16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăLifestyleCum faci un living mic să pară mai mare - 7 trucuri...

Cum faci un living mic să pară mai mare – 7 trucuri de designer

Camera de zi reprezintă locul din casă destinat relaxării și socializării. Amenajarea acestui spațiu complex este oarecum dificilă, deoarece livingul trebuie să îndeplinească funcții multiple și să servească drept zonă principală pentru activitățile diferite ale membrilor unei familii. Decorarea sufrageriei este cu atât mai complicată atunci când vorbim de o încăpere mică, într-un apartament de bloc ori o casă mai puțin generoasă. 

Dacă te descrie această experiență, trebuie să știi că limita de spațiu este exact provocarea de design care contribuie la crearea unui living uimitor. Îți prezentăm câteva soluții inteligente pentru amplificarea vizuală a unei camere de dimensiuni mici.

Folosește multe culori deschise
Este bine cunoscut faptul că nuanțele vii, pastelate, fac orice spațiu să pară mult mai mare. Tonurile de alb sunt potrivite pentru a obține acest efect vizual, însă ai nevoie și de culori mai vesele. 

Folosește perdele colorate în tonuri deschise de galben, verde salvie, azuriu sau clasicul alb, dar ai grijă să fie neapărat transparente, pentru ca lumina să pătrundă nestingherită în încăpere. 

Adaugă o notă dramatică
Chiar dacă folosești doar culori deschise, asta nu înseamnă că nu poți transforma camera de zi într-una mai formală. Adaugă elemente în nuanțe de negru ca să oferi livingului tău un contrast interesant. Decorurile alb-negru energizează camera fără să o micșoreze, așa că poți folosi din plin aceste non-culori dacă ai nevoie de ceva mai multă dramă. 

Contrastul creează o interacțiune în profunzime, iar acest lucru păcălește ochiul pentru a vedea sufrageria ca fiind ceva mai mare.

Vopsește pereții în mod strategic
Sfatul clasic de vopsire a pereților în alb rămâne valabil pentru un living mic. Dacă folosești această culoare și pentru tavan încăperea va părea mai spațioasă oriunde ai privi. Dungile verticale sau orizontale extind vizual încăperea, așa că nu te teme să optezi pentru un tapet cu un astfel de imprimeu pentru un perete. 

Poți să folosești și tonuri mai întunecate de albastru ori gri, acestea creând un efect deosebit alături de piese de mobilier în culori deschise, accesorii strălucitoare sau de un covor în tonuri calde.

Deschide livingul către altă încăpere
În cazul în care nu poți amenaja camera de zi după bunul plac din lipsă de spațiu, extinde-te către hol sau bucătărie. Poți face asta prin înlăturarea zidurilor dintre încăperi, apoi instalând panouri din sticlă sau paravane textile pentru a delimita cele două zone la nivel vizual. Acest lucru nu va mări doar spațiul și va lumina mai bine fiecare cameră, ci va permite un flux mai ușor de mișcare.

Adaugă un covor mare
Covoarele sunt o variantă minunată pentru a defini o anumită zonă ca fiind separată de împrejurimi. Acest efect amplifică vizual spațiul în living, așa că așază un covor care să se întindă sub canapea, măsuța de cafea și fotolii ori scaune. 

Decorează camera cu oglinzi
Livingul tău poate părea de două ori mai mare dacă adaugi oglinzi în încăpere. Folosește astfel de obiecte supradimensionate pentru perete, o oglindă uriașă de podea frumos așezată în ramă sau decorează ușile dulapurilor cu oglinzi pentru a obține un efect optim.

Alege piese de mobilier multifuncționale
Indiferent de dimensiunea livingului, trebuie să iei în considerare și spațiile de depozitare. Cel mai simplu ar fi să folosești mobilier și rafturi încorporate care să se potrivească nevoilor tale. Seturile integrate personalizate sunt ideale într-o cameră mică, deoarece maximizează utilizarea acestora. 

Folosește o canapea extensibilă care să includă și sertare de dedesubt, în locul corpurilor de rafturi alege etajere suspendate, amplasează o tavă pe un taburet dacă ai nevoie de o măsuță de cafea sau instalează o masă extensibilă care poate servi drept birou, consolă sau masă de dining.

 

Chiar și într-o cameră de zi mică poți defini un stil preferat pentru a obține eleganță și funcționalitate. Acordă atenție detaliilor și amenajează fiecare zonă a livingului în așa fel încât să amplifici vizual spațiul, pastrând echilibrul proporțiilor.

Cele mai citite

Cum îţi promovezi afacerea când eşti la început de drum

Promovarea noului tău business, mai ales dacă nu ai la dispoziție un buget care să îţi permită să angajezi o agenție de marketing, poate...

Spitalul Foișor, noi informații despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic

Spitalul Foişor a anunțat luni, prin intermediul unui comunicat de presă, că starea generală de sănătate a actorului Florin Piersic se ameliorează uşor. „Evaluarea domnului...

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...
Ultima oră
Pe aceeași temă