3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăLifestyleEficienta si siguranta pentru tine si locuinta ta, cu pompe de caldura!

Eficienta si siguranta pentru tine si locuinta ta, cu pompe de caldura!

Incepand cu lunile octombrie-noiembrie si pana in martie sau aprilie, gasirea unor solutii eficiente pentru incalzirea locuintei reprezinta o preocupare esentiala pentru toti romanii. Idealul este sa te bucuri de confort la preturi cat mai avantajoase, folosind, pe cat posibil, echipamente prietenoase cu mediul inconjurator.

Aceste deziderate sunt indeplinite in mare masura de incalzirea cu pompe de caldura, o solutie aparuta ceva mai recent pe piata romaneasca, dar de a carei valoare s-au convins deja toti cei care au inceput sa o foloseasca.

pompe de caldura

Cum functioneaza incalzirea cu pompe de caldura?

Un astfel de echipament este o instalatie care produce caldura in mod gratuit, fara combustibil, folosind resurse din natura, precum apa, aerul si solul. Mai precis, caldura este extrasa din mediul inconjurator folosind principiul de transfer invers, de la o zona rece la o zona calda, cu ajutorul unui compresor. Ulterior, ea este raspandita in interiorul locuintei, prin intermediul unei instalatii cu radiatoare, ventiloconvectoare sau incalzire prin pardoseala.

La fel ca aparatele frigorifice, aceste instalatii de incalzire folosesc un lichid refrigerant sau agent frigorific, care trece prin procese de evaporare, din care rezulta racirea, si de condensare, din care rezulta caldura. Totul se petrece cu ajutorul unui compresor, principala componenta a intregii instalatii. Eficienta pompei este masurata prin indicele COP (coeficient de performanta), care trebuie sa aiba valori ridicate.

Tot acest mecanism si tehnologia moderna care se afla la baza functionarii sale face posibila utilizarea unor pompe de caldura atat pentru incalzirea si racirea locuintei, cat si pentru obtinerea apei calde menajere. Resursele folosite, adica apa, aerul si solul, sunt practic nelimitate, astfel incat reprezinta o solutie care poate inlocui cu succes centralele termice pe termen lung.

Avantajele oferite de utilizarea unei pompe de caldura

Locuitorii din Europa de Vest si de Nord, precum si cei din Statele Unite ale Americii si-au dat seama de mult timp de beneficiile pe care le implica utilizarea acestor instalatii. In zonele geografice respective, ele sunt folosite cu succes de mai multe decenii, iar cererea este in continua crestere.

In primul rand, eficienta energetica este extrem de ridicata. Datorita principiului de functionare, utilizand energia solara acumulata in ape, sol sau aer, eficienta pompelor este remarcabila, fapt care poate fi observat cu usurinta in costul facturilor pentru energia electrica. Acesta ajunge sa fie chiar si de 5 ori mai mic decat in mod obisnuit.

Echipamentele prezinta si avantajul de a fi prietenoase cu mediul. Ele nu emit nici radiatii, nici dioxid de carbon sau caldura in exces. Sunt simplu si sigur de instalat oriunde in locuinta, in conditii de deplina siguranta atat pentru locatari, cat si pentru mediul inconjurator.  De altfel, instalarea se realizeaza simplu, fara sa fie nevoie de o autorizatie sau de alte formalitati birocratice.

Spre deosebire de situatia in care sistemul de incalzire a locuintei este reprezentat de o centrala termica, folosirea unei pompe de caldura aduce un confort mult superior, pentru ca nu mai este nevoie sa fie transportate si apoi depozitate lemne, peleti sau alte tipuri de combustibil.

Arata viziune si inspiratie si alege solutia de incalzire cu pompe de caldura! Tu, familia ta si mediul inconjurator veti avea in egala masura de castigat!

Cele mai citite

Dreapta franceză și-a stabilit candidatul la alegerile prezidențiale din 2022

Dreapta franceză s-a reunit sâmbătă și și-a ales candidatul pentru alegerile prezidențiale ce se vor ține la anul. Valérie Pécresse, politiciana franceză care se autodescrie...

Biden și Putin vor discuta marți pe tema tensiunilor din Ucraina

Preşedintele american Joe Biden şi omologul său rus Vladimir Putin vor avea marţi o întrevedere prin videoconferinţă, au anunţat sâmbătă Kremlinul şi un oficial...

Hunor i-a cerut amabasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă