26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăLifestyleIordănescu: Vom da totul pentru a obține un rezultat bun cu Franţa

Iordănescu: Vom da totul pentru a obține un rezultat bun cu Franţa

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României a declarat că nu şi-ar fi dorit ca primul meci de la Euro 2016 să fie cu francezii.

Anghel Iordănescu a explicat că naţionala Franţei este „o echipă mare, de clasă, o echipă adevărată”, după ce a fost întrebat într-o conferinţă de presă cum vede echipa țării-gazdă cu două luni înaintea Euro 2016 şi cât contează faptul că meciul de debut al României va fi împotriva ţării-gazdă. „Franţa este o echipă mare, de clasă, o echipă adevărată, a câştigat meciul direct cu 3 la 2, (împotriva Olandei – n.a.), a controlat meciul în permanenţă. Când conduci cu 2-0, eşti egalată pe anumite momente de relaxare, forţezi, şi ai puterea să întorci din nou rezultatul, şi să câştigi cu 3-2, denotă că eşti o echipă de mare valoare. Startul nostru cu Franţa poate că nu mi l-aş fi dorit, o echipă ca a Franţei, presiunea pe care o va avea, sunt convins că ar însemna pentru echipa noastră să fie un început greu. Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă să obţinem un rezultat bun cu francezii, pentru că, de obicei la un asemenea nivel, este bine să nu începi cu o înfrângere”, a declarat antrenorul român.

Până la Euro 2016, Fderația Română de Fotbal a lansat, ieri, la Cluj-Napoca, un manual auxiliar de matematică pentru clasele 1-4, în cadrul programului național „Federația Română de Fotbal susține educația’”. Manualul conține probleme și exerciții inspirate din lumea fotbalului, iar campania are ca misiune să aducă împreună autorități, profesori, elevi și fotbaliști pentru a combate abandonul școlar, a precizat președintele FRF, Răzvan Burleanu, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres. Manualul va fi disponibil în toamnă, dar un prototip al său va fi gata în această primăvară. „Fotbalul și matematica nu se exclud. Trebuie să privim fotbalul și educația ca fiind nu doar complementare, ci elemente fundamentale integrate în procesul de formare și desăvârșire al copiilor. Ne dorim să avem generații sănătoase și inteligente, iar prin acest proiect copiii vor învăța noțiunile de bază ale fotbalului și vor avea oportunitatea de a descoperi matematica într-un mod de abordare atractiv’’, a declarat Burleanu.

Reprezentantul Editurii Niculescu, Andrei Niculescu, a afirmat că speră în prelungirea acestui proiect-pilot și realizarea lui și la alte materii. „E o ocazie unică și sper să fim un partener ideal pentru FRF și pentru echipa națională. Am răspuns imediat propunerii, deoarece editura are ca misiune principală educația. Suntem în top în privința materialelor educaționale și vom fi un partener de încredere’’, a declarat Andrei Niculescu.

Atacantul Claudiu Keșeru, legitimat la Ludogoreț Razgrad (Bulgaria), fost olimpic la matematică, va fi ambasadorul proiectului. „Sunt foarte plăcut surprins de acest proiect. Luăm școala ca o obligație, iar când există un numitor comun între sport și școală se poate ajunge la un lucru extraordinar. Am aderat imediat la acest proiect“, a mărturisit Keșeru, care a recunoscut că a existat mult haz în vestiarul naționalei la antrenamentul de sâmbătă, dinaintea partidei cu Spania, când jucătorii au văzut tricourile cu ecuații pe spate în loc de numere. Keșeru a găsit în locul numărului 13, pe care îl poartă în mod obișnuit, următoarea ecuație: 6×5-4, totul împărțit la 2.

Naționala de fotbal a României a disputat  aseară (după închiderea ediției) un meci amical cu Spania la Cluj-Napoca, pe Cluj Arena.   

Fotbalul și matematica nu se exclud. Trebuie să privim fotbalul și educația ca fiind nu doar complementare, ci elemente fundamentale integrate în procesul de formare și desăvârșire al copiilor.“ Răzvan Burleanu, președinte FRF

Cele mai citite

Analiză: Trei din patru companii nu reușesc să gestioneze în mod eficient mobilitatea resurselor umane

Doar unul din patru angajatori (25%) dispune de o funcție de mobilitate pe deplin dezvoltată, iar trei sferturi (75%) nu reușesc să profite de...

Cea mai valoroasă companie din România este Hidroelectrica

Cea mai valoroasă companie din România este Hidroelectrica, indică un studiu realizat de Visual Capitalist și preluat de site-ul termene.ro. Studiul prezintă cele mai valoroase...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...
Ultima oră
Pe aceeași temă