10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum să nu fii înșelat de casele de amanet?

Cum să nu fii înșelat de casele de amanet?

Cea mai rapidă şi simplă variantă ar fi să apelezi la o casă de amanet în Bucureşti.  

Oamenii apelează din cele mai vechi timpuri la casele de amanet, datorită posibilităţii foarte rapide de a face rost de bani fără a apela la familie, prieteni, cunoştinţe, la bănci sau instituţii ce se ocupă cu împrumuturi online.

Cu siguranţă nu poate fi uşor să laşi obiecte de valoare, bijuterii ale familiei sau lucruri cu mare însemnătate sufletească, deoarece există posibilitatea să nu poţi achita suma stabilită în contract şi atunci tot ceea ce ai amanetat va fi pierdut.

Dar în ultima perioadă, casele de amanet nu mai accepta doar obiecte de valoare din aur sau platină, ci mai nou, poţi primi un împrumut chiar dacă amanetezi un aparat electrocasnic, un telefon, o tabletă, chiar şi un autoturism sau un apartament. Pentru a avea de la început siguranţă că închei un târg corect este bine să urmăreşti câteva detalii.

Evaluează obiectul pe care îl amanetezi
Singurele condiţii pentru a amaneta ceva sunt să ai un act de identitate valabil şi să fii împlinit vârsta majoratului. Şi de aici, totul devine foarte simplu. Mergi la orice casă de amanet cu obiectul dorit, acesta este evaluat, apoi în urma încheierii unui contract vei primi aproximativ jumătate din valoarea reală a obiectului.

Analizează comisioanele percepute înainte de semnarea contractului
Pentru a nu ieşi foarte mult în pierdere, este necesar să verifici dinainte care este valoarea comisionului perceput pentru fiecare zi de contract. Este în avantajul tău să negociezi valoarea comisionului, în special dacă suma împrumutată este una consistentă.

Solicită contracte transparente, fără clauze greu de descifrat
Este foarte important să citeşti bine contractul, pentru că pot exista anumite clauze ce pot să nu fie pe placul tău şi îţi pot aduce prejudicii serioase. În astfel de situaţii poţi să încerci o altă variantă pentru a face rost de suma de bani de care ai nevoie. De obicei, după expirare contractului mai există o perioadă de graţie de câteva zile. Este bine să descoperi toate variantele înainte de a bate palma, în acest fel îţi protejezi bunul şi riscul de a-l pierde este minimizat.

Verifică istoricul casei de amanet
Dar poate cel mai important lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este să ai grijă ca firma de amanet să fie una cu vechime, care să colaboreze cu o societate de securitate, pentru a avea garanţia că obiectele pe care le amanetezi sunt păstrate în siguranţă până în momentul în care le vei recupera.

O companie care se respectă nu îşi înşeală clienţii deci, merită menţionat că este bine să colaborezi cu o firmă  care are angajaţi corecţi ce analizează, măsoară şi evalueză gratuit obiectele aduse pentru a fi amanetate. Prezența cântarelor omologate, situate strategic pentru a avea acces la afişaj sunt nota de respect şi încredere, pentru client.

Valorifică corect obiectul amanetat
În cazul în care ai nevoie de o sumă mai mare de bani şi iei hotărârea să îţi amanetezi autovehiculul, se va face o evaluare în funcţie de anul de fabricaţie şi de starea acestuia şi poţi spera la un procent între 60 şi 75% din valoarea estimată. Dacă eşti de acord cu toate condiţiile şi clauzele contractuale, trebuie să fi foarte atent referitor la locul unde va fi păstrată maşina până la încheierea contractului, de asemenea dacă locul va fi supravegheat de către o firmă de pază, pentru a fi sigur că îţi va fi returnat în aceiaşi stare în care ai amanetat-o.

Deci indiferent de împrumutul pe care doreşti să îl realizezi dar şi de compania cu care doreşti să colaborezi este bine să îţi iei toate măsurile de precauţie, pentru a nu risca să fii înşelat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă