20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăLifestyleUPDATE. Fostul internațional Ion Nunweiller, multimplu campion cu Dinamo, a decedat. Unde...

UPDATE. Fostul internațional Ion Nunweiller, multimplu campion cu Dinamo, a decedat. Unde va fi înmormântat

UPDATE 13.50 Fostul internațional român Ion Nunweiller, decedat la vârsta de 79 de ani, va fi înmormântat joi, în jurul orei 13.00, în localitatea Albota, judeţul Argeş.

"FC Dinamo Bucureşti şi suporterii echipei din Ştefan cel Mare sunt alături de familia fostului jucător emblematic al «câinilor roşii», Ion Nunweiller. Înmormântarea va avea loc joi, 5 februarie 2015, în jurul orei 13.00, în localitatea Albota, judeţul Argeş. Sincere condoleanţe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească!", scrie Dinamo pe site-ul oficial.

——

Fostul internațional român Ion Nunweiller, care a cucerit opt titluri de campion cu Dinamo, ca jucător și ca antrenor, a decedat din viață la vârsta de 79 de ani. 

Ion Nunweiller a evoluat de-a lungul carierei la Progresul (1950-1951), Dinamo (1951-1968 şi 1970-1972) şi Fenerbahce (1968-1970). El a câştigat de cinci ori campionatul cu Dinamo şi o dată cu Fenerbahce ca jucător, conform Mediafax.

Ca antrenor, el a obţinut trei titluri cu Dinamo.

Nunweiller a evoluat de 40 de ori pentru naţionala României.

Ion Nunweiller a avut şase fraţi, toţi practicând fotbalul, însă doar doi, Lică şi Radu, au mai evoluat la nivel înalt. Titulatura de "câini roşii" folosită de jucătorii şi suporterii echipei Dinamo, provine de la cei doi fraţi Ion şi Lică Nunweiller, porecliţi astfel de jucătorii formaţiei Rapid din acea perioadă, pentru agresivitatea lor.

Cele mai citite

Prefect Prahova: Zona din jurul craterului de la Slănic dă semne de stabilizare

La fața locului încă se efectuează măsurători și expertize, iar din primele concluzii zona dă semne de stabilizare, afirmă prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu,...

Rafila: Evoluţia artistului Florin Piersic este una favorabilă

Evoluţia artistului Florin Piersic, operat la Spitalul "Foişor" din Capitală, este una favorabilă, a anunţat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit agerpres.ro. "Am şi eu...

Familia Regală a României în centrul evenimentelor prilejuite de Ziua de 10 Mai

Ca în fiecare an de 10 Mai, Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu, având alături pe Altețele Lor Regale Principesele Sofia și...
Ultima oră
Pe aceeași temă