15 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăLifestyleFoodFOTO + VIDEO. Drama imigranților care își riscă viețile prin Eurotunel, ca...

FOTO + VIDEO. Drama imigranților care își riscă viețile prin Eurotunel, ca să ajungă în Marea Britanie

Tunelul de sub Canalul Mânecii la intrarea dinspre Franța a fost luat cu asalt de aproximativ 2.200 de imigranți clandestini, în noaptea de luni spre marți. Imigranții au încercat să se agațe de trenurile care mergeau în Marea Britanie, potrivit BBC News. 

Astfel, un bărbat a murit electrocutat și alte 15 persoane au fost rănite de trenuri. Majoritatea imigranților și-au acoperit chipurile. Aceștia au făcut găuri în gardurile care împrejmuiau tunelul și s-au urcat pe acoperișul vagoanelor pentru a ajunge în Anglia. 

Citește și: Ungaria respinge OFICIAL refugiații. Câți imigranți ilegali au fost reținuți la graniță

Imigranţii au pătruns în partea franceză a Eurotunelului, în zona Calais, şi au încercat să urce din mers în trenurile de marfă sau de pasageri care mergeau spre Marea Britanie.

Autoritățile franceze au precizat că acesta a fost cel mai mare incident de acest gen din istoria Eurotunelului construit pe sub Canalul Mânecii, între Franţa şi Marea Britanie.

Sursă video: Daily Mail

În ultimele luni, la intrarea din Franţa în Eurotunel au avut loc numeroase incidente de acest fel, în contextul numărului mare de imigranţi extracomunitari, care nu au voie să intre în Marea Britanie. 

Franța suplimentează măsurile de securitate

Autorităţile franceze au trimis încă 120 de agenţi de poliţie la intrarea în tunelul care trece pe sub Canalul Mânecii, în ultimele zile aproape 3.500 de imigranți au încercat să ajungă ilegal în Anglia, potrivit BBC News Online. 

Trenurile circulă cu viteza de 30-40 de kilometri pe oră la plecarea din Franţa, în zona intrării în Eurotunel, iar mulţi imigranţi încearcă să urce în trenuri din mers, riscându-şi vieţile pentru a ajunge în Marea Britanie.

Citește și: Zeci de imigranţi ilegali, SPITALIZAȚI în Ungaria. Ce s-a întâmplat

Totodată, Marea Britanie a fost de acord să acorde încă 10 milioane de dolari pentru a spori securitatea de la Canalul Mânecii din Calais, a explicat ministra Theresa May. 

Reacția premierului David Cameron

Premierul Marii Britanii, plecat într-o vizită în Singapore, a arătat că îi pare rău pentru oamenii care îi fac concediul în Calais. 

”Îmi pare rău pentru oamenii care vor să își petreacă concediul în Calais și acum se confruntă cu aceste probleme. Vom face tot ce ne stă în putință să lucrăm cu Franța pentru a găsit o rezolvare la această situație. Nu este cazul să arătăm cu degetul. Acum totul stă în colaborarea cu Franța, pentru a pune la punct securitatea Eurotunelului. Dacă este nevoie de bani în plus, Marea Britanie va face și acest lucru”, a explicat Cameron. 

Totuși, colegii lui Cameron din Guvern nu au fost la fel de optimiști. Președinta laburiștilor, Harriet Harman, a explicat că problema trebuie rezolvată urgent, subliniind că zilele de rezolvare pe care diplomatică a situației din Calais au trecut. 

”Diplomația cu Franța nu a funcționat. Ceea ce ar trebui să facă Guvernul francez este să stabilească dacă oamenii care încearcă să fugă în Marea Britanie prin Eurotunel sunt în mod real refugiați cărora Franța ar trebui să le dea azil sau sunt oameni pe care tot Franța ar trebui să îi deporteze”, a spus Harman. 

De asemenea, Nigel Farage, președintele UKIP, a spus că este doar o chestiune de timp până un cetățean britanic sau un conductor de tren este omorât la Calais și că se miră că Franța nu a întors armele asupra refugiaților. 

 

Cele mai citite

Veniturile salariale întârziate și acuzații grave de corupție

Angajații Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) sunt în revoltă în această lună, după ce veniturile salariale nu au fost acordate la timp,...

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă