10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleDe ce este important sa organizezi funeralii?

De ce este important sa organizezi funeralii?

Este cea mai dificila perioada de traversat din viata unui om. Si chiar nu este un lucru deloc usor sa organizezi servicii funerare deoarece nu este un lucru care face placere fiindca pare ca toate problemele s-au adunat in acelasi timp si toate lucrurile de organizat.

Dar este foarte important sa organizezi funeraliile pentru un membru al familiei atat pentru cei mai apropiati din familie, cat si pentru cei mai buni prieteni.

Este foarte important deci sa ii spunem pentru ultima data La Revedere si sa ii aducem un ultim omagiu.

Riturile funerare – de ce sunt importante. Riturile funerare sau funeraliile exista inca din negura vremurilor in culturile din intreaga lume. Am putea crede ca religia este motivul principal, dar in realitate, riturile funerare pot varia in functie de cultura.

Sunt un ansamblu de gesturi, de rituri sau de cuvinte si in anumite tari chiar de dansuri. Acestea sunt realizate cu scopul de a aduce un omagiu cuiva cu ajutorul unei ceremonii. Epoca, statutul social al defunctului, credintele sale sau cele ale societatii, conditiile in care a murit, vointa sau dorinta sa sunt toate aspecte care pot modifica natura si alegerea ritualului funerar.

Este foarte important sa alegi funeraliile pentru ca persoanele apropiate de defunct sa ii aduca un ultim omagiu, sa tina doliu, sa se rupa intr-un fel de el si sa primeasca cat mai pozitiv posibil viitorul ce va urma fara defunct.

Daca decesul unei persoane apropiate este privit ca si o rana sau ca o suferinta extrema, o pierdere sau chiar un handicap, pentru cei care sunt indoliati durerea intensa pe care o simt serveste drept ritual de trecere inspre o pace interioara daca funeralile au fost traite cu emotii si cu sinceritate.

Important este deci sa nu interiorizezi emotiile sau sentimentele, ci sa le exprimi cat mai bine.

In alta ordine de idei este foarte important sa tii cont de dorintele defunctului pe care si le-a exprimat inainte de moarte si sa organizezi funeraliile in functie de vointa sa.

In plus, acest lucru poate facilita intr-un fel sarcinile celor din familie. Si chiar daca defunctul nu si-a exprimat dorintele sau nu a facut niciun aranjament in prealabil, este foarte important sa facem o comemorare a persoanei care ne-a parasit.

Serviciile funerare oferite de firmele specializate sunt cele care iti vin in ajutor.

Echipa Memoris.ro presteaza servicii funerare in sector 1,2,3,4,5,6 si Ilfov.

Atunci cand o persoana apropiata ne paraseste cel mai adesea suntem foarte tristi si ne simtim pierduti din cauza multitudinii de actiuni sau decizii pe care trebuie sa le luam. Si acest amestec intre actiuni si emotii nu este perceput, suportat sau administrat sau tinut de toata lumea asa cum trebuie. Este deci foarte important sa te bazezi pe profesionisti de incredere pentru a te incadra si ghida pentru a face cele mai bune alegeri cu putinta. Echipa Memoris.ro, specialistii in servicii funerare te pot sustine, te pot sfatui, lumina si sa iti calmeze nelinistile. Te pot insoti deci in sarcinile mai putin placute pe care le ai de facut de la inceput pana la sfarsit.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă