15.3 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăLifestyleSucces remarcabil pentru fotbalul românesc: FCSB și-a asigurat un loc în Europa...

Succes remarcabil pentru fotbalul românesc: FCSB și-a asigurat un loc în Europa League

Fotbalul românesc a luat o gură de oxigen grație reconfortantului succes repurtat de către echipa antrenată de Nicolae Dică.

Roș-albaștrii s-au impus în cea de-a doua manșă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, pe terenul celor de la Viktoria Plzen, în Cehia, cu 4-1.

Scorul a fost deschis de fundașul central Bălașa, în minutul 27, dintr-o lovitură liberă. Acest gol a fost anunțat de execuțiile apărătorului din meciul de campionat, cu Universitatea Craiova. La finele acelui joc, el a povestit jurnaliștilor cum rămâne după fiecare antrenament, pentru a exersa individual acest procedeu.

Cehii au echilibrat și au început mai bine partea secundă și au reușit egalarea prin Krmencik, în minutul 61. Atacantul gazdelor a marcat cu pieptul, din fața porții, la o eroare de plasament a apărării noastre. Tot după o eroare (dar jocul greșeala așteaptă), veteranul Felipe Teixeira a ajuns singur în careu și a șutat cu sete, sub bara transversală, pentru golul de 2-1, în minutul 71. Apoi Tănase a consfințit calificarea în minutul76, după o combinație superbă la mijloc, iar Alibec a transformat penalti-ul din minutul 81, care a stabilit scorul final.

Pe alocuri, fără a forța comparația, FCSB varianta 2017 a arătat precum Steaua varianta 1988, atunci când echipa militară trecea cu un eclatant 5-1 în deplasare, în Cupa Campionilor Europeni, de Sparta Praga.

FCSB continuă șirul victoriilor românești asupra cehilor. Să nu uităm că în preliminariile Ligii Campionilor, anul trecut, aceeași echipă, cu Nicolae Stanciu în sulky, elimina pe Sparta Praga. La rândul ei, Viktoria Plzen are un complex românești, după nereușitele cu Astra Giurgiu, sezonul anterior, respectiv Petrolul Ploiești, în 2014. Similitudinile între cele trei duble sunt fantastice. Viktoria Plzen a remizat de fiecare dată în România (1-1 cu Petrolul, 0-0 cu Astra și 2-2 cu Steaua), dar a pierdut de tot atâtea ori acasă (4-1 cu Petrolul, 2-1 cu Astra și 4-1 cu FCSB).

Campioana României a aliniat următoarea garnitură: Niță – Enache, Bălașa, Momcilovic, Junior Morais – Pintili, Ov. Popescu – Tănase, Man, F. Teixeira – Alibec. Antrenor: Nicolae Dică. Au mai intrat: Larie, Achim și Gnohere.

Tot în aceeași fază a Ligii Campionilor, Viitorul Constanța a pierdut în prelungiri, cu 4-0, în fața ciprioților de la Apoel Nicosia. În tur, la Ovidiu, Viitorul câștigase cu 1-0.

Ambele echipe vor intra în urna tragerii la sorți efectuare de UEFA la sediul său din Nyon (Elveția). FCSM are emoții pentru adversarul din play-off-ul Ligii Campionilor, iar Viitorul pentru oponenta din play-off-ul Europa League. FCSB are, în momentul de față, asigurat, cel puțin, locul în grupele Europa League.

Cele mai citite

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă