10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăLifestyleEURO 2016: Franța și Elveția, fruntașele Grupei A

EURO 2016: Franța și Elveția, fruntașele Grupei A

Ediția din acest an a Campionatului European din Franța este prima din istorie în care la Euro sunt prezente 24 de echipe, iar în fazele eliminatorii se vor califica, pe lângă primele două clasate din fiecare grupă, şi cele mai bune patru echipe de pe locurile trei.

După primele meciuri ale grupei A care ne interesează știm că Franța a câștigat în fața României cu 2-1 iar la Lens, Albania s-a înclinat 0-1 în fața Elveției. Prin urmare clasamentul arată după prima etapă astfel:

1 Franţa  3 pct.

2 Elveţia  3 pct.

3 Albania  0 pct.

4 România 0 pct.

Programul meciurilor din Grupa A la Euro 2016

Vineri, 10 iunie 

Franţa – România 2-1 (Giroud 57, Payet 89 / B. Stancu 65 – pen)

(Stade de France — Saint-Denis, 22,00, ora României) 

Sâmbătă, 11 iunie 

Albania – Elveţia  0-1 (Schar 5)

Miercuri, 15 iunie 

România – Elveţia (Parc des Princes — Paris, 19,00) 
Franţa – Albania (Stade Velodrome — Marsilia, 22,00) 

Duminică, 19 iunie 

Elveţia – Franţa (Stade Pierre Mauroy — Lille, 22,00) 
România – Albania (Stade de Lyon — Lyon, 22,00)

Pentru a spera la calificarea în optimile de finală tricolorii trebuie să obțină cel puțin un rezultat de egalitate contra Elveției într-o confruntare care se va juca pe stadionul unde evoluează în campionat echipa PSG, Parc de Prince.

Dacă tricolorii vor obține mai mult decât o remiză cu Elveția atunci în ultima dispută a grupei contra Albaniei, României în funcție și de restul rezultatelor din grupă i-ar fi suficient și un egal cu sau fără gol marcat.

Naționala română a avut programat în cantonament un antrenament sâmbătă iar duminică selecționerul Anghel Iordănescu a comandat două ședințe de pregătire, dar și studiul video al adversarului în speță echipa Elveției.

Reprezentativa helvetă a făcut un meci excelent contra Albaniei pe care a depășit-o la limită cu 1-0. A fost de altfel primul meci la Euro 2016 în care au jucat doi frați în echipe diferite. Interesant este că mama celor doi frați Xhaka s-a prezentat la meciul din Lens unde jucau cei doi baieți ai săi îmbrăcată în cu haine care întruchipau culorile celor două naționale.

Albanezii se află în premieră la un turneu final de Campionat European iar bucuria prezenței în Franța se vede în atașamentul total pe care suporterii albanezi l-au afișat tot timpul la partida favoriților contra Elveției. Chiar dacă au pierdut meciul, albanezii cred ca echipa lor se va califica în optimile de finală la Euro 2016.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă