11.3 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

Doi exploratori români vor să traverseze Australia pe tricicletă

Radu Păltineanu și partenera sa, Irina Repede, vor pleca pe 1 octombrie într-o expediție de explorare a Australiei ce va dura între 6 și 8 luni.

Cei doi vor încerca să traverseze continentul australian pe triciclete, pe un traseu unic de 13.000 de kilometri, din cel mai nordic punct al continentului, capul York, până în cel mai sudic punct, South Point.

Expediția îi va purta pe cei doi prin jungla tropicală, prin savană și prin duritatea deșerturilor australiene.

Radu, explorator care a făcut deja istorie și a fost numit aventurierul european al anului 2018, va parcurge distanța propusă pe o tricicletă recumbentă, simplă, nemotorizată. În timp ce Irina se va folosi de o tricicletă solară, asistată de un motor electric alimentat de o baterie pe care o încarcă solar, prin panouri fotovoltaice, 100% autonomă.

Expediția celor doi nu va fi lipsită de provocări.

Dincolo de căldura amețitoare și terenul extrem de dificil pe care aceștia și-au propus să-l străbată, distanțele lungi, fără puncte de realimentare, îi vor obliga pe cei doi să care cantități considerabile de hrană și apă care să le asigure autonomia.

Distanțele lungi, extremele climatice și fauna periculoasă sunt provocări cărora vor fi nevoiți să le facă față. Însă, toate acestea vin la pachet cu satisfacția imensă  care vine odată cu cucerirea de teritorii noi și reușita doborârii propriilor limite.

2Performant susține performanța celor doi exploratori, iar faptul că întreaga expediție va fi documentată, astfel încât oricine să poată fi la curent cu parcusul lor săptămânal este o inițiativă din care toată lumea are de câștigat.

Radu Păltineanu este un nume care a făcut deja istorie ca explorator și aventurier. Este primul român care a traversat cele două Americi pe bicicletă, din nordul Alaskăi, până în sudul Argentinei. O expediție pentru care a fost numit aventurierul european al anului 2018.

Radu a  parcurs până acum peste 40.000 km în America de Nord, America de  Sud, Europa și Oceania și o distanță de peste 2.000 km pe jos.

De asemenea, a urcat pe câteva dintre cele mai emblematice vârfuri din  lume, iar în 2021 a fost desemnat explorator National Geographic România, contribuind cu articole și materiale inedite din zonele pe care le explorează.

Ultima oră
Pe aceeași temă