15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleDocumentarul „Colectiv” șanse promitătoare la marele premiu Oscar

Documentarul „Colectiv” șanse promitătoare la marele premiu Oscar

Analizând șansele altor filme din trecut laureate cu Oscar, posibilitatea este cu siguranță reală. Conform cotelor Betfair, Colectiv are a treia șansă la premiul Oscar atât în categoria „Cel mai bun lungmetraj documentar”, cât și la „Cel mai bun lungmetraj internațional”.

Deși există favorite clare la ambele categorii, surprizele sunt la ele acasă la Oscaruri. În 2020 Bong Joon-ho a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor deși șansele acestuia erau mici, conform cotei 3.6 pe care o avea înaintea decernării. Similar, filmul Once Upon a Time in Hollywood a câștigat la categoria „Cel mai bun design de producție” în ciuda cotei 4.0. Comparativ, Betfair oferă cota 5.5, respectiv 10.0, filmului Colectiv la cele două categorii la care este nominalizat.

Situații similare au apărut și în 2019, când Olivia Colman a câștigat premiul pentru „Cea mai bună actriță în rol principal” având cotă 6.0. Bohemian Rhapsody a fost acum doi ani filmul care a câștigat cele mai multe premii Oscar, însă înainte de decernare acest lucru era foarte greu de crezut, conform cotei de 17.0 pe care o avea.

Exemplele de evenimente speciale în noaptea premiilor nu lipsesc, iar șansele ca un câștigător să refuze premiul, cum s-a întâmplat în 1971 cu George C. Scott sau în 1973 cu Marlon Brando, sunt acum extrem de mici. Betfair acordă o cotă de 81.0 ca un asemenea eveniment să aibă loc în acest an și o cotă de 21.0 pentru ca unul dintre prezentatori să anunțe eronat câștigătorul, cum s-a întâmplat în 2017. Șansele ca numele unui câștigător să fie citit greșit sunt mai mari, conform Betfair, având cotă 9.0.

Duratele discursurilor câștigătorilor premiilor pentru „Cel mai bun actor” și „Cea mai bună actriță” în roluri principale sunt și ele sub lupă, cei doi câștigători pornind cu șanse egale (cotă 1.90) în acest aspect. Mai mult, ca în fiecare an, rochia actriței câștigătoare va fi la rândul ei urmărită cu atenție, culorile preferate ale anului fiind alb (cotă 3.0), auriu (5.0), sau negru (7.0).

Gala Premiilor Oscar are loc spre finalul lunii, pe 26 aprilie, la ora 3 dimineața în România. Filmul „Colectiv” a făcut istorie în acest an, fiind primul film românesc nominalizat la premiile Oscar.

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă