13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleFotografiiPrima rachetă Starship SN8 super-grea SpaceX explodează în timpul unei încercări de...

Prima rachetă Starship SN8 super-grea SpaceX explodează în timpul unei încercări de aterizare înapoi

Prototipul Starship al SpaceX a explodat în timp ce încerca să aterizeze după lansarea testului de la instalația de rachete a companiei, din Boca Chica, Texas. Videoclipul live al testului de miercuri a arătat racheta auto-ghidată aterizând la viteză după o coborâre controlată înainte de a dispărea într-o minge de flacără.

În ciuda sfârșitului catastrofal al testului de șase minute și jumătate, antreprenorul SpaceX Elon Musk a fost încântat. „Marte, iată-ne !!” a scris pe Twitter.

Racheta Starship distrusă în accident a fost un prototip înalt de 16 etaje pentru vehiculul de lansare cu lift greu, dezvoltat de compania spațială privată a lui Musk pentru a transporta oameni și 100 de tone de marfă în viitoarele misiuni pe Lună și Marte.

Zborul de testare a fost destinat să atingă o altitudine de 12.500 de metri, propulsat de trei dintre motoarele Raptor recent dezvoltate ale SpaceX pentru prima dată. SpaceX nu a clarificat dacă racheta a zburat atât de sus.

Musk a spus imediat după accidentul de aterizare că „presiunea rezervorului de combustibil al benzii a fost scăzută” în timpul coborârii, „determinând viteza de atingere să fie ridicată”. El a adăugat că SpaceX a obținut „toate datele de care aveam nevoie” din test și a salutat faza de ascensiune a rachetei ca fiind un succes.

SpaceX a făcut prima încercare de a lansa Starship marți, dar o problemă cu motoarele sale Raptor a forțat întreruperea automată cu doar o secundă înainte de decolare.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...
Ultima oră
Pe aceeași temă