19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăLifestyleDe ce oglinzile pentru baie sunt speciale?

De ce oglinzile pentru baie sunt speciale?

Oglinda din baia ta poate fi cea mai importantă oglindă din casă, mai ales dacă ai o casă mică și nu ai multe oglinzi plasate în alte încăperi. În timp ce stilul, dimensiunea și amplasamentul unei oglinzi pentru baie sunt o problemă de gust, materialele din care este făcută oglinda contează, mai ales atunci când iei în considerare condițiile de umezeală din baie.

Unele rame decorative pentru oglizile de baie – precum cele din lemn sau metal – nu sunt rezistente la apă sau umezeală excesivă, deci evită să le alegi pentru baie. Cumpără oglinzi fără ramă, cu margini frumos finisate, etichetate special „rezistent la umiditate”; aceste oglinzi ar trebui să aibă, de asemenea, componente rezistente la umiditate în zone precum suportul de prindere în perete. 

Poți monta  în baie, totuși, o oglindă cu ramă, dar obține mai întâi garanția că rama este rezistentă la umiditate excesivă, ceea ce ajută la o durată de folosire mai lungă și evitarea cheltuielilor suplimentare. Întreabă un membru din echipa Veromobili cu experiență în amenajarea băilor dacă nu este evident ce oglinzi de baie sunt potrivite pentru casa ta.

Oglinzile dau iluzia de spațiu suplimentar și lumină abundentă. Așadar, dacă ai o baie mică, instalează o oglindă care acoperă întregul spațiu de perete de deasupra zonei chiuvetei. 

Sau, poți obține iluzia de spațiu suplimentar în baie instalând mai multe oglinzi – oglinzi dreptunghiulare de diferite dimensiuni – pentru a îmbunătăți amenajarea camerei de baie și a o face să pară mai mare. 

Instalarea corpurilor de iluminat în jurul unei oglinzi cu o ramă reflectorizantă concepută artistic dă iluzia de lumină suplimentară, un aspect pe care poate dorești să îl obții dacă încăperea nu are lumină naturală din exterior.

Baia ta este destul de mică? Amenajarea ei poate fi o provocare. Cum va încăpea tot ce ai nevoie într-o cameră atât de micuță, cu tot cu accesoriile obligatorii? Arma ta secretă constă în a solicita ajutorul unui designer sau al unui arhitect. Însă și acest articol îți arată cum să folosești oglinzile pentru baie pentru a profita la maxim de acel spațiu mic dedicat relaxării și rutinei personale zilnice.

Cănd vine vorba de oglizile de baie, gândește-te la imaginea de ansamblu pe care o dorești pentru acest spațiu, inclusiv iluminatul. O oglindă bine plasată poate mări, într-adevăr, senzația unui spațiu mic. O altă sugestie pentru băi mici este acoperirea unui perete cu dale de porțelan lucioase și ușor reflectante.

O baie frumos decorată se recunoaște după mai multe detalii. La amenajare acordăm atenție chiuvetei, căzii, dușului, oglinzii … Oglinzii? Desigur! Oglinda este un element important al fiecărei băi. Îți poți imagina o baie fără oglindă? Mici, mari, simple sau cu detalii colorate, oglinzile conferă băii un farmec special. Nu numai că sunt utile, ci dau băii luminozitate și practicabilitate. 

Oglinda din baie are rolul de a aplifica lumina (lămpile speciale încorporate în oglinzi pot crea o atmosferă specială), dar pe de altă parte, oglinda este punctul central al spațiului. În jurul oglinzii se desfășoară majoritatea activităților din baie. Prin urmare, este important să fii atent(ă) atunci când alegi oglinda pentru baie, deoarece de ea depinde aspectul general al spațiului. La urma urmei, fiecare zi începe și se termină cu o privire aruncată în oglinda din baie!

 

Cele mai citite

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă