22.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăLifestyleCum aleg parchetul potrivit pentru casa mea?

Cum aleg parchetul potrivit pentru casa mea?

Alegerea parchetului pentru casa ta este mai complicată decât găsirea produsului care arată cel mai bine. Mai mulți factori – gradul de umezeală din casă, durabilitatea, costul etc – îți influențează decizia. Gândește-te la toate detaliile stilului tău de viață înainte de a face o investiție atât de mare cum este parchetul.

1. Umiditatea – instalezi parchetul într-o cameră de la subsol, o baie sau altă zonă cu umiditate ridicată? Dacă nu este cazul, parchetul este o opțiune bună, în orice tip de finisaj.

2. Durabilitatea – ai animale de companie, copii mici sau ești în orice altă situație ce necesită o pardoseală rezistentă la uzură?  Dacă acesta este cazul tău, atunci ai nevoie de varietatea de parchet cea mai rezistentă la trafic intens. Majoritatea tipurilor de parchet se zgârie ușor, însă vestea bună este că aceste zgârieturi pot fi reparate cu puțină îndemânare și produsul potrivit. Parchetul laminat este cea mai bună alegere pentru familiile cu copii mici și/ sau animale de casă active.

3. Prețul – măsoară suprafața încăperii și stabilește prețul pe metru pătrat pe care ești dispus(ă) să îl plătești. De exemplu, în perioada reducerilor, cel mai ieftin parchet pe care îl găsești la Delta Studio este parchetul laminat de culoare wenge. În general, parchetul laminat este cel mai ieftin și are aspectul dorit de lemn, deși nu are nicio caracteristică deosebită.

După ce treci de cele mai mici prețuri din ofertă, ajungi la parchetul stratificat cu multe opțiuni de finisare. Aici nu se regăsește parchetul din lemn exotic, însă poți obține aspectul luxos pe care îl au casele calde și primitoare.

Cel mai scump parchet va fi cel din lemn exotic, dur, cu finisaj deosebit.

4. Instalarea – vrei să instalezi singur parchetul? Dacă raspunsul tău este DA, vei reduce astfel costul total la jumătate. Acest criteriu determină din start tipul pe parchet pe care îl cauți: parchetul laminat este cel mai ușor de instalat. Dacă ai posibilitatea, exersează într-o cameră mai puțin folosită.

Este recomandat ca parchetul stratificat și cel masiv să fie instalat de profesioniști; se pune mai degrabă problema de a-l instala bine, corect și fără mari bătăi de cap, decât de a reduce costul total.

5. Curățenia – la acest capitol ai de ales între parchetul frumos și cel ușor de întreținut. Lemnul solid necesită îngrijire specială, însă merită. Dacă parchetul va fi acoperit în mare parte de covoare și carpete (cum este cazul familiilor cu copii mici), alege un parchet ușor de curățat. Zonele cu trafic intens, cum sunt cele din jurul mesei sau al canapelei, pot fi acoperite cu mochete croite pe masură, pentru a evita eventualele accidente ce vor afecta integritatea parchetului.

Sfat: cumpăra o cantitate cu 10% mai mare decât îți spune calcului inițial pentru a acoperi tăieturile și spărturile accidentale.

 

Cele mai citite

A început Evaluarea Națională. Recomandările Ministerului Educației pentru elevi

Evaluarea Națională pentru absolvenții de clasa a VIII-a începe astăzi, iar Ministerul Educației (ME) a transmis, pe pagina sa oficială de Facebook, o serie...

A început Evaluarea Națională. Recomandările Ministerului Educației pentru elevi

Evaluarea Națională pentru absolvenții de clasa a VIII-a începe astăzi, iar Ministerul Educației (ME) a transmis, pe pagina sa oficială de Facebook, o serie...

Când un viitor rege britanic face selfie cu Taylor Swift

Se schimbă paradigma de valori a lumii! Dacă înainte, ziua de naștere a unui viitor rege era celebrată cu multă solemnitate, astăzi, rolurile se...
Ultima oră
Pe aceeași temă