20 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăLifestyleCum sa iti intretii ceasul?

Cum sa iti intretii ceasul?

Ceasurile de mana pot fi o extensie a personalitatii noastre. Ele pot afisa alegerile, sentimentele si valorile noastre. Cu toate acestea, timpul si neglijenta, le pot afecta functionalitatea. Cu timpul se pot uza si isi pot pierde valoarea.

De aceea este foarte important sa cunosti cateva lucruri de baza despre cum sa-ti intretii ceasul.

 

Revizie ceas: O noua curea pentru ceasul meu?

Cand ne gandim la cureaua unul ceas trebuie sa facem distinctia intre o bratara metalica si o curea din piele, silicon sau material textil.

Bratarile metalice sunt in general preferate pentru ca sunt mai rezistente. Daca ceasul este bine intretinut, aceste bratari pot rezista o viata de om. Necesita curatare periodica pentru a mentine aspectul frumos al ceasului.

Cel mai utilizat metal pentru aceste bratari este otelul inoxidabil. Pentru a curata acest tip de metal este suficient sa-l stergi pur si simplu cu apa calda si sa-l usuci cu un prosop curat. Poti folosi o periuta de dinti moale pentru a ajunge in locurile mai greu accesibile. Cand faci aceasta operatiune, cureaua ar trebui desprinsa de corpul ceasului.

Daca bratara prezinta zgarieturi, un agent de curatare metalic ar putea fi de ajutor, dar trebuie utilizat intr-o cantitate extrem de mica.

Inlocuirea unei bratari de ceas este un lucru destul de rar si se intampla in cazul unei deteriorari severe.

Curelele din piele, silicon si textile sunt mai elegante, dar nu la fel de durabile in timp.

Pielea este cel mai comun material pe acest segment, gratie aspectului sau estetic. Din pacate, pielea este mai dificil de intretinut din cauza sensibilitatii la apa. Daca vei folosi apa pentru a o curata, asigura-te ca o usuci foarte bine inainte de a o aseza din nou pe incheietura mainii. Prin urmare, cureaua din piele trebuie inlocuita imediat ce prezinta uzura excesiva.

Cand vine vorba despre inlocuirea unei bratari sau curele de ceas, un ceasornicar bun te poate ajuta sa gasesti o alternativa care sa se potriveasca ceasului si stilului tau, precum si marimii incheieturii. La Watchshop.ro te putem ajuta in acest sens.

 

Intretinere ceas: carcasa

Retine acest lucru: atunci cand trebuie sa ajungi in interiorul carcasei unui ceas pentru a rezolva o problema, ar trebui intotdeauna sa iti indrepti pasii spre un ceasornicar cu experienta. Repararea si intretinerea ceasurilor in cel mai fin mod posibil este un lucru ce necesita abilitati tehnice deosebite, know-how, experienta, multa rabdare si atentie.

Daca incerci sa intervii pe cont propriu pentru a-ti repara propriul ceas sau pentru a-l curata in interior exista riscul sa-l distrugi complet. Deci, pentru pacea mintii, atunci cand ceasul necesita interventie pentru reparatie sau intretinere, alege sa-l duci intr-un service profesionist de ceasornicarie, cum este Watchshop.

  • Pentru intretinere zilnica, poti folosi o bucata de microfibra moale. Cu ajutorul acesteia vei putea indeparta cu usurinta praful, amprentele si petele.
  • Fii precaut in ceea ce priveste curatarea sub apa. Daca nu esti complet sigur ca ceasul este rezistent la apa, nu incerca sa-l cureti in acest mod. Daca umezeala patrunde intr-un ceas, mecanismul sau poate rugini foarte usor.

Intretinere ceas: inlocuirea bateriei

Pentru cele mai multe ceasuri originale inlocuirea bateriei este inevitabila. Costul pentru inlocuirea lor este modest. Foarte multe modele de ceasuri necesita instrumente specializate pentru a fi deschise si pentru a li se inlocui bateria. Vino cu ceasul tau la Watchshop si noi ii vom putea inlocui bateria in cateva minute.

In medie, bateria unui ceas cu quartz poate tine intre 2 si 7 ani.

 

Intretinerea ceasurilor automatice

Daca intretinerea ceasurilor quartz este mai simpla, cele automatice necesita un tratament special.

Sfaturi generale:

  • Sterge ceasul de murdarie si praf in fiecare seara.
  • Inainte de a intra la dus, scoate ceasul de la mana. Chiar daca ceasul este rezistent la apa, unele modele nu au capacitatea de a rezista aerului cald sau temperaturii crescute. Caldura afecteaza garniturile si slabeste sigiliile aplicate pentru rezistenta la apa. Problemele nu devin imediat evidente, dar in timp poti observa cum se formeaza zone de ceata pe cadran.
  • Asaza-l intr-o cutie atunci cand nu-l folosesti. Cutia in care ai primit ceasul nu reprezinta doar un detaliu de ambalare. Este o cutie de comori unde poti sa tii ceasul atunci cand nu-l folosesti.
  • Poarta-l. Ceasul este un accesoriu de purtat zilnic. Este gandit pentru a fi purtat, nu abandonat intr-un sertar. Ceasul cu mecanism automatic nu va functiona bine daca nu-l utilizezi, pentru ca foloseste energia pe care o acumuleaza atunci cand il porti la incheietura mainii. Prin urmare, daca il vei purta zilnic, el va ramane „sanatos” in mod natural.

Revizie ceas: Curatare si intretinere

Incepe prin a realiza ca ceasul cu mecanism automatic va creste odata cu tine. Aceasta mentalitate iti va oferi background-ul necesar pentru a aborda practici sanatoase in curatarea si intretinerea ceasului de mana.  Este esential sa pui pret pe ingrijirea preventiva. Ceasurile care ajung regulat pe masa de lucru a unui ceasornicar profesionist pentru mentenanta, mici reparatii sau inlocuire de piese sunt de asemenea ceasurile care se vor bucura de o durata indelungata de viata.

Revizie ceas: Interventia unui ceasornicar profesionist

Chiar si cele mai renumite si scumpe ceasuri originale din lume, cu mecanism mecanic, automatic sau quartz necesita verificare ocazionala din partea unui expert. Acest lucru este util pentru a impiedica umezeala sa ajunga in inima ceasului, pentru a afla daca anumite piese sunt aproape uzate sau necesita inlocuire, pentru indepartarea eficienta a prafului. In acest mod, performanta ceasului nu va fi afectata.

In cele din urma, asa mic cum pare, ceasul automatic ramane o masinarie. Are nevoie de ingrijire si are nevoie de tine.

Pentru ingrijire, intretinere si reparatii ceasuri originale, cu mecanism mecanic, automatic, quartz, poti contacta cu indredere magazinul WatchShop.ro.

Cele mai citite

Victorie la limită pentru FCSB cu Gloria Buzău! Gigi Becali: „M-a enervat chestiunea asta!”

FCSB a obținut o victorie cu emoții pe teren propriu împotriva Gloriei Buzău, scor 3-2, în etapa a 12-a din Superligă, într-un meci marcat...

Șumudică avertizează: „Retrogradarea nu e exclusă!” după eșecul Rapidului cu FC Botoșani

Rapid București a suferit o înfrângere neașteptată în fața lui FC Botoșani, cu scorul de 0-2, într-un meci din etapa a 12-a a Superligii....

A căzut într-un canal adânc de patru metri într-un parc din Capitală

Un bărbat în vârstă de 45 ani a căzut într-un canal, la aproximativ patru metri adâncime, în parcul Orăşelul Copiilor, din sectorul 4 al...
Ultima oră
Pe aceeași temă