17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăLifestyleIordănescu: "În Ungaria și Grecia s-ar putea decide soarta calificării"

Iordănescu: “În Ungaria și Grecia s-ar putea decide soarta calificării”

Selecţionerul Anghel Iordănescu a spus că este încrezător în șansele naționalei României în dubla cu Ungaria și Grecia, care ar putea decide soarta calificării la CE 2016.

“Suntem încrezători, vrem să avem o prestaţie bună pentru că în meciurile cu Ungaria şi Grecia s-ar putea decide soarta calificării”, a spus Iordănescu, înaintea plecării delegaţiei primei reprezentative spre Budapesta, potrivit Mediafax.

Citește și Sancțiuni Liga I: Gică Hagi a fost suspendat. Când va reveni pe banca tehnică

Selecţionerul a explicat că trei jucători din lot, Gabriel Torje, Vlad Chiricheş şi Steliano Filip, au probleme medicale înaintea partidei cu Ungaria. “Doi dintre jucători, Tătăruşanu şi Torje, au venit foarte târziu şi nu au participat la antrenamentul de luni. Torje are probleme de sănătătate, are câteva copci unde a fost lovit la cap. Legat de jucătorii care nu au intrat în programul echipei naţionale, Steliano Filip şi Chiricheş, ei nu au făcut antrenament cu noi, nici luni şi nici marţi. Au avut program separat. Abia azi au avut un program mai aproape de ce ne dorim, iar Steliano a intrat în ultimele 20 de minute ale antrenamentului”, a spus tehnicianul.

Iordănescu s-a arătat deranjat atunci când a fost întrebat ce părere are despre faptul că atacantul Ciprian Marica a ratat un transfer la PAOK Salonic. “Dacă discutăm de polemică, nu mai avem ce discuta… Aici e vorba de soarta fotbalului românesc, nu de soarta lui Ciprian Marica”, a spus iritat selecţionerul.

Citește și Federația Rusă de Fotbal are un nou președinte. Din guvernul lui Putin, direct la Casa Fotbalului

Ciprian Marica este unul dintre cei trei fotbalişti legitimaţi la cluburi din străinătate la care selecţionerul României a renunţat din lotul lărgit de 20 de jucători anunţat la 16 august. Iordănescu a afirmat că Marica nu poate fi convocat la prima reprezentativă după zece luni de inactivitate şi în absenţa unui contract cu o echipă de club.

Echipa naţională a României va întâlni Ungaria, la Budapesta, vineri, de la ora 21.45, iar trei zile mai târziu va juca împotriva Greciei, pe Arena Naţională, tot de la ora 21.45, în Grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016.

După disputarea a şase etape din Grupa F, clasamentul este următorul: 1. România – 14 puncte, 2. Irlanda de Nord – 13 puncte, 3. Ungaria – 11 puncte, 4. Insulele Feroe – 6 puncte, 5. Finlanda – 4 puncte, 6. Grecia – 2 puncte.

Cele mai citite

Inițiativa pentru Democrație lansează un nou site de informații pentru Alegători și anunță Granturi pentru a crește puterea Votanților din Europa

Bruxelles — Inițiativa pentru Democrație (A4D), o organizație nonpartizană de frunte dedicată susținerii și protejării valorilor democratice la nivel global, este mândră să anunțe...

Accesorii pentru vestiare metalice de care pur și simplu o să te îndrăgostești

Accesorizarea conformă a vestiarului metalic poate salva bugetul și spațiul de depozitare. Vrei să afli cum? Sunt multe aspecte de luat în calcul în momentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă