6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodCrumble cu Piersici și Cozonac Pufos

Crumble cu Piersici și Cozonac Pufos

Când ai poftă de ceva dulce și bun, dar nu ai destulă experiență într-ale gătitului pentru a prepara o prăjitură sofisticată, deserturile simple, rapide și foarte delicioase sunt mai mult decât binevenite. Așa că astăzi vrem să te surprindem cu o rețetă de desert ușor de făcut, numai bună de încercat dacă nu stăpânești arta culinară atât de bine.

Îți vom arăta cum să prepari în câțiva pași simpli cel mai gustos crumble cu piersici, cozonac și crustă crocantă de nuci, ovăz și miere. Gustul inedit al cozonacului pufos acoperit cu crumble și piersici frumos rumenite în cuptor îți va răsfăța simțurile complet. Și vei fi surprins de cât de puțină îndemânare îți trebuie ca să obții o asemenea minunăție de arome și texturi!

Răsfăț dulce cu cel mai bun crumble

Crumble-ul cu piersici coapte și crustă de nuci și ovăz este un desert atât de ușor de făcut acasă, încât îl poți prepara împreună cu cei mici pentru mai multă distracție. Și nici nu trebuie să petreci mult timp în bucătărie. Tot ce trebuie să faci este să urmezi câteva instrucțiuni simple și într-o jumătate de oră vei obține un rezultat minunat.

Gătitul este mai ușor cu bunătățile Boromir, așa că pentru rețeta noastră de desert simplu ai nevoie de Cozonacul Collection cu nuci și ciocolată. Gustul unic al miezului pufos îmbogățit de crema de nuci crocante și ciocolată, completează perfect savoarea piersicilor coapte. În plus, se potrivește de minune cu crumble-ul din ovăz cu miere din belșug și mirodeniile dulci precum nucșoara și scorțișoara. Poți servi acest desert ușor de preparat cu o cafea sau un pahar de vin roze. Cu siguranță va face deliciul zilei!

Deserturi ușor de făcut cu bunătățile Boromir

Rețetele ușoare cu cozonaci nu necesită abilități culinare desăvârșite și nici mult timp de pregătire, întrucât Boromir îți sare în ajutor cu cozonaci pufoși, gata preparați. Așa că nu îți mai rămâne decât să îi integrezi în fel și fel de combinații de arome pentru a găti oricând un desert ușor de făcut, dar cu un gust inedit, căruia nu-i vei rezista.

Dacă te încântă deserturile simple cu fructe coapte, poți încerca și rețeta noastră de tort cu mere caramelizate și cozonac pufos de pe blogul Boromir. Găsești Cozonacii Boromir pe boromirmarket.ro alături de multe alte sortimente cu care să prepari simplu și repede cele mai gustoase bunătăți. Acolo te așteaptă și multe alte delicii bune de împărțit cu cei dragi: diferite sortimente de fursecuri cu unt, cornulețe umplute cu gem, prăjituri fine cu fructe, arome exotice sau cafea, dar și delicioasele Macarons Boromir.

Ingrediente crumble cu piersici

• 10 felii de Cozonac Collection Boromir cu nuci și ciocolată.

• 8 ouă

• 470ml lapte

• 120ml smântână dulce

• 150g zahăr alb

• 2 linguri de esență de vanilie

• ½ linguriță de scorțișoară

• 4 piersici feliate

• 230g cremă de brânză

• Sirop la alegere pentru servire

Pentru crumble de ovăz și nuci:

• 200g ovăz

• 90g Făină albă de grâu Boromir

• 150g  nuci zdrobite

• 1 ¼ lingurițe de scorțișoară

• ¼ linguriță de nucșoară

• ¾ linguriță de sare

• 230ml ulei de floarea soarelui sau canola

• 120ml miere

• 1 lingură de esență de vanilie

Mod de preparare desert simplu cu piersici la cuptor

PASUL 1

Pentru început preîncălzește cuptorul la 180 de grade C. Într-un bol mare amestecă ovăzul, făina Boromir, nucile zdrobite, nucșoara, scorțișoara și sarea. În alt bol mai mic amestecă mierea, uleiul și esența de vanilie. După aceea poți adăuga acest amestec la compoziția obținută mai înainte.

PASUL 2

În continuare trebuie să prepari amestecul pe care îl vei pune peste feliile de Cozonac Collection Boromir. Ai nevoie de un vas mediu în care să amesteci ouăle, laptele, smântâna, zahărul, vanilia și scorțișoara.

PASUL 3

Așază în cerc feliile de cozonac pufos într-o tigaie pentru cuptor, după care trebuie să pui feliile de piersici, frișca și amestecul de ouă obținut mai sus. Mai apoi, presară crumble-ul peste feliile de cozonac.

PASUL 4

Pune tigaia în cuptor și lasă desertul la copt timp de 45-55 de minute până când căpătă o crustă ușor maronie. După ce l-ai scos din cuptor stropește-l cu un sirop pe placul tău și servește-l cald pentru un plus de savoare. În locul piersicilor poți folosi și alte fructe cum ar fi prunele zemoase sau perele aromate. Gustul va fi spectaculos oricum. Alături de Boromir, gătești de fiecare dată cu mai mult spor!

Poftă bună!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă