9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleEducația online, un domeniu în care există multe oportunități de business

Educația online, un domeniu în care există multe oportunități de business

Școala online a devenit o realitate, iar brusc s-a observat importanța tehnologiei în educație. Și în prezent, multe instituții de învățământ din țara noastră folosesc diverse platforme dedicate educației plus programe de conferințe video.

Dar nu este vorba numai despre elevi, ci și despre cursurile profesionale pentru mediul de afaceri, de la cursuri de limbi străine la fel de fel de programe educaționale pe care companiile le contractează pentru angajați, pentru a-i specializa sau pregăti suplimentar. De asemenea, multe persoane urmează voluntar astfel de cursuri tocmai pentru a avea șansa angajării în domeniul dorit. Și totul se întâmplă acum în mare parte online, iar pentru viitor mediul digital nu va mai o opțiune de nișă, ci una majoritară.

În prezent există multe proiecte în derulare, programe, platforme și aplicații mobile dedicate domeniului educației sau care își propun să rezolve anumite chestiuni tangente acestui sector. Se merge inclusiv către segmente aparte, de exemplu programe educaționale pentru persoanele cu anumite deficiențe. Astfel de inițiative legate de tehnologie în scopul educației primesc acum finanțare din belșug de la mari corporații (inclusiv prin programe de responsabilitate socială), dar și de la investitori de tip business angels. Sunt o mulțime de oportunități de business cu privire la educație online, totul este să existe viziune și dedicare scopului.

Multe platforme educaționale online care deja există și-au testat limitele în ultimele luni, căci au fost luate cu asalt de utilizatori. S-a observat inclusiv importanța serviciilor web de înaltă calitate, servere dedicate, planuri de gazduire web potrivite cerințelor unor astfel de programe. Românii au o bună reputație în ceea ce privește inovația bazată pe tehnologie, iar mediul online este locul perfect pentru a reuși, chiar și cu bani puțini, să lansezi proiecte grandioase.

Demn de menționat este că cele mai multe dintre aceste inițiative online legate de sistemul educațional nu sunt dedicate exclusiv unei anumite națiuni. A dezvolta o platformă, un program sau o aplicație pentru educația din România permite translatarea acesteia destul de simplu pentru o altă țară, adaptându-se la cerințele sistemului educațional din acel stat.

Educația nu va mai fi niciodată la fel ca înainte. Dacă în trecut bugetele sistemului public mergeau mai mult spre salarii, acum se alocă sume tot mai mari și spre tehnologie, de la table inteligente la laboratoare de informatică foarte performante, camere web, proiectoare etc. Însă nu partea hardware este cea care va declanșa consumul celor mai mari sume, ci partea de software. Este zona cea mai profitabilă și cea în care se poate intra cel mai ușor, chiar cu resurse mici, luptând umăr la umăr cu mult mai cunoscute corporații. De obicei, acestea din urmă ajung să cumpere pe sume fabuloase cele mai interesante sisteme, cele despre care consideră că au potențial adevărat pe termen scurt.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă