13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăLifestyleFoodTOP 10 cele mai scumpe hoteluri din lume

TOP 10 cele mai scumpe hoteluri din lume

In materie de lux sunt cele mai bune, de aceea miliardarii nu isi precupetesc banii pentru a petrece cateva zile de odihna sau pentru a-si pregati viitoarele planuri de afaceri in luxoasele apartamente ale acestor hoteluri. Franta, SUA, Emiratele Arabe, sau Grecia, pentru a mentiona cateva tari au plasate in orasele lor ceea ce ar putea fi considerat topul hoteleriei mondiale. In camerelor lor comode si luxoase s-au cazat numeroase personalitati, membrii de vita nobila ai caselor regale europene sau arabe, staruri de cinema, vedete ale muzicii, sau politicieni din lumea intreaga, noteaza revista Portafolio (saptamanal economic columbian), citat de Agerpres.

Tarifele merg de la 15.000 pana la 50.000 de dolari pe noapte, dar merita. Serviciile includ satisfacerea capriciilor cele mai ciudate ale clientului indiferent de ora. Pentru a nu mai vorbi de decorurile camerelor care includ, de la piese de mobilier din epoca victoriana sau in stil Luis XV, la luxul traditional palatelor arabe sau la creatii exclusivite ale designerilor la moda. Iata cele mai costisitoare camere:

1. Pe primul loc se afla complexul Royal Villa din cadrul Grand Resort Lagosini, Atena (Grecia). Doua piscine private, una in interiorul vilei si alta exterioara, plaja, bucatar-sef, limuzine personale, pianist privat si alte luxuri care fac ca o noapte petrecuta in aceasta locatie pentru bogatasi sa coste 50.000 de dolari.

2. Hugh Hefner Sky Villa, la Palms Casino Resort (Las Vegas, SUA). O noapte in aceasta locatie exclusivista costa 40.000 de dolari. Clientul are la dispozitie un jacuzzi care a costat 700.000 de dolari, un pat care se invarte 360 de grade cu vedere spre oras si, in cel mai bun caz, o petrecere surpriza cu miliardarul revistei Playboy insotit de iepurasele sale.

3. Ty Warner Penthouse, apartament de lux din hotelul Four Seasons, New York (SUA). Cine plateste 34.000 de dolari pe noapte are la dispozitie o limuzina Rolls Royce pentru deplasarile in oras sau un Maybach aferent. Serviciul include un asistent personal 24 de ore pe zi.

4. Royal Penthouse Suite, apartament din President Wilson Hotel, Geneva (Elvetia). La ultimul etaj al hotelului este rezervat exclusiv acestui apartament. Are patru camere cu capacitate de 40 de vizitatori iar pretul pe noapte este de 33.000 de dolari.

5. Bridge Suite din hotelul Atlantis, insula Bahamas. Pretul pe noapte este de 25.000 de dolari. Camerele sunt situate deasupra podului care face legatura intre cele doua turnuri ale acestui hotel exclusivist. Vedeta de televiziune Oprah Winfrey si regretatul rege al muzicii pop, Michael Jackson, au fost oaspeti ai acestor locuri.

6. Suite Presidencial, apartament de lux din Hotel Plaza, New York (SUA). Are sapte camere, sapte bai, biblioteca si doua saloane pe langa alte comoditati pe care le ofera aceasta locatie de lux care are un pret pe noapte de 20.000 de dolari.

7. Royal Suite din hotelul Burj Al Arab, Dubai (EAU). O noapte costa 18.000 de dolari si cei care se cazeaza aici au la dispozitie un heliport, transfer in oras cu un Rolls Royce si acces la restaurantul submarin. Hotelul este construit pe o insula artificiala, are o inaltime de 321 de metri si este singurul din lume inclus la categoria sapte stele.

8. Suite Imperial din hotelul Ritz, Paris. Camera principala este o replica a camerei din palatul Versailles al Mariei Antoaneta O noapte costa aici 17.500 de dolari iar pe culoarele sale au trecut membri ai familiei Windsor (casa regala britanica), sahul Iranului si scriitori, precum Francis Scott Fitzgerald si Ernest Hemingway. Unii prefera sa se cazeze si la CoCo Chanel Suite, camera unde regina modei a locuit timp de 37 de ani.

9. Royal Suite din hotelul Four Seasons George V, Paris. Dalele si cada sunt de marmura si este decorat cu piese antice de mobilier si tapiserie datand din secolele XVIII si XIX. Tariful pe noapte: 16.000 de dolari.

10. Suite Imperial din Park Hyatt, Paris. Este un apartament de 200 de metri parati din zona exclusivista a capitalei franceze, cu un balcon de 60 de metri patrati cu vedere spre Rue de la Paix. Dispune de cele mai avansate tehnologii in materie de servicii de hotelerie, internet de maxima viteza si Spa individual. O noapte costa aici 15.500 de dolari.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă