4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăLifestyleCum să primim spiritul Crăciunului în casele noastre

Cum să primim spiritul Crăciunului în casele noastre

Mai sunt multe zile pâna la Craciun și totuși, minunata sărbătoare este așteaptată cu sufletul la gură. În acest sens deja sunt achiziționate ornamente care fură toate privirile. De la primul semn că temperaturile scad semnificativ, simțul nostru olfactiv parcă joacă feste și simțim mirosul specific de cozonaci, portocale și mandarine. Până la bunătățile de pe masa de Crăciun mai este cale lungă, dar cine spune că nu putem alege din timp ornamentele.

Marile sărbatori din timpul anului vin la pachet cu aglomerații excesive în magazine. Crăciunul adună și mai mulți oameni, deoarece cumpărăturile nu se limitează doar la alimente. Această sărbătoare este recunoscută pentru cadouri, ornamente, lumini specifice. Mai exact este despre dăruire, altruism, voie bună și dragoste.

Așa cum este specificat anterior, stocurile magazinelor se epuizează rapid și este indicat ca cei pasionaţi de spiritul Crăciunului să achiziționeze decorațiunile din timp. Un punct de reper este Decodepot. Este un magazin online ce se adresează pasionaților de domeniul artistic, profilul fiind cel al decorațiunilor interioare și exterioare. Catalogul de produse este disponibil pe www.decodepot.ro.

Decorațiunile de Crăciun lasă mereu loc de a adăuga un plus de creativitate. În fiecare an, de Crăciun se regăsesc în trend culori inedite. Acestea se schimbă și părerile sunt împărțite. Pentru cei care își doresc o sărbătoare clasică vor trona mereu culorile precum roșul, verdele cu infiltrații aurii sau argintii și bineînțeles presărate cu sclipiciul ce simbolizează fulgii de zăpadă.

Dintre decorurile ce se montează ușor, ghirlandele ocupă locul principal. Pentru un stil deosebit sunt recomandate ghirlandele atipice. Un exemplu regăsit pe www.decodepot.ro este ghirlanda brad artificial cu bobițe de zapadă.

Ghirlandele pot fi amplasate oriunde în locuință. Acestea prezintă marele avantaj că schimbă aspectul vizual și dau mână liberă creativității. O recomandare care aduce cu siguranță spiritul Crăciunului în locuință ar fi montarea ghirlandelor la balustradă sau în zonele de trecere dintr-o cameră în alta.

Ce decorațiuni anunță sărbătorirea Crăciunului?

În ultimul timp, bradul artificial tronează în cele mai multe locuințe. Nimic nu se compară însă cu mirosul de brad și de portocale. Câteva crenguțe naturale de brad amplasate din loc în loc reprezintă un ansamblu ce bucură simțurile olfactive și îmbie la relaxare și la nostalgia amintirilor din copilărie.

Luminile de Crăciun sunt decisive pentru această sărbătoare. Atenție că acestea nu este neapărat să împodobească doar bradul. Un efect deosebit este redat prin încadrarea oglinzilor cu lumini calde de sărbătoare. O idee creativă și de bun gust este reprezentată și de indroducerea instalațiilor cu beculețe mici în felinare vechi din sticlă. Acestea pot fi amplasate atât pe masa festivă, cât și lângă brad sau pe diferite piese de mobilier.

Tot în diverse recipiente transparente din sticlă sau din alt material se pot adăuga globuri de diferite dimensiuni, alături de crenguțe de brad. Pentru un efect în plus, aceste obiecte se pot pulveriza discret în exterior cu pulberi argintii sau aurii. Diferite tipuri de globuri găsesc cei interesați pe www.decodepot.ro.

Pentru decorul mesei de Crăciun se pot răsturna căteva pahare cu picior, iar bolul să fie umplut cu globuri mici, în timp ce pe suportul paharelor se pot pune lumănări mici. Acestea vor lua forma unor sfeșnice în ton cu spiritul Crăciunului, ce vor împânzi bucuria și căldura printre invitați. În plus, se poate alege metoda restaurantelor stilate și scaunele să fie decorate cu fundițe în culorile tradiționale cu roșu, verde sau alternativ.

Este clar că alte tipuri de ornamente ce nu trebuie să lipsească sunt cele care se agață. În tradiția americană vâscul este mereu amplasat în centrul camerei. Nu este neapărat ca acesta să fie natural, efectul va fi același – va atrage toți îndrăgostiții sub această decorațiune modernă.

Este un moment de sărbătoare și amenajarea ornamentelor nu trebuie neapărat să fie simetrică. Colțurile și spațiile libere de pe mobilier se pot orna cu figurine specifice Crăciunului cum ar fi îngerași, brăduți și altele ce se regăsesc pe www.decodepot.ro.

Cadourile nu trebuie să lipsească, prin urmare cutiile frumos colorate în formă de cadouri înfrumusețează bradul, dar și alte colțuri din încăpere. Mai mult decât atât, instalațiile pot fi folosite și pe post de brad. Acestea pot fi lipite de perete sub formă de brăduț. Dacă luminițele sunt verzi, efectul va fi amplificat.

Este o sărbătoare a bucuriei, a cadourilor, a altruismului. Cei interesați de decorațiuni inedite găsesc modele diverse pe https://www.decodepot.ro/colectii/season/craciun/.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă