18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăLifestyleEL Clasico 2015: Barcelona vrea victoria în fața Realului. Ce scor are...

EL Clasico 2015: Barcelona vrea victoria în fața Realului. Ce scor are de întors din turul campionatului

Barcelona și Real Madrid se întâlnesc, duminică, de la ora 22.00 (ora României) în primul El Clasico din 2015, în cadrul etapei a 28-a a campionatului. Cel mai puternic meci de fotbal al planetei ar putea stabili încă de acum viitoarea campioană a Spaniei.

Barcelona – Real Madrid. Barca și Real duc o luptă strânsă, în campionat, pentru titlu, cu echipa catalană, pe primul loc, la doar un punct distanță de urmăritoarea sa, Realului lui Ancelotti. Cele două luptă și pe plan european, unde au ajuns din nou în sferturile Ligii Campionilor. În Cupa Spaniei (Copa del Rey) Barca va disputa, în mai, finala cu Atletic Bilbao, în timp ce galacticii s-au oprit în optimi, în fața lui Atletico. 

Cu rezultate mai bune față de ale Realului, în acest sezon, Barcelona țintește la un nou titlu, după cel cucerit acum 2 ani. În schimb pentru Real au trecut 3 ani de când nu au mai câștigat La Liga (Primera Division).

Citește și Liga Campionilor: PSG – Barcelona, primul sfert de finală. Dueluri incredibile și în celelalte trei meciuri

Partida de pe Camp Nou se anunță un duel al celor mai scumpe echipe din lume, care în total valorează 1,317 miliarde euro, de aproape 6 ori valoarea tuturor celor 18 echipe din Liga I la un loc. Luis Enrique și Carlo Ancelotti vor avea la dispoziție cel mai bun 11 posibil, astfel că va fi o confruntare a titanilor, din care nu vor lipsi tripleta Ronaldo – Benzema – Bale, pe de o parte și Messi – Suarez – Neymar, de cealaltă parte.

Catalanii vor revanșa, după 1-3 în tur

Misiunea pentru Barcelona va fi una extrem de importantă. În primul rând, catalanii trebuie să răzbune rezultatul din tur, când Real s-a impus, la Madrid, cu scorul de 3-1. În al doilea rând, o victorie pe Camp Nou, i-ar distanța pe catalani la 4 puncte de Real, ceea ce le va asigura o opțiune serioasă la câștigarea titlului. În schimb o victorie a Realului ar duce la relansarea luptei.

Meciul va fi unul care va cântări foarte greu în ceea ce privește viitorul lui Ancelotti la Madrid. Cu toate că nu a fost nimic oficial, au apărut zvonuri potrivit cărora antrenorului italian i se cer rezultate, altfel riscând să-și piardă postul. Carlo Ancelotti este omul care a adus poate cea mai mare stabilitate la club, după episodul Mourinho, însă nu este exclus ca un eșec, mai ales după cel suferit în fața lui Atletico (0-4), să atragă și repercursiuni.

Clasament La Liga: Barcelona – 65 puncte, golaveraj +62; Real Madrid – 64 pct., +53; Valencia – 57 pct, +26; Atletico Madrid – 56 pct, +28; Sevilla – 52 pct, +16. Toate echipele din campionat au același număr de jocuri, respectiv 27 de etape disputate.

Formă ultimele meciuri Barcelona: 1-0 (Manchester City, retur optimi Liga Campionilor, 2-1 în tur), 2-0 (Eibar, campionat), 6-1 (Rayo Vallecano, campionat), 3-1 (Villarreal, retur Cupa Spaniei, 3-1 și în tur), 3-1 (Granada, campionat).

Formă ultimele meciuri Real Madrid: 2-0 (Levante, campionat), 3-4 (Schalke, retur optimi Liga Campionilor, 2-0 în tur), 0-1 (Atletic Bilbao, campionat), 1-1 (Villarreal, campionat), 2-0 (Elche, campionat).

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă