15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodGALERIE FOTO. Siria, atunci și acum. Ce a rămas în urma RĂZBOIULUI...

GALERIE FOTO. Siria, atunci și acum. Ce a rămas în urma RĂZBOIULUI CIVIL

Milioane de sirieni pleacă din ţară lor pentru a ajunge în Vestul Europei. Adesea, refugiații sunt nevoiți să aleagă trasee extrem de periculoase pentru a scăpa de războiul civil din țara lor şi pentru a găsi un loc în care vieţile să nu le mai fie ameninţate.

Deschideţi GALERIA FOTO de mai sus pentru a vedea cât de bine arătau orașele siriene înainte de izbucnirea războiului civil, dar și DEZASTRUL pe care l-au lăsat bombardamentele armatei lui Assad.

Războiul Civil Sirian, denumit în primă fază Revolta din Siria, a început la finele anului 2011 când zeci de mii de oameni au ieșit în stradă și au protestat față de dictatura partidului unic, sistem perpetuat în timpul președinților Hafez și Bashar al-Assad. Amplele proteste au răbufnit și din cauza hegemoniei membrilor sectei alawite în guvern și la conducerea armatei, dar și la conducerea serviciilor de securitate, împotriva șomajului tot mai mare, a corupției înrădăcinate, precum și a încălcării drepturilor omului.

Citește și: Analiză Der Spiegel: Cum ar putea fi oprit exodul refugiaţilor sirieni

Împotriva protestelor -care în doar câteva săptămâni au cuprins toată Siria-, regimul Assad a răspuns cu focuri de arme, tancuri, avioane de vânătoare, arestări și bombardamente dure asupra cartierelor și localităților rebele. Și astfel, în scurt timp, protestele s-au tranformat într-un adevărat război civil.

După estimările organizațiilor de protecție a drepturilor omului până în februarie 2012 fuseseră uciși cel puțin 140.000 oameni, câteva zeci de mii de demonstranți și răsculați fiind răniți, iar alți 14.000 de sirieni au fost arestați.

Citeşte şi: Cum se transformă Europa într-o fortăreaţă în faţa refugiaţilor

În aprilie 2013 Papa Francisc a cerut încetarea violențelor din Siria și eliberarea celor doi episcopi ortodocși răpiți. În ciuda protestele tuturor organismelor internaționale, autoritățile de la Damasc nu au încetat bombardamentele. Din contră. Pentru a scăpa de iadul în care traiesc, peste patru milioane de sirieni au luat calea exilului. Doar la granița Turciei cu Siria în acest moment sunt peste două milioane de refugiați, iar în Europa au ajuns deja aproape 100.000, declansând astfel cea mai mare criză cu care s-a confruntat Uniunea Europeană de la constituirea ei. După lungi discuții la Bruxelles s-a hotărât ca fiecară țără a Uniunii să primescă un anumit număr de refugiați. României i-au fost repartizați, în primă fază, peste 6.400 de imigranți.

sursa: wikipedia.org

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă