12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăLifestyleDispută împotriva prietenilor

Dispută împotriva prietenilor

Pentru argentinianul Martin Demichelis, sfertul de finală de sâmbătă cu Germania va avea o savoare specială: fundaşul central va avea adversari cel puţin patru coechipieri de la Bayern München, club la care evoluează din 2003 şi cu care a avut un sezon senzaţional.

Miroslav Klose, Thomas Muller, Bastian Schweinsteiger şi Philipp Lahm ştiu la ce să se aştepte: zâmbitor şi generos în afara terenului, „Micho”‚ cum îi spun ei, nu le va face nici un cadou în meciul de sâmbătă de la Cape Town. „Îmi pare rău pentru ei, însă eu vreau să câştig şi, dacă va trebui să-i deposedez de minge, o voi face”, spunea Demichelis înaintea amicalului Germania-Argentina (0-1), disputat în martie la München. Însă nici coechipierii săi, cu Muller în frunte, nu sunt mai generoşi: „Argentina este o echipă super ofensivă, însă s-a văzut că are şi lacune defensive”, a subliniat atacantul german.

La Bayern, ca şi în echipa Argentinei, Demichelis mai greşeşte, şi de multe ori chiar spectaculos, aşa cum a făcut şi în al 2-lea meci din grupe, permiţând Coreii de Sud, pe care argentinienii au învins-o în final cu 4-1, să revină la 2-1 chiar înainte de pauză.

În ciuda erorilor făcute, Louis van Gaal, antrenorul echipei Bayern München, ca şi Diego Maradona au făcut din Demichelis stâlpul apărării lor. Ambii mizează pe forţa lui fizică (1,84 m, 81 kg), pe jocul său de cap şi, mai ales, pe dorinţa de a învinge, care i-au permis să treacă peste numeroase eşecuri, ca atunci când nu a fost convocat pentru Mondialul 2006. „În acea perioadă eram «mort», nu mai aveam chef să joc fotbal”, a mărturisit el recent. Sau atunci când suferă în timpul iernilor grele bavareze şi când regretă vremea dulce din Argentina. „M-am obişnuit, dar vin totuşi dintr-un alt fel de ţară”, a admis singurul sud-american din efectivul bavarez. Contractul său cu Bayern, cu care în acest sezon a realizat a 4-a a dublă Cupă/Campionat, expiră în 2012, însă Demichelis ar dori să-şi adune familia, care se împarte între Argentina şi Germania, şi să trăiască într-un climat mai mediteranean, în Spania, de exemplu. 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă