22.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăLifestyleCum a fost prezentată nașterea moștenitorului tronului britanic în presa de peste...

Cum a fost prezentată nașterea moștenitorului tronului britanic în presa de peste ocean

La începutul lunii presa din întreaga lume a scris despre nașterea noului succesor al tronului britanic. Pe 6 mai, în familia ducilor de Sussex s-a născut un băiețel, al șaptelea în ordinea succesiunii la tron. Subiectul a fost intens răspândit în presă, ajungând pe primele poziții în topul celor mai citite știri, în special în Marea Britanie și Statele Unite, de unde provine mama moștenitorului.

Atât publicațiile britanice, cât și cele americane au oferit în prime time  știri de la castelul Windsor. În SUA, în fruntea topului este știrea publicată de cnn.com despre informațiile preliminare referitoare la nașterea moștenitorului. Noutatea a generat un număr de 123 258 de reacții. Unele companii de marketing sau agenții Seo au avut parte de un moment oportun pentru a crea real time marketing.

Următoara știre importantă pentru internauți a fost video-ul în care prințul Harry a oferit primele declarații emoționante despre naștere, starea mamei și a copilului. Foxnews.com este o altă redacție americană de știri care a publicat intens despre nașterea fiului ducilor și s-a bucurat de impact printre internauți.

Prima apariție de după naștere a ducesei de Susseux, Meghan Markle alături de copil și soț, a fost un alt subiect interesant pentru presă. Articolele publicate de foxnews.com despre prima apariție în formulă de trei a cuplului regal, au fost citite și distribuite de 125981 de ori.

Huffpost.com a scris un articol despre felicitarea fostului cuplu prezidențial, Barack și Michelle Obama, pentru tânăra familie.

57605 de reacții a colectat articolul scris de către redacția people.com despre anunțarea numelui copilului, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, și semnificația acestuia. Articolul a fost însoțit de o fotografie preluată de pe pagina oficială de Instagram a cuplului în care apar ducii de Sussseux, regina Elizabetha, Prințul Phillip și mama lui Meghan, Doria Ragland.

Archie, desigur, este o versiune prescurtată a numelui Archibald, care semnifică sinceritate și curaj. Folosirea variantei prescurtată ca un nume îi conferă o tentă americană mai neobișnuită – în timp ce numele de mijloc al copilului, Harrison, își are originea în Evul Mediu ca pe un patronim, adică “fiul lui Henry” sau “fiul lui Harry” , fiind un omagiu pentru prințul Harry.

La o săptămână de la naștere a fost publicat în presă certificatul de naștere al copilului, ceea ce a stârnit un nou val de comentarii și reacții în mediul online.

În goana pentru a fi prima sursă de informare, unele portaluri de știri s-au avântat să scrie titluri care au fost dur taxate în online ca fiind rasiste. De un asemenea atac a avut parte cnn.com care a lansat un articol cu titlul: Cât de negru la culoare poate fi copilul regal? Titlul face referire la tenul mulat al mamei și a fost intens criticat pe Twitter, ulterior fiind șters.

Vizualizările știrilor despre moștenitorul britanic au fost împărțite articolele despre apariția celebrului pahar de la Starbucks în al patrulea episod al serialul Game of Thrones. Știrea scrisă de redacția cnn.com despre paharul de cafea uitat pe masa din sala mare a Winterfell a generat peste 23.502 shareuri.

 

Cele mai citite

A început Evaluarea Națională. Recomandările Ministerului Educației pentru elevi

Evaluarea Națională pentru absolvenții de clasa a VIII-a începe astăzi, iar Ministerul Educației (ME) a transmis, pe pagina sa oficială de Facebook, o serie...

Când un viitor rege britanic face selfie cu Taylor Swift

Se schimbă paradigma de valori a lumii! Dacă înainte, ziua de naștere a unui viitor rege era celebrată cu multă solemnitate, astăzi, rolurile se...
Ultima oră
Pe aceeași temă