14.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăLifestyleFoodLider în PDL şi proxenet

Lider în PDL şi proxenet

Verenciuc a ajuns şef în PDL Botoşani la scurt timp după ce, între 2006 şi 2007, a stat în arest pentru trafic de persoane. Liderii PDL contactaţi de RL sunt împărţiţi: unii spun că era un „tip super OK”, alţii că existau „nişte bănuieli”.

Marian Verenciuc (34 de ani), preşedintele organizaţiei de tineret a PDL Botoşani a fost trimis ieri în judecată de procurorii DIICOT Iaşi pentru trafic de persoane, alături de un partener al său, Sergio Matei Buga(24 de ani).

Cauza are însă o istorie cât se poate de interesantă. Potrivit procurorilor de la DIICOT Iaşi, în perioada 2004-2006, cei doi au racolat mai multe tinere din judeţele Botoşani şi Iaşi, care ulterior au fost exploatate, sexual sau prin muncă, în Grecia. Victimele reţelei în care activa politicianul democrat-liberal, exclus ieri din partid, erau momite cu promisiunea că vor primi slujbe bine plătite în afara ţării, în general de baby-sitter sau dansatoare într-un local deţinut de fratele vitreg al lui Verenciuc. Realitatea se dovedea însă mult mai crudă. Odată ajunse în Grecia, victimelor le erau confiscate actele de identitate şi erau exploatate în cluburi de noapte sau bordeluri din Atena. Pentru cele care încercau să scape pedepsele erau sigure, varia doar cruzimea: viol sau bătaie. Potrivit DIICOT, din exploatarea victimelor, Buga şi Verenciuc au obţinut peste 70.000 de euro.

Arestat în 2006

Într-adevăr, procurorii de la Crimă Organizată au trimis dosarul în instanţă pe 29 decembrie 2010, iar procesul va începe rapid, pe 27 ianuarie.

Totuşi, verificările făcute de România Liberă relevă că Marian Verenciuc a şi fost arestat preventiv, timp de patru luni, în acest dosar. Dosar care are, de alt-fel, o vechime de cinci ani. Pe 21 decembrie 2006, Tribunalul Iaşi admitea propunerea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi şi emitea mandat de arestare pentru 25 de zile pe numele lui Verenciuc. El a rămas în arest până la începutul lunii aprilie a anului 2007. Atunci, Curtea de Apel Iaşi a admis contestaţia celui care a preluat conducerea Tineretului PDL Botoşani împotriva unei decizii a tribunalului, prin care mandatul de arestare fusese prelungit până în luna mai, şi a dispus punerea de îndată în libertate.

Cele mai citite

O femeie de 34 de ani i-a furat banii bătrânei pe care o îngrijea de pe cardul acesteia

O femeie în vârstă de 34 ani din Oradea, care fusese angajată ca menajeră în locuinţa unei pensionare din municipiu, a ajuns în anchetă...

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

Alege covorașe profesionale și moderne dedicate spațiilor de business!

Primul contact cu clienții este important, poate fi pasul de creare a unor parteneriate de durată, așadar o impresie pozitivă nu face decât să...
Ultima oră
Pe aceeași temă