18.9 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăLifestyleGeneraţia de tinichea

Generaţia de tinichea

Echipa naţională a României a pierdut lamentabil meciul cu Albania, decisiv pentru ieşirea din grupele Euro 2016. Albanezii se află la prima participare la un campionat european de fotbal.

Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Anghel Iordănescu, a declarat, după eliminarea României de la Campionatul European de fotbal 2016, că tricolorii au avut multe momente bune în meciul cu Albania, însă „o înfrângere este o înfrângere“. „Ne pare rău pentru ce s-a întâmplat. O înfrângere e o înfrângere. Am avut foarte multe momente bune, am început bine, am controlat jocul, dar am avut neşansa să luăm gol la o greşeală a apărării. Am fost din nou în joc în repriza a doua, am încercat să ne impunem stilul printr-o posesie prelungită. Dacă marcam am încrederea că meciul lua o altă turnură“, a explicat Iordănescu eşecul cu Albania, primul suferit de România după 68 de ani.

Totodată, potrivit Agerpres, tehnicianul a adăugat că, în multe momente, tricolorii meritau să se califice, însă în altele nu. „Cât timp nu ai obţinut nici o victorie, e greu să spui că meriţi să te califici“, a mai spus el, adăugând că echipa României a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a se califica în optimile de finală.

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de formaţia Albaniei cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seară, pe Stade de Lyon, în Grupa A la EURO 2016 şi a părăsit competiţia după ce a terminat pe ultimul loc în grupă, cu un singur punct.

De cealaltă parte, selecționerul echipei de fotbal a Albaniei, italianul Giovanni De Biasi, s-a declarat mulțumit de performanța jucătorilor în meciul cu România și a precizat că este optimist în legătură cu calificarea în optimile de finală la Campionatul European de fotbal 2016. „Sperăm că vor fi scoruri mari în celelalte meciuri. Sunt optimist şi cred că e realizabilă calificarea în optimi. Cred acest lucru, ne descurcăm bine în acest tip de turneu, sunt echipe de nivel mai înalt, dar ne vom pregăti (…). Avem câteva zile de pregătire, vom urmări meciurile care au mai rămas şi ne vom antrena. Dacă vom rămâne în competiţie va fi complicat, deoarece sunt echipe puternice“, a declarat Giovanni De Biasi. Tehnicianul albanezilor a mai precizat că, în meciul cu naționala României, echipa sa a arătat „putere, rezistenţă, calitate“ și a jucat „mai mult cu mintea“, declarându-se „foarte satisfăcut“ de performanța echipei. 

Stanciu: „Am făcut un meci foarte slab“

Fotbalistul Nicolae Stanciu a declarat duminică seara, după meciul pierdut cu scorul de 0-1 în faţa Albaniei, că echipa naţională a României a jucat foar­te slab şi nu merita să se califice în optimile de finală ale EURO 2016. „E o dezamăgire mare, ne doream să câştigăm şi să mergem mai departe. Dar, din păcate, am făcut un meci foarte slab astăzi şi nu meritam să ne calificăm. Era o şansă importantă pentru noi, ne pare rău că i-am dezamăgit pe fani şi pe noi. E o seară neagră“, a declarat Nicolae Stanciu, potrivit Agerpres.

Vizibil afectat, mijlocaşul a adăugat că ratarea calificării este foarte dureroasă. „Nu ştiu dacă suntem slabi, jocul din această seară a fost slab, n-am reuşit să marcăm, iar ei ne-au pedepsit la ocazia pe care au avut-o. Am pierdut o calificare şi e foarte dureros. Cred că e cel mai trist moment din cariera mea“, a precizat Nicolae Stanciu.

Torje: „Este ruşinos ce s-a întâmplat“

Fotbalistul primei reprezentative Gabriel Torje a declarat duminică seara că „este ruşinos“ eşecul echipei naţionale a României în faţa Albaniei, la fel ca şi întreaga evoluţie a acesteia la EURO 2016. „Este mai mult decât trist, este ruşinos ceea ce s-a întâmplat astăzi, rezultatul din acest meci şi ceea ce am făcut la acest Campionat European. Trebuie să ne asumăm laudele atunci când sunt, dar şi criticile. Eu mereu am spus ce am avut de spus, niciodată nu am zis nimic pe ocolite. În primul rând mă critic pe mine, pentru că aş fi putut să aduc mult mai mult venind de pe bancă şi în meciul cu Franţa şi în cel de azi. Nu e vina unui jucător, e vina tuturor pentru ceea ce s-a întâmplat aici. Nu am vorbit cu selecţionerul, am văzut multe capete plecate în vestiar, mulţi jucători trişti. E normal. E o seară tristă pentru noi“, a spus Torje la postul Pro Tv, la finalul partidei cu Albania.

El consideră că va fi dificil pentru jucători să uite eşecul de la EURO 2016. „E greu să mai găsim acum motive. Va fi greu să uităm ce s-a întâmplat la acest turneu final pentru că am avut o şansă mare, să joci în meciul decisiv contra Albaniei, care nu te-a bătut de 60 şi ceva de ani. Dar trebuie să ne gândim mai departe la campania de calificare la Cupa Mondială“, a adăugat Torje.

"Cred că ne-am dorit prea mult victoria şi iată că am reuşit să ne dezamăgim pe noi, familiile, românii şi pe toţi care ne-au fost alături. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Am atacat toată repriza a doua, am avut ocazii de gol, am avut şuturi la poartă, dar mingea nu a vrut să intre, nu ştiu ce să mai zic.“

Cristian Săpunaru

Cele mai citite

Marijuana la borcan. DIICOT a descoperit o cultură de canabis într-un apartament din București

Din ancheta efectuată de DIICOT în perioada octombrie 2023 - aprilie 2024, s-a constatat că individul în cauză a inițiat și a dezvoltat o...

Guvernul începe să strângă cureaua. Majorările salariale și ale pensiilor, greu de îndeplinit

Guvernul a promis majorări de salarii și pensii, iar acum ministrul finanțelor, Marcel Boloș, trage un semnal de alarmă că nu mai sunt bani...

Euro este în ușoară scădere. Ce se întâmplă cu dolarul?

Moneda naţională s-a apreciat luni în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9758 lei, în scădere...
Ultima oră
Pe aceeași temă