8.1 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăLifestyleCum va fi vremea în România de Paște și 1 Mai?

Cum va fi vremea în România de Paște și 1 Mai?

Meteorologii ANM au spus deja cum va fi vremea de Paște 2019, ei au emis noua prognoză pentru toată luna aprilie. Vestea bună este că temperaturile vor fi puțin mai ridicate decât normalul perioadei. De Florii însă, vremea va fi caracteristică perioadei de primăvară. În popor se spune că așa cum va fi vremea de Florii, așa va fi vremea și de Paște. Dacă de Florii vremea va fi instabilă, este posibil și de Paște să fie la fel.

Meteorologii ne aduc noi informații și spun despre vremea în București că va fi normală pentru această perioadă. În capitală, sâmbătă, pe 27 aprilie, cerul va fi parțial noros, cu temperaturi de 12 grade în jurul orei 9:00 și de 22 de grade în jurul orei 15:00. Umiditatea atmosferică va fi destul de mare, va ajunge la 78% în jurul orei 21:00.

Duminică, pe 28 aprilie, în București cerul va fi variabil, parțial noros, temperatura va fi de 16 grade și umiditatea de 82% în jurul orei 09:00. Mai târziu, în jurul orei 15:00 se va încălzi ușor, temperatura va ajunge la 23 grade, iar umiditatea la 57%.

 

Dacă locuiești în alte regiuni din țară, poți afla cum este vremea în România de la meteorologii ANM care deja au emis prognoza meteo pe 10 zile. Cei din Brașov vor avea de Paște cer senin, fără precipitații, în data de 27 aprilie temperaturile vor ajunge la 19 grade în jurul orei 15:00, iar umiditatea la 37%. Duminică, 28 aprilie, va fi de asemenea cer senin, umiditatea poate ajunge și la 80%.

Potrivit unui sondaj de opinie, realizat pe un număr de 1588 de persoane, 84% dintre români au spus că au ales să stea acasă de Paște. Se pare că principalul motiv este lipsa bugetului, deși unii spun că mai există un motiv – vremea destul de schimbătoare în această perioadă.

Aproximativ trei sferturi dintre români au spus că vor sta acasă și în ziua de 1 Mai și vor sărbători Ziua Internațională a Muncii alături de cei dragi, de rude și prieteni. Totuși sunt și români care pleacă într-o mini-vacanță de 1 Mai și care au ales stațiunile de pe litoralul Mării Negre, Delta Dunării și Valea Prahovei. O parte dintre ei preferă o vacanță la mare, alții sunt iubitori de munte.

Românii care iubesc petrecerile, drumețiile, călătorile deja și-au planificat mini-vacanța de 1 Mai și au achiziționat pachete turistice avantajoase și cazări online.

Cei care vor pleca de Paște și de 1 Mai la mare și la munte vor avea parte de vreme caldă, mai ales pe litoral, doar în unele regiuni montane va fi puțin mai răcoare și cer noros. În perioada Paștelui temperaturile vor fi ridicate, dar în unele părți ale țării va fi vreme schimbătoare. În săptămâna 22-29 aprilie 2019 valorile termice nu vor fi scăzute, vor fi specifice acestui interval, în întreaga țară.

De exemplu la Bran temperaturile nu vor depăși 12 grade de Paște, în zilele de 27-30 aprilie și de 1-2 Mai. La fel de răcoare va fi și la Predeal, temperaturile sunt normale pentru această perioadă, vor ajunge doar la 12 grade de Paște și în zilele de 1-2 Mai.

În Constanța va fi mai cald, temperaturile vor fi de 16-17 grade de Paște și de 18 grade în zilele de 1-2 Mai. Umiditatea atmosferică va fi cuprinsă între valorile de 50-70% în această perioadă, cele mai scăzute valori se vor înregistra în zilele de 1 și 2 Mai.

În stațiunea Mamaia, temperaturile vor fi mai ridicate, valorile pot ajunge și la 20 de grade în zilele de Paște și zilele de 1-2 Mai.

Pe litoralul românesc sunt așteptați în acest an 50.000 de turisti în diferite stațiuni, mai ales în Mamaia, unde pe 27 aprilie este și festivalul Sunwaves. La acest festival vor veni în jur de 25.000 de turiști din țară și străinătate, foarte mulți dintre aceștia, un număr de 8.000 sunt așteptați din Franța, Germania și Marea Britanie.

Cei care iubesc Delta Dunării au ales pentru mini-vacanța de Paște și de 1 Mai această destinație. Și anul acesta, la fel ca anul trecut s-au ocupat aproape toate locurile de cazare. Turiștii au făcut deja rezervări la pensiuni sau au vorbit deja de cazare la localnici. O plimbare pe canalele Deltei cu caiacul ajunge la prețul de 100 Lei.

 

În perioada de Paște și 1 Mai vremea în Delta Dunării va fi frumoasă. La Sulina temperaturile vor ajunge la 15-16 grade, iar cerul va fi senin. În Tulcea temperaturile vor fi în jurul valorilor de 17-19 grade, mai ridicate în zilele de 1-2 Mai.

În concluzie, potrivit meteorologilor, de Paște vom avea parte de vreme bună, de temperaturi normale acestei perioade, cerul va fi doar parțial noros, iar în zilele de 1 și 2 Mai va fi mai cald,  cerul va fi senin iar temperaturile vor ajunge în unele regiuni și la 19 grade.

Sărbătorile Pascale vor aduce cer senin și zile însorite, nu va mai ploua ca în săptămâna de dinainte de Florii. Românii care vor pleca într-un mic concediu în zilele de Paște și zilele de 1-2 Mai pot fi liniștiți pentru că vremea se anunță suficient de plăcută, de caldă. În acele zile ne așteptăm ca temperaturile să crească.

 

Cele mai citite

Design și funcționalitate: descoperă mesele de cafea perfecte pentru casa ta

Pentru că au un rol esențial în amenajarea spațiilor de relaxare, fiind apreciate nu numai pentru funcționalitatea pe care o oferă, ci și pentru...

Primierul britanic, Rishi Sunak a vizitat Rolls Royce în Filton alături de vicepreședintele conservatorilor, deputatul Jack Lopresti

În data de joi, 14 februarie, prim-ministrul a vizitat facilitatea Rolls Royce alături de Jack Lopresti MP, membrul Parlamentului pentru zona respectivă. Această vizită...

Atacuri ale hackerilor pro-ruși asupra băncilor din România. BCR şi Banca Transilvania au semnalat probleme

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a emis o avertizare privind recentele atacuri cibernetice de tip Distributed Denial of Service (DDoS), care au avut loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă