25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăLifestyleHagi exclude posibilitatea preluării primei reprezentative

Hagi exclude posibilitatea preluării primei reprezentative

Gică Hagi nici nu vrea să audă de echipa naţională. “Regele” a declarat că nu se autopropune la echipa naţională şi nu are nevoie să fie pe nicio listă de înlocuitori ai lui Piţurcă, interesul lui fiind FC Viitorul.

Întrebat dacă a primit vreun telefon de la preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, Hagi a răspuns: "Telefon de unde să fi primit? Din Arabia? Poate vreau şi eu acolo, nu? Glumesc. Nu, nu am cum (n.r. – să fie sunat de conducerea FRF), e cumul de interes. Aşa că excludeţi. Interes, am club. Dar să nu mai vorbim, că după aia o să zică cineva că nu sunt pe listă. Eu nu am nevoie de listă, nu am nevoie de CV, nu am nevoie. Nu mă autopropun. Am club. Respect pe toată lumea. Sunt cel mai bun partener al FRF pentru că dau cei mai mulţi jucători la echipele naţionale. Am servit-o (n.r. – pe FRF) şi o servesc în continuare aşa cum trebuie".

Nici când a fost chestionat despre o revenire a sa în viitor la conducerea primei reprezentative Gheorghe Hagi nu a dorit să comenteze. "Hai să nu mai vorbim impotetic, să vorbim care e realitatea. Iar realitatea este că eu am un club, sunt aici, nu are rost să vorbim despre ce va fi sau ce se va întâmpla… pentru că asta generează automat discuţii şi păreri. Eu am un club, ţin la el, sunt angrenat aici deocamdată, sunt focusat 100 la sută aici. După aceea vom vedea, dacă vreodată, cândva, după ce trec anii, se va întâmpla. Eu încă mai am de demonstrat, sunt la Viitorul. Mai am de construit aici lucruri şi sper să fac alegeri bune pentru ca echipei mele să îi meargă bine", a explicat fostul selecţioner, în prezent antrenor pricipal la FC Viitorul.

Hagi a mai spus că la echipa naţională este nevoie de un antrenor responsabil, cu personalitate, un învingător cu sămânţă de lider.

"La echipele naţionale trebuie să fii responsabil, să ai personalitate, să fii un câştigător şi trebuie să ai sămânţă de lider. Asta pentru că în vestiar trebuie să îi faci pe jucători să te asculte. Să ai puterea de a convinge că ceea ce spui e bine şi să te urmeze ceilalţi, ca să poţi să ai succes. Trebuie să poţi să conduci acel vestiar care e greu de tot, acolo sunt cei mai buni dintr-o ţară. Şi, bineînţeles, trebuie să ai ochi la jucători, pentru că devii selecţioner, nu antrenezi", a spus Hagi.

Tehnicianul formaţiei FC Viitorul a menţionat că în situaţia în care se ia în calcul numirea unui selecţioner doar pentru meciul cu Irlanda de Nord, ultimul oficial din acest an, înseamnă că persoanele din conducerea FRF au decis un antrenor care nu este în momentul de faţă liber de contract. "Nu fac eu strategia la echipa naţională, nu sunt eu responsabil, eu răspund de Viitorul. Dacă se pune un antrenor pentru un meci, înseamnă că se gândesc la un alt antrenor care nu e liber (n.r. – de contract). Uşor nu va fi. Oricum, orice schimbare aduce o altă viziune. De acum încolo trebuie judecat bine şi adus un antrenor care să aibă personalitate, experienţă, să califice echipa. Să vedem cine acceptă să ia o echipă de pe drum şi sperăm să fie o alegere inspirată şi bună pentru a merge la europene. După aceea, nea Puiu sau cine va fi, sunt lucruri de federaţie, ţin de bucătăria lor, nu mă privesc pe mine pentru că am şi eu problemele mele la club", a menţionat el, potrivit Mediafax.

Hagi a adăugat că nu îşi permite să spună dacă fostul său antrenor, Anghel Iordănescu, este potrivit sau nu pentru funcţia de selecţioner. "Nu pot eu să îl evaluz pe nea Puiu. Asta ar fi culmea. Iordănescu este Iordănescu, aşa cum este Lucescu, Dinu, Angelo Niculescu şi toţi marii jucători. Nu pot să îl evaluez eu pe nea Puiu în antrenorat. E un monstru, e unul dintre antrenorii mari pe care i-a avut România. Noi am fost antrenaţi de ei, ne-au crescut cum trebuie, iar noi i-am servit aşa cum trebuie, i-am făcut să aibă succes. Dar nea Puiu decide ce e mai bine pentru el. Fiecare îşi alege propriul lui moment, propriul lui interes, nu pot să comentez", a explicat Hagi.

În ceea ce îl priveşte pe fostul său coleg de la naţională, Dan Petrescu, Hagi a menţionat că nu ştie dacă acesta e dispus să preia funcţia de selecţioner. "Eu nu am spus că Dan Petrescu este cel mai bun (n.r. – pentru echipa naţională). Nu ştiu dacă ar veni, să îl întrebaţi pe Petrescu. El decide pentru el, nu e în echipă cu mine. El decide ce e bine pentru el. Toţi cei din generaţia noastră îşi alege fiecare destinul. Suntem oameni care ne confundăm cu succesul şi care ne asumăm deciziile. Oricum, eu ştiu că e Contra antrenor la echipa naţională. Aşa am văzut de două zile la televizor, ştire peste ştire că e Contra. Sau nu am văzut eu semnul întrebării", a spus, în glumă, Hagi.

Întrebat dacă pe vremea când era jucător a fost consultat vreodată de conducerea FRF când a fost numit un selecţioner, Hagi a răspuns: "Eu niciodată nu am fost preocupat de lucrul ăsta. Chiar o dată a venit nea Puiu să discute cu mine, de fapt, l-a trimis pe Gabi, şi i-am dat «reject». Nu, nu discutam. Rolul meu era să joc fotbal, nu să îmi dau cu părerea. Nu vreau să mă înâlnesc cu el şi să îmi spună că am zis eu «da» sau «ba». Eu totdeauna am sprijinit antrenorul. După aceea, ca antrenor, da, totdeauna se mai consultă jucătorii importanţi. Ei pot fi consultaţi, câteodată prin întrebări mai găseşti şi răspunsuri şi nu e rău. Întrebi jucătorii de greutate, care au anumiţi ani la naţională. Important e să decidă cine trebuie, să nu decidă jucătorii. E o chestiune de inspiraţie cu antrenorul… e exemplul acesta cu Grecia unde s-a dus Ranieri. Un antrenor foarte bun, are vârstă, experienţă, orice, şi uite că lucrurile merg mai greu".

 

 

Cele mai citite

O companie a ajuns să valoreze 2.000 de miliarde de dolari

CEO-ul companiei Nvidia dezvăluie cum a ajuns firma lui să valoreze 2.000 de miliarde de dolari, arată un articol publicat pe site-ul termene.ro. Interviul cu...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Dacă țările occidentale trimit trupe pe teritoriul “fostei Ucraine”, ar însemna că declară război Rusiei, susține Medvedev

Decizia unor țări occidentale de a trimite trupe pe teritoriul "fostei Ucraine" ar echivala cu o declarație de război împotriva Rusiei, susține Dmitry Medvedev,...
Ultima oră
Pe aceeași temă