14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiSezonul turistic în Delta Dunării a început oficial

Sezonul turistic în Delta Dunării a început oficial

Odată cu sfârșitul perioadei de prohibiție pentru pescuitul la știucă încep, în fiecare an, primele concursuri internaționale de pescuit organizate în principalele incinte specializate din Delta Dunării, dintre care cele mai importante sunt Holbina – Trei Bibani, Cormoran și fermele pisciole Lunca 1 și Lunca 2 – Jurilovca. Pe lângă incintele și resorturile care îi atrag anual pe împătimiții competițiilor, pescarii amatori pot pescui pe întreg teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării (cu excepția zonelor protejate și a celor strict protejate), respectând reglementările în vigoare.

Astfel, conform regulamentului de pescuit valabil pentru anul 2019, pescuitul recreativ-sportiv la ştiucă este permis numai cu reţinerea a maximum două exemplare pe zi cu o greutate totală de până la cinci kilograme sau a unui singur exemplar dacă greutatea lui depăşeşte cinci kilograme. În incintele dedicate pescuitului sportiv se practică exclusiv pescuitul de tip catch & realease.

Inaugurarea oficială a sezonului turistic 2019 în Delta Dunării și în județul Tulcea este un demers al Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării și al Consiliului Județean Tulcea, menit a veni în ajutorul operatorilor locali din industria ospitalității. De mai bine de un an, AMDTDD acționează constant pentru conștientizarea faptului că Delta Dunării este o destinație pentru toate sezoanele.

 

Astfel, Delta Dunării și județul Tulcea nu mai sunt doar o atracție pentru pescari, ci o destinație turistică accesibilă întregul an. De la începutul lunii ianuarie, când minoritățile locale celebrează Crăciunul și Anul Nou pe stil vechi, și până în decembrie, această parte a Dobrogei oferă vizitatorilor experiențe unice. Din Munții Măcinului și până pe plajele Mării Negre, orice turist poate petrece o vacanță pe gustul său.

În martie, amatorii de bird watching pot asista la revenirea păsărilor călătoare în Delta Dunării, iar operatorii specializați oferă excursii dedicate, pentru perioade mai scurte sau mai lungi de timp. Luna martie coincide și cu sosirea navelor de croazieră, care aduc anual în Deltă mii de turiști străini, în principal din Germania, Austria sau Franța. Anul acesta, prima navă de croazieră va acosta în Tulcea pe 31 martie. Până la sfârșitul lunii noiembrie vor sosi în Deltă 292 de nave de croazieră, care vor acosta în patru porturi principale: 222 în Tulcea, 37 în Sfântu Gheorghe, 26 în Chilia și 7 în Sulina.

 

De la 500 de lei

Pentru vacanța de Paște și de 1 Mai, turiștii pot găsi în județul Tulcea oferte variate, de la agro-pensiuni, pensiuni și până la hoteluri de 3, 4 și 5 stele.

Prețurile pachetelor turistice pentru această vacanță variază între 500 și 1.500 de lei pentru o persoană, dar, deja, gradul de rezervare a depășit 60% în majoritatea unităților de cazare.

În anul 2018, județul Tulcea a fost destinația turistică ce a cunoscut cea mai mare creștere, numărul turiștilor majorându-se cu 77% față de anul anterior. Tot în 2018, în județul Tulcea erau înregistrate oficial 9.880 de locuri de cazare, numărul acestora fiind în continuă creștere.

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării este o organizație neguvernamentală, cu personalitate juridică, înființată în luna aprilie 2018, cu scopul de a promova și de a dezvolta, pe termen scurt, mediu și lung, Delta Dunării și Dobrogea de Nord.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă