10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăLifestyleFCSB, „dublă de foc“ cu Sporting Lisabona. Vezi părerea fotbalistului Marius Niculae,...

FCSB, „dublă de foc“ cu Sporting Lisabona. Vezi părerea fotbalistului Marius Niculae, fost atacant al echipei portugheze

Echipa bucureșteană visează la grupele Ligii Campionilor, însă misiunea roș-albaștrilor se anunță una teribil de grea. Vicecampioana României a evitat nume mult mai grele, precum Napoli sau Liverpool, dar adversara sa actuală este marea favorită a dublei din play-off.

Sporting Lisabona a început perfect, fără să forțeze, noua ediție de campionat din Portugalia și are 6 puncte după primele două etape: echipa lui Jorge Jesus a trecut cu 2-0 de Desportivo Aves, iar apoi a învins-o și pe Setubal, pe teren propriu, scor 1-0. 

De cealaltă parte, FCSB este cu gândul doar la dubla cu portughezii, iar Nicolae Dică, la sugestia „antrenorului din lojă”, Gigi Becali, și-a menajat oamenii importanți în Liga 1. În aceste condiții, FCSB a reușit doar două remize cu CSM Poli Iași și Astra Giurgiu (1-1), roș-albaștrii fiind de fiecare dată conduși pe teren propriu.

Bas Dost, marele pericol

Cel mai important jucător al lui Sporting este Bas Dost, olandezul adus de lusitani în vara anului trecut, de la Wolfsburg, pentru 10 milioane de euro. La 28 de ani, vârful traversează o perioadă excelentă în Portugalia și se anunță principalul pericol pentru defensiva lui Dică.

În ediția trecută de campionat, Bas Dost a marcat de 34 de ori și a ieșit fără probleme golgheter în Portugalia. În topul pentru “Gheata de Aur”, vârful lui Sporting a fost depășit doar de Leo Messi, Bas Dost depășind alte vedete din fotbalul european, precum Lewandowski, Aubameyang, Dzeko sau Suarez.

Teixeira, Budescu și Bălașa, marile absențe

Nicolae Dică are bătăi de cap în privința formulei de start, în condițiile în care nu se poate baza pe trei jucători extrem de importanți.

Accidentat în meciul tur cu Viktoria Plzen, din preliminariile Ligii Campionilor, Constantin Budescu nu a putut fi recuperat, însă Dică nu îi va avea la Lisabona nici pe Filipe Teixeira și Mihai Bălașa. Portughezul a plecat cu echipa în această deplasare, însă șansele ca fostul mijlocaș al Astrei să fie apt de joc sunt minime.

De menționat și că Dragoș Nedelcu, respectiv Romario Benzar, proaspăt transferați de FCSB de la Viitorul, nu au drept de joc în play-off-ul Champions League, cei doi evoluând în Europa pentru Viitorul, în dubla cu APOEL Nicosia.

Cum ar putea arăta FCSB cu Sporting: Niță – Enache, Larie, Momcilovic, Morais – Pintilii, O. Popescu – Man, F. Tănase, Golofca – Alibec.

Marius Niculae: „FCSB n-are nicio șansă!”

Fost atacant al lui Sporting Lisabona între 2001 și 2005, Marius Niculae cunoaște bine fotbalul din Portugalia și urmărește în continuare echipa pentru care a marcat 20 de goluri în 76 de partide.

„România liberă” a stat de vorbă cu fostul internațional român, pentru a prefața duelul dintre Sporting și FCSB. Niculae este categoric și consideră că vicecampioana României nu are nicio șansă să producă surpriza în play-off-ul Ligii Campionilor.

„Eu cred că FCSB nu are cum să o elimine pe Sporting. Diferența de valoare este mult prea mare! În mod normal, fosta mea echipă se califică fără probleme în grupele Ligii Campionilor. Au și un adevărat marcator și mă refer aici la Bas Dost, un golgheter care le va face viața grea steliștilor”, e convins fostul atacant al lui Dinamo.

„Nu e rivalitatea de la noi!”

Spre deosebire de România, Serbia sau Polonia, acolo unde rivalitatea între fani duce la numeroase incidente, în Portugalia lucrurile stau altfel, după cum povestește Marius Niculae.

„Rivalele lui Sporting sunt Benfica și Porto, însă am rămas surprins de ceea ce am văzut în tribune la derby-uri. Sunt familii unde fiul ține cu o echipă, iar tatăl cu rivala, însă asta nu-i împiedică să vină împreună la meciurile directe și chiar să poarte tricoul de joc al formației pe care o susțin. Stau amestecați în tribune și vin la stadion să urmărească un spectacol”, mărturisește  Marius -Niculae.  

Arbitru de top

Duelul dintre Sporting și FCSB va fi condus la centru de experimentatul Felix Brych. Pe lista FIFA din 2007, germanul este foarte apreciat pe plan european, iar în acest an a arbitrat finala Ligii Campionilor, dintre Juventus și Real Madrid, meci încheiat cu victoria campioanei Spaniei, scor 4-1. Meciul se desfășoară în această seară, de la ora 21.45, fiind transmis în direct la PRO TV și Dolce Sport. Returul, la București, este programat săptămâna viitoare, pe Arena Națională.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă