20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăLifestyleFoodFOTO. Arta, refugiul copiiilor refugiați din calea războiului din Siria

FOTO. Arta, refugiul copiiilor refugiați din calea războiului din Siria

Fuga din calea războiului, pierderea membrilor familiei şi nenumăratele orori la care au fost martori refugiații sunt foarte greu de suportat pentru oricine, dar mai ales pentru copii. În aceste condiții, organizația ”Salvați Copiii” a creat spații speciale pentru micuți, în care ei se pot juca, învăța sau desena, conform publicației online Mashable. 

Terapeuții au remarcat, astfel, că micuții cu traume reacționează bine la terapia prin artă. „Desenul le dă copiilor ocazia de a se exprima fără a fi nevoiţi să vorbească”, a explicat Carolyn Miles, președinta organizației ”Salvați Copiii”.

Astfel, programul dezvoltat de organizație, HEART (Healing and Education Through the Arts/Vindecarea şi educarea prin artă), îi încurajează să deseneze pentru a le fi mai uşor să transmită sentimentele puternice legate de experienţele lor. 

Deschideți galeria foto pentru a vedea desenele făcute de copiii refugiaţi aflaţi în tabăra specială de la Za’atari, Iordania, de cei din Centrul din Belgrad, Serbia şi de cei din Lesbos, Grecia.

Jumătate dintre refugiații sirieni, adică peste două milioane de oameni, sunt copii care au fugit, împreună cu familiile lor, din calea războiului. Alți 250.000 de copii trăiesc în diverse zone din Siria, „sub un asediu brutal”, potrivit unui raport al organizației ”Salvați Copiii”.

Cele mai citite

Natalia Intotero: Vom asigura și în acest an câte 15000 de lei pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro

Programul naţional de fertilizare in vitro va continua și în anul 2024, deși acum câteva luni a fost în pericol din cauza lipsei banilor.  „...

Marcel Ciolacu critică conducerea liberală a Primăriei Constanţa: “Lipsesc cu desăvârșire”

Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al PSD și premier, a criticat conducerea liberală a Primăriei Constanța, afirmând că performanța administrativă, investițiile și accesarea...

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan. “Modul în care arată centrul Capitalei, rezultatul incompetenţei”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a subliniat sâmbătă că în centrul orașului există străzi cu o stare de degradare vizibilă și case...
Ultima oră
Pe aceeași temă