29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăLifestyleFoodÎnregistrare SECRETĂ cu Hitler, din anul 1942. Liderul nazist admira o țară...

Înregistrare SECRETĂ cu Hitler, din anul 1942. Liderul nazist admira o țară DUȘMANĂ

O înregistrare secretă cu Adolf Hitler purtând o discuţie cu preşedintele Finlandei, Carl Mannerheim, în anul 1942, relevă admirația liderului nazist față de una din țările cu care era în război, informează Daily Mail citat de Mediafax.

Discuţia a fost înregistrată în secret de inginerul de sunet finlandez Thor Damen, fără ca cineva din încăpere să fi ştiut acest lucru. În înregistrare se poate observa că vocea lui Hitler este cât se poate de calmă, ceea ce a şocat pe toată lumea, în contextul în care liderul german era cunoscut numai din discursurile sale vulcanice.

Momentul surprinde o discuţie între cei doi, după ce s-a aflat că Rusia a produs 35.000 de tancuri în primul an de război.

În timpul înregistrării de un minut, Hitler spunea: “Dacă cineva imi spunea că o ţară ar putea începe cu 35.000 de tancuri aş fi spus – Eşti nebun! Dacă vreunul dintre generalii mei mi-ar fi spus că orice naţiune are 35.000 de tancuri, i-aş fi spus: „Tu, domnul meu, vezi lucrurile la pătrat. Eşti nebun, vezi fantome”.

Hitler a continuat discuţia pe un ton optimist, declarându-i lui Carl Mannerheim că, până în acel moment, Germania a reuşit să distrugă peste 34.000 de tancuri.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă