14.5 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăLifestyleFoodCum să alegeți o cafea boabe potrivită pentru dumneavoastră

Cum să alegeți o cafea boabe potrivită pentru dumneavoastră

Cum să alegeți o cafea boabe potrivită pentru dumneavoastră.

Cu toții am trecut prin această situație la un moment dat – ne uităm la un perete de consumabile și nu știm de unde să începem. Poate fi vorba de vin, ciocolată, cartofi, brânză, orice. Privind toate posibilitățile și opțiunile din fața noastră, aproape paralizați de alegere. O lume de senzații gustative și descoperiri noi și interesante vă așteaptă să faceți alegerea finală.

Cafeaua nu este diferită. O lume plină de informații, o mulțime de opțiuni și nu toată lumea este capabilă să vă ghideze în alegerea cafelei pe care o căutați. Astăzi vom trece în revistă câțiva factori cheie de care trebuie să țineți cont atunci când veți face această alegere importantă pentru dumneavoastră sau pentru o persoană dragă. Fie că este vorba de achiziționarea unei cafea boabe delicioase sau de privitul unui meniu de cafea, pregătiți-vă să luați cea mai importantă decizie a zilei.

Prospețime

Unul dintre marile mituri din toate timpurile despre cafea boabe este că aceasta se păstrează pentru totdeauna. Mitul opus, conform căruia cafeaua se „strică” și nu mai poate fi folosită după 2 săptămâni, este, de asemenea, oarecum înșelător.

Așadar, care este problema? Există într-adevăr o singură alegere aici. Cafeaua este un fruct și este un produs agricol procesat și cultivat cu grijă. Așa că proaspătă este întotdeauna cea mai bună.

Deci, cum vom ști cum arată proaspătă? Cautati cafea boabe care are o dată de prăjire imprimată clar. Orice cafea boabe care nu vă poate spune această informație, probabil că nu vrea să o facă. Așa că fiți foarte atenți la orice ambalaj care folosește o mențiune „a se consuma cel mai bine înainte de” sau care are imprimat pe el „2014″.

Cumpărați-o cât mai proaspăt prăjită posibil și încercați să o consumați în cel mult trei săptămâni de la data imprimată de prăjire, pentru o plăcere maximă. Momentul ideal pentru a atinge „vârful” de aromă se găsește de obicei între ziua 7 și 14, ceea ce reprezintă norma pentru majoritatea marilor cafenele pe care le vizitați. Puteți încerca să folosiți o cafea boabe până la 4 săptămâni, dar, de cele mai multe ori, după ziua 14, calitatea și intensitatea gustului vor începe să se estompeze și veți avea parte de cești foarte terne și de fețe triste

Profil de prăjire

Aici intervine preferința dvs. pentru metoda de preparare. Nu există răspunsuri greșite aici, alegeți doar cafeaua care va place cel mai mult.

Prăjire espresso vs Prăjire cu filtru. După cum sugerează și numele, cafelele care afișează cu mândrie aceste etichete au fost prăjite ținând cont de anumite echipamente de preparare a cafelei.

O cafea prăjită pentru espresso a fost dezvoltată în prăjitor, sporind și mai mult caramelizarea și corpul, ceea ce se potrivește pentru a fi preparată pe o mașină de espresso pentru a extrage elixirul delicios. O cafea prăjită pentru filtru a fost mai puțin dezvoltată pentru a păstra mai mult din aciditatea spumoasă pe care o dorește o ceașcă de cafea filtrată.

Așadar, dacă cafeaua dvs. este preparată manual cu ajutorul unei cafetiere de tip „pourover” sau al unui aparat de preparare cu imersie, atunci ar trebui să căutați pungi cu o etichetă cu prăjire prin filtrare.

Amestec sau origine unică este un alt criteriu pentru a alege o cafea boabe potrivită

Acesta este un teritoriu potențial foarte tulbure aici, așa că folosesc o perie largă pentru a face această alegere cât mai ușoară. Dacă doriți să vă beți cafeaua cu lapte, alegeți un amestec. Dacă vă place cafeaua neagră, alegeți o cafea de origine unică.

În cazul unei cafele amestecate, de cele mai multe ori, au fost alese anumite origini unice pentru a fi folosite în acel amestec, care creează un espresso complex și echilibrat, având în același timp în vedere o băutură pe bază de lapte. Cafelele au fost selectate cu atenție pentru a oferi un corp sporit, niște arome delicioase de zahăr brun sau pur și simplu pentru a adăuga o complexitate florală pentru a ajuta la echilibrarea espresso-ului.

O cafea de origine unică provine dintr-o singură locație geografică cunoscută, cum ar fi o fermă sau un domeniu. Acest lucru îi permite consumatorului de cafea să aprecieze nuanța specifică pe care o oferă o anumită regiune de cultivare. Astfel, dacă sunteți un băutor de cafea neagră, veți avea mai multe șanse să percepeți și să vă bucurați mai ușor de această subtilitate de aromă, fără ca laptele să o mascheze.

Acestea fiind spuse, poate o cafea de origine unică să fie bună în lapte? Absolut. Poate funcționa un amestec ca o cafea neagră? Cu siguranță. Totul depinde de ce origini unice sunt folosite.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Jaqueline Cristian, victorie muncită la Wuhan! Urmează un duel dificil în turul doi

Românca a învins-o pe Camila Osorio în primul tur al turneului de la Wuhan. Jaqueline Cristian (26 de ani, locul 75 WTA) a reușit o...

Apple va lansa un nou model de iPhone, mai subţire decât celelalte

Apple se pregătește să lanseze anul viitor un nou model de iPhone, denumit iPhone 17 Slim, care promite să fie mai subțire decât predecesoarele...

Fiul lui Victor Cornea, prezent la aniversarea fiicei Andreei Bălan

Andreea Bălan a organizat o petrecere specială pentru fiica sa, Ella, care a împlinit 8 ani, sărbătorind într-un mod memorabil alături de familie și...
Ultima oră
Pe aceeași temă