18.6 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeLifestyleFotografiiPrima rachetă Starship SN8 super-grea SpaceX explodează în timpul unei încercări de...

Prima rachetă Starship SN8 super-grea SpaceX explodează în timpul unei încercări de aterizare înapoi

Prototipul Starship al SpaceX a explodat în timp ce încerca să aterizeze după lansarea testului de la instalația de rachete a companiei, din Boca Chica, Texas. Videoclipul live al testului de miercuri a arătat racheta auto-ghidată aterizând la viteză după o coborâre controlată înainte de a dispărea într-o minge de flacără.

În ciuda sfârșitului catastrofal al testului de șase minute și jumătate, antreprenorul SpaceX Elon Musk a fost încântat. „Marte, iată-ne !!” a scris pe Twitter.

Racheta Starship distrusă în accident a fost un prototip înalt de 16 etaje pentru vehiculul de lansare cu lift greu, dezvoltat de compania spațială privată a lui Musk pentru a transporta oameni și 100 de tone de marfă în viitoarele misiuni pe Lună și Marte.

Zborul de testare a fost destinat să atingă o altitudine de 12.500 de metri, propulsat de trei dintre motoarele Raptor recent dezvoltate ale SpaceX pentru prima dată. SpaceX nu a clarificat dacă racheta a zburat atât de sus.

Musk a spus imediat după accidentul de aterizare că „presiunea rezervorului de combustibil al benzii a fost scăzută” în timpul coborârii, „determinând viteza de atingere să fie ridicată”. El a adăugat că SpaceX a obținut „toate datele de care aveam nevoie” din test și a salutat faza de ascensiune a rachetei ca fiind un succes.

SpaceX a făcut prima încercare de a lansa Starship marți, dar o problemă cu motoarele sale Raptor a forțat întreruperea automată cu doar o secundă înainte de decolare.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite
00:01:40

VIDEO: Numărul morților în urma exploziei din Pakistan crește

Locuitorii din provincia Balochistan din sud-vestul Pakistanului au cerut sâmbătă (30 septembrie) măsuri guvernamentale, în timp ce numărul morților în urma exploziei a crescut,...

Clotilde Armand, oprită de poliție după ce a condus cu viteză

Edilul se afla într-o zonă din sectorul pe care îl administrează acolo unde avea o viteză de 77 de kilometri la oră, asta...

Trafic feroviar întrerupt – Patru trenuri au staționat peste noapte

”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar de călători a fost întrerupt în cursul nopţii pe Magistrala 200,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies