungă tiradă, spunând, printre altele, că ar fi optat pentru republicanul Donald Trump dacă ar fi mers la vot.

Potrivit reprezentanţilor săi, Kanye West a suferit de depresie. De la acele momente, rapperul originar din Chicago a dus o viaţă relativ discretă, până luna trecută, când a anunţat că va lansa două noi albume, în iunie.

Într-o serie de mesaje publicate pe platforma de socializare Twitter, artistul în vârstă de 40 de ani, care s-a comparat cu Michelangelo, a declarat că va lansa un album solo, ce va cuprinde şapte piese, şi un altul realizat în colaborare cu rapperul Kid Cudi, intitulat “Kids See Ghost”, o săptămână mai târziu.

Rapperul şi producătorul american Kanye West a devenit cunoscut la începutul anului 2000. Cel de-al treilea album al său, “Graduation”, a fost unul dintre cel mai bine vândute materiale discografice ale anului 2007. West este câştigător a 21 de premii Grammy. “Watch the Throne”, album compus în colaborare cu Jay-Z, a fost lansat în vara anului 2011. Cel mai recent album al cântăreţului, “The Life of Pablo”, a fost lansat în februarie 2016, fiind cel de-al şaptelea său material discografic de studio.

Cele mai citite

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

O primărie din Buzău acuză ADS că a încheiat contracte ilegale

Primăria Comunei Vernești din județul Buzău se află în mijlocul unui scandal intens după ce a acuzat Agenția Domeniilor Statului (ADS) că a...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...
Ultima oră
Pe aceeași temă