10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăLifestyleFinală spaniolă în Liga Campionilor: Atletico trece de Chelsea și luptă cu...

Finală spaniolă în Liga Campionilor: Atletico trece de Chelsea și luptă cu Real Madrid pentru trofeu

Finala Ligii Campionilor din acest an, disputată pe 24 mai, la Lisabona, va fi una 100% spaniolă, mai exact un duel al orașului Madrid, după ce Atletico s-a calificat și ea în finală. Atletico Madrid a trecut, miercuri seară, de Chelsea Londra, cu scorul de 3-1, după ce în Spania meciul tur se încheiase 0-0.

Partida de pe Stamford Bridge a început bine pentru englezi, Fernando Torres deschizând scorul în minutul 36. Fost jucător de bază al lui Atletico, Torres nu s-a bucurat pentru golul înscris în semn de respect față de fostul său club. Cu toate că Mourinho visa deja la finala de la Lisabona, elevii săi nu au reușit să continuie jocul bun din prima parte a meciului, astfel că la doar 8 minute distanță, chiar înainte de finalul primei reprize, a urmat cel de-al doilea gol al întâlnirii, de această dată în poarta londonezilor.

Cu toate că aveau nevoie doar de un singur gol elevii lui Mourinho nu au mai reușit să pună pericol pe poarta lui Courtois. În plus, deși cunoscută pentru apărarea de netrecut, Chelsea nu a mai fost de această dată indestructibilă, iar Atletico a trecut în avantaj în urma unui penalti executat de Diego Costa în minutul 60. La cum a decurs partida până în acel moment rezultatul era clar, astfel că golul de 3-1, înscris în minutul 72 de Arda Turan a fost doar o confirmare neputinței londonezilor.

În urma dublei cu Chelsea Atletico a obținut biletul pentru finala din 25 mai, acolo unde va juca împotriva principalei sale rivale în lupta pentru titlu în Primera Division. Dacă în campionat Atletico are toate șansele să ia titlul, chiar și în cazul în care va termina sezonul la egalitate de puncte cu Realul, în Liga Campionilor planurile le-ar putea fi încurcate în finală. Jucătorii antrenați de Carlo Ancelotti își doresc foarte mult titlul de campioană europeană, urmând a fi cel de-al zecelea Champions League pe care și-l vor trece în vitrină.

Real Madrid s-a calificat în finala competiției, marți seară, după ce a spulberat-o pe campioana en-titre, Bayern Munchen, cu 4-0, respectiv 5-0 la general. Rămâne de văzut cum va reuși Dego Costa să-și mobilizeze elevii pentru finala cu Real, echipă împotriva căreia a înregistrat un rezultat de egalitate și o victorie în campionatul spaniol, însă care a eliminat-o pe Atletico din semifinalele Cupei Spaniei.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă